Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Urheilusuomi pääkuva

Lue lisää:

Juhlakulkuetta Helsingissä jääkiekon maailmanmestaruuskisojen jälkeen 1995

Lähetä meille fanimuistosi - jätä jälkesi suomalaiseen urheiluhistoriaan

Kenen joukoissa Sinä seisot? Mitä lukee kaulahuivissa kun suuntaat kentän reunalle?

Tule tekemään kanssamme suomalaista urheiluhistoriaa. Lähetä meille kuva tai video itsestäsi, joukostasi, kavereistasi, kerhostasi fanittamassa omaa jengiänne.

Me haluamme nähdä ja näyttää, miltä näyttää suomalainen fanitus 100-vuotiaassa Suomessa. Parhaimmisto pääsee marraskuussa alkavaan Urheilu-Suomi -dokumenttisarjaan.

Suurimmat hetket, suurimmat nimet, suurimmat tunteet - sitä on Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Ylen dokumenttisarjan pääosassa ovat suomalaisen urheilun tähdet ja avaintodistajat. Urheilu-Suomi elää urheilun hienoimmat hetket uudelleen. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Miltä nyt tuntuu, kun mitalijuhlista on jo kulunut aikaa?

Kymmenen jaksoa esitetään Ylen kanavilla alkaen marraskuussa. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Mitä tarkoittaa, kun antaa urheilulle kaiken? Mitä erottaa voittajan häviäjästä? Urheilu-Suomi ottaa myös etäisyyttä ja kysyy, mitä merkitystä urheilulla on? Mitä urheilukulttuurin muutokset paljastavat Suomesta?