Hyppää pääsisältöön

Suuri Urheiluvisa

Suuri Urheiluvisa

Oletko sinä kaikkien urheilutietäjien isä ja äiti? Loistavatko suomalaisen urheilun huipputulokset kirkkaana mielessäsi?

”Toivottavasti joku junnuista innostuisi lähtemään Amerikkaan, siellä on dollareita ja mahdollisuuksia” - Kusti Manninen uskoo motocrossin nousuun ja veisi suomalaislupaukset Amerikan sarjoihin

Kusti Manninen syyttää suomalaisia laiskuudesta.

Kusti Manninen tunnetaan musiikkivideoiden ohjaajana, mutta on ollut koko ikänsä intohimoinen motocross-ajaja ja jopa tallipäällikkö. Hän kertoo Heikki Soinin Urheilu-Suomi-ohjelmassa Yle Puheella urastaan ja visiostaan, jolla nuoret saadaan lajin huipulle.

Turvaverkko, joka saa liitämään vapaana

Turvaverkko, joka saa liitämään vapaana

Kun makaa enduro-onnettomuuden jälkeen kivuissa maassa ja miettii, käveleekö koskaan, tärkeintä on tietää, ettei ole yksin. Harrastus pakottaa käsittelemään elämää suurempia kysymyksiä – ja antaa uuden perheen, kirjoittaa Kristiina Komulainen.

Sankarit

Valmentaja karjuu, lapsi vaikenee

Julia Thurénin kolumni valmentajasuhteesta

Toimittaja Julia Thurén kirjoittaa kolumnissaan, että ei ole harvinaista, että lapsi pelkää urheiluvalmentajaansa. Mitä seurauksia sillä on ja mitä me vanhemmat voimme asialle tehdä?

Olympiaunelma sai karmaisevan lopun, kun valmentaja-isä peruutti Ismo Salmisen jalan päälle – keittiöön rakennettu ampumarata jäi ilman olympiakultaa

Traaginen onnettomuus muutti huippu-urheilijan elämän

”Olin sensaatio, ja ne kaverit, jotka olivat takanani, ovat nykyään olympiavoittajia.” Simon Spartalainen eli oikealta nimeltään Ismo Salminen ryhtyi jo lapsena jahtaamaan unelmaansa tulla nykyaikaisen viisiottelun olympiavoittajaksi. Hän kertoo Heikki Soinin Urheilu-Suomi-ohjelmassa Yle Puheella, kuinka pitkäjänteistä unelmien tavoittelu oli – ja kuinka traagisen käänteen elämä sai juuri olympialaisten alla.

Keihäskansa

Lätkähullujen maa

Urheilu-Suomi: Lätkähullujen maa

Urheilu-Suomi: Lätkähullujen maa

Osa 2/10: Lätkähullujen maa. Jääkiekkolegendat Teemu Selänteestä Vellu Ketolaan ja Patrik Laineesta Kalevi Nummiseen kertovat, miten jääkiekko nousi Suomen suosituimmaksi lajiksi.

“Kukaan ei hyväksy sitä että mua voidaan taklata päähän” – eli kuinka jääkiekon on muututtava että se kelpaa yleisölle jatkossakin

Urheilu-Suomen keskustelu Yle Puheella torstaisin.

Urheilu-Suomen lähetyksessä Yle Puheella juontaja Heikki Soini pohti vieraidensa kanssa miten jääkiekon lajina pitää muuttua yleisön mukana. Keskustelussa olivat mukana entinen SM-liigan viestintä- ja PR-päällikkö Antti Pärnänen, Pelaajayhdistyksen Kim Hirschovits sekä jääkiekkotoimittaja Vilja Päätalo. Tänä vuonnakin on ollut useampia vakavia loukkaantumisia.

Verta ja Hikeä

Urheilu-Suomi: Verta ja Hikeä

Osa 1/10: Verta ja hikeä. Huiput Kalle Palanderista Jani Sieviseen ovat omistaneet elämänsä urheilulle. Raaka harjoittelu ja isä valmentajana on vaativa yhdistelmä. Uhrauksista kertovat myös Kiira Korpi ja muut huiput.

Lue lisää:

Juhlakulkuetta Helsingissä jääkiekon maailmanmestaruuskisojen jälkeen 1995

Lähetä meille fanimuistosi - jätä jälkesi suomalaiseen urheiluhistoriaan

Kenen joukoissa Sinä seisot? Mitä lukee kaulahuivissa kun suuntaat kentän reunalle?

Tule tekemään kanssamme suomalaista urheiluhistoriaa. Lähetä meille kuva tai video itsestäsi, joukostasi, kavereistasi, kerhostasi fanittamassa omaa jengiänne.

Me haluamme nähdä ja näyttää, miltä näyttää suomalainen fanitus 100-vuotiaassa Suomessa. Parhaimmisto pääsee marraskuussa alkavaan Urheilu-Suomi -dokumenttisarjaan.

Urheilu-suomi
Urheilu-suomi Kuva: Yle urheiluohjelmat,Suomi 100

Uusi jakso aina keskiviikkoisin Yle Areenaan.

TV-lähetykset:

Keskiviikkoisin klo 21 Yle Teema
Torstaisin klo 19 Yle TV2
Lauantaisin klo 16.20 Yle Teema
Sunnuntaisin klo 21 Yle TV2

Radiossa:

Torstaisin klo 15 Yle Puhe – Heikki Soinin vetämä keskusteluohjelma
Lauantaisin klo 12:n jälkeen Urheilu-Suomen henkilökuvat