Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta yle.fi/aihe/uusimmat

Pääsisältö

Paula Präktig jatkaa ilmaisuaan syventäen

Pianisti-säveltäjä Paula Präktigin säveltämä instrumentaalimusiikki liikkuu viime vuonna ilmestyneen esikoisjulkaisun tapaan edelleen vapaasti jossain taidemusiikin, popin ja elokuvamusiikin välimaastossa.

Mika Kallio luo näkemyksellä vireitä äänimaisemia

Lukuisissa jazz-yhtyeissä vuosikymmenten aikana vakuuttanut rumpali ja lyömäsoittaja Mika Kallio esittäytyy kiinnostavan sooloprojektin merkeissä. Siinä Kallio yhdistelee ambient-ympäristössä luontevasti akustista ja elektronista äänistöä.

Ilari laakso luotaa musiikissaan jatkuvuuksia ja perinteitä

Tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan viettävä säveltäjä Ilari Laakso ehti vuosikymmenten toimia muun muassa moninaisissa musiikkialan koulutuksen johtotehtävissä ja lukuisissa musiikkialan luottamustehtävissä.

Onnistunut moniääninen sävelrunoelma

Sanataide kietoutuu huilulle ja kitaralle laadittuihin ääniin, jotka ovat kuuden säveltäjän käsialaa.

Signe luo sanattoman hyväntuulisia rentouksia

Viime vuonna Signe (Riikka Keränen, laulu, Kaisa Mäensivu, kontrabasso ja laulu, Selma Savolainen, laulu ja Josefiina Vannesluoma, laulu) polkaisi käyntiin kolmen julkaisun muodostaman kokonaisuuden.

Ritva Valkama ja Veijo Pasanen miettivät energiankulutusta (1974).

Näillä viidellä vinkillä kansalaisia kehotettiin 1970-luvulla säästämään energiaa – katso tietoiskut!

Yhteiskunnalla oli runsaasti asiaa suomalaisille 1970-luvun energiakriisin aikana. Tärkeän asian airueina toimivat legendaariset tv-kasvot Ritva Valkama, Veijo Pasanen ja Ensio Itkonen.

Kirjailija Satu Rämö kallion edessä villapaita päällään.

Islannissa asuva Satu Rämö on somevaikuttaja, jonka esikoisdekkari hurmasi suomalaiset

Satu Rämö elää ja hengittää someyleisönsä tahdissa. Nyt hänen Islannin tarunhohtoisiin maisemiin sijoittuvat dekkarinsa valloittavat myös kaunokirjallisuuden maailmaa.

Gogin kantabaarin Gogi Mavromichalis ja Ronja Stanley

Gogin Kantabaarin ovet aukeavat jälleen 4.11. alkaen Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa

Gogi Mavromichalis istahtaa baarijakkaralle mielenkiintoisten julkkisvieraiden kanssa marraskuun alusta lähtien. Toisella kaudella ohjelman uutena vakiokasvona nähdään Ronja Stanley.

Toimittajat Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio studiossa maikkarin haastattelussa.

Viki ja Köpi Show: tänään vieraana Pilvi Hämäläinen – katso ohjelma tästä

Tänään ohjelmassa vieraana Pilvi Hämäläinen, näyttelijä, joka on julkaissut synkänhauskan esikoisromaani. Tästä innostuneena huumorinikkarit Viki ja Köpi yrittävän kilvan kaupata Pilville omia kirjaideoitaan.

Markku Mastomäki vaalean taustan edessä sinisessä neulepuserossa katsoo suoraan kameraan.

Markku Mastomäki aloittaa Ylen uutena lastensisältöjen päällikkönä

Ylen uusi lastensisältöjen päällikkö on valittu.

Kuvassa toimittaja Tuukka Pasasen hahmo Viikon Tuukka katsoo kameraan käsissään teksti, jossa lukee "plagiointi".

Viikon Tuukka: Plagioinnin rajat – kuinka niitä määrittää?

Plagiointi ei ole aina yksiselitteisesti todennettavissa. Sekä laki että suositukset jättävät tulkinnanvaraa. Absoluuttisen säännöstön puuttuessa reilu viittaaminen on usein moraalinen kysymys.

Kirjailija Satu Rämö seisoo hiukset hulmuten.

Kadonneita lapsia ja jäätikköromantiikkaa – tule keskustelemaan kirjailija Satu Rämön dekkarista Ylen lukupiiriin torstaina 6.10. klo 19

Hildur-dekkari nousi kesällä nopeasti lukijoiden suursuosikiksi. Lumouduitko sinäkin Islannin maisemista lukiessasi romaania? Tule keskustelemaan Satu Rämön kanssa Yle chatiin 6.10. klo 19!

KYSY! -ohjelman logo, jonka taustalla on energiantuotantolaitoksia.

Mitä sinä haluat tietää energiansäästöstä – lähetä kysymys asiantuntijoille!

Nyt nostetaan sähkölasku pöydälle ja kaivetaan parhaat energiansäästövinkit esiin. Osallistu Radio Suomen KYSY! Energiansäästöstä –iltaan ja kysy asiantuntijoilta, miten energiaa säästetään fiksusti.

Hilla Kopakkala seisoo kadulla lähikuvassa, katsoo ylöspäin ja hänen hiuksensa heiluvat tuulessa.

Masennusta sairastava Hilla Kopakkala uskotteli pitkään itselleen, ettei tarvitse terapiaa – sitten koitti hetki, kun lääkärin sanat kolahtivat

Hilla Kopakkala, 32, sairastui masennukseen jo teini-ikäisenä. Nyt hän haluaa kertoa kokemuksistaan avoimesti ja toivoo, että muutkin uskaltaisivat puhua.

säveltäjä Brett Dean

Grawemeyer-palkittu säveltäjä Brett Dean RSO:n vieraana

12.-21.10. neljä Dean-teemaista konserttia.

Maija Salminen istuu kahvikuppi kädessä.

Radio Suomi kerää kahvitteluhetkiin liittyviä tarinoita – kerro ikimuistoisesta kahvihetkestäsi!

Aamukahvit, päiväkahvit, iltakahvit, saunakahvit, läksiäiskahvit, mitalikahvit vai vaalikahvit – mikä on sinun suosikkisi?

Kuvassa näkyvät Paratiisin 2. kauden henkilöhahmot Andres (Fran Perea), Hilkka (Riitta Havukainen) ja Luisa (María Romero).

Eriarvoisuuden hengenvaaralliset seuraukset – Riitta Havukaisen tähdittämä palkittu rikosdraama Paratiisi palaa 2. kauden jaksoilla

Paratiisin uusi kausi kertoo ihmiselämän toisista mahdollisuuksista sekä siitä, miten pitkälle olemme valmiita menemään suojellaksemme rakkaitamme. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa 4.11. ja nähdään Yle TV1:ssä 6.11. alkaen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle