Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta yle.fi/aihe/uusimmat

Pääsisältö

Kuvataideopettaja Miina Elina Pukari poseeraa luokkansa edessä.

Using AI in Art Education: Can AI imagine? What is imagination?

We did an experiment of using AI in a school environment with art educator Miina Elina Pukari. It was fun. It was interesting. It was fun. It was interesting. I wrote that twice. Can AI do the same?

Ilmakuva kallioisesta saaresta, jossa on keltainen talo.

Tältä näyttää Suomi lintujen silmin – tunnistatko luontokohteet ilmakuvista?

Tuhansien järvien ja metsien maassa on myös komeita rotkolaaksoja, tunturialueita ja erikoisen muotoisia saaria ja harjuja. Katso miltä Suomi näyttää ylhäältä ja testaa tunnistatko paikan!

Jussi-Pekka Rantanen, Shwan Huff, Katri Helena, Pekka Hyysalo ja Jasper Pääkkönen.

Pekka Hyysalo uskoo ihmisiin: "Yhdessä me pystymme tekemään maailmasta paremman paikan"

Mistä löytää toivonkipinä, kun onnettomuus vie ammatin, läheinen kuolee tai huonot uutiset masentavat? Katri Helena, Pekka Hyysalo, Jasper Pääkkönen ja Shawn Huff etsivät yhdessä toivoa.

Ahmed Mesaedyn ystävät ovat hajaantuneet ympäri maailmaa: "Taistelen, etteivät suhteemme heikkenisi" – katso koko keskustelu kodin merkitysksestä

Nuorena Jussi Vatanen häpesi maalaisuuttaan. Ajatus suvun naisista herättää ylpeyttä Piritta Hagmanissa. Ahmed Mesaedy pelkää irakilaisten juurtensa katoavan. Lotta-Sofia Saahko haaveilee pysyvästä kodista.

Juontajat Viki ja Köpi valkoisissa t-paidoissa ja sinisissä farkuissa poseeraavat kameralle vaaleilla portailla.

Tervetuloa Viki ja Köpi Show! Testaa, kuinka hyvin tunnet Vikin ja Köpin?

Testaa, kuinka hyvin tunnet Vikin ja Köpin.

Cary Grant ja Katharine Hepburn elokuvassa Hätä ei lue lakia: molemmat seisovat päivällispöydän ylle kumartuneina, Grant tuijottaa hieman hölmistyneen näköisenä vastapäätä olevaa naista ja Hepburn on sanomassa jotain vastapäätä itseään olevalle miehelle.

”Ihastuttava, moderni ja anarkistinen” – Aikuiset-sarjan käsikirjoittaja Anna Brotkin katsoi Kino Klassikon elokuvan Hätä ei lue lakia

Howard Hawksin mestariteos oli aikanaan floppi mutta muodostui ajan mittaan klassikoksi ja monen elokuvan esikuvaksi. Katharine Hepburnin ja Cary Grantin kemia vie säkenöivän maanista komediaa.

YLEX logo

YleX on vuoden kotimainen musiikkimedia, Yle Areena vuoden kuluttajapalvelu

Yle sai kolme musiikkialan Industry Awards -palkintoa Music x Media -tapahtumassa Tampereella 30.9.2022.

Näyttelijä Eeva Vekki kutsuttiin lavalle kesken vessareissun: "Jatkoin pissaamista eikä ollut vaihtovaatteita, joten työnsin housut täyteen käsipaperia"

Juontaja Gogi Mavromichalis jäi vahingossa isälleen kiinni "omasta ajasta". Eeva Vekki nousi keikkalavalle pissat housuissa. Näyttelijä Birgitta Putkonen yritti ostaa höyheniä Suomen joutsenen miehistöltä.

Pieni lapsi pitää palloa sylissään ja isompi lapsi ojentaa käsiään palloa kohti.

Perhe irti penkistä: Yritetään, oivalletaan ja onnistutaan yhdessä

Viikkotehtävässä heitellään kuupalloa ja halaillaan.

Kukka ruukku.

Tee rintaruukku – iloinen versio klassisesta marmoripystistä

Rintaruukku piristää jokaista ikkunalautaa.

Keltaisella pohjalla erilaisia graafisia emojikuvia: voimannostaja, silmälasipäinen tyyppi palapelinpala suussa, naurava ja itkevä emoji vierekkäin, taiteilija pensseli kädessä, meditoiva tyyppi sekä kolme emojihahmoa, joiden edessä iso vaaleanpunainen sydän.

Kun kriisi iskee, meistä jokainen ryhtyy toimimaan omalla tavallaan – katso tästä, millainen selviytyjä olet

Helpotatko pahaa oloa lenkkipolulla vai oletko se, joka upottaa kädet taikinaan, kun elämä heittelee? Katso, löydätkö itsesi erilaisten selviytyjätyyppien joukosta.

Aamukahvilla-median Henriikka Reinman seisoo vihertävän metsämiljöön edessä sivuprofiilissa ja katsoo kaukaisuuteen.

”Mietin, miksi en nyt pärjääkään” – Lapsen syntymä oli Henriikka Reinmanille iso haave, mutta myös kriisi

Henriikka Reinmanista tuli äiti puolitoista vuotta sitten. Vauva-arki oli ihanaa, mutta samalla vaikeinta ja rankinta, mitä hänelle oli koskaan tapahtunut.

Aitajuoksija Lotta Harala valitsi tehdä vähemmän: "Mietin mikä tekee minut onnelliseksi, vaikka tienaisin vähemmän" – katso keskustelu

Niclas Wancké ja Jenni Rotonen opettelivat sanomaan ei työlle. Lotta Harala kestää kiireen, jos työ tuntuu merkitykselliseltä. Kirsi Pihan mielestä elämän pitää olla sellaista, että koska vain ehtii jäätelölle.

Ege Zulu seisoo puiden keskellä.

Nuoret afrosuomalaiset rap-artistit eivät yritä olla kuin valkoiset suomiräppärit – Spotify-kärkeen noussut Ege Zulu ja muut laulavat myös arabiaksi, somaliksi ja “salakielellä”

YleX vei Ege Zulun suositun omakustanneartistin Blacflacon keikalle ja kysyi, miksi maahanmuuttajataustaiset nuoret menestyvät kotimaisessa hiphopissa juuri nyt.

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Yle vastaa: Ylen vaalikone tehdään läpinäkyvästi ja journalistisin perustein

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä kirjoitus on lähetetty Helsingin Sanomiin 29.9.2022.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle