Hyppää pääsisältöön
 • Brittidokumentti selvittää, miten rokotusvastaisuus syntyi ja mihin se perustuu.

  Ulkolinja: Rokotussodat

  29.01.2020Yle TV1
  Brittidokumentti selvittää, miten rokotusvastaisuus syntyi ja miten se leviää eri puolilla maailmaa.
 • Kierrätys laukut paperille ja panttipulloille

  Ompele kierrätyskassit kierrätyshuovasta ja laita jätteenlajittelu järjestykseen

  29.01.2020Strömsö
  Tiskipöydän alla tulee ahdasta, kun pitää lajitella kierrätystä varten oikein. Leen ratkaisu on tehdä kassit, jotka ovat niin siistit, että ne voi pitää esillä. Kierrätyshuopa on täysin kierrätysmateriaalia, jonka voi pestä 40 asteessa, ja siitä on helppo ommella tukevia mutta kevyitä kasseja.
 • Yleisradion Vuoden levy 2019 -tunnustuksen saaneen Somnium Ensemblen Unesi ääni -levyn kansi

  Yleisradion Vuoden levy 2019 on Unesi ääni

  29.01.2020Yleisradio
  Yleisradion Vuoden levy 2019 -kunniakirjan on saanut Somnium Ensemblen kymmenvuotisjuhlalevy Unesi ääni (Omakustanne, SE02). Yleisradio on vuodesta 1971 jakanut Vuoden levy -tunnustuksen taidemusiikkilevylle, jolla on kantavuutta kotimaisen luovan tai esittävän säveltaiteen edistämisessä.
 • Anonyymi kuva, Leikkipuisto Arabia, 29.09.2016.

  Häpeä estää äitejä puhumasta lapseen kohdistuvasta väkivallasta: ”Kukaan ei uskoisi, mikä raivotar olen kotona”

  29.01.2020Yle Puhe
  "Äidin ikävien tunteiden vähättely voi johtaa ongelman pahenemiseen", sanoo ehkäisevän väkivaltatyön vastaava Hanna Kommeri.
 • Kettu ja Jänö

  Kettu ja Jänö

  29.01.2020Lapset
  Kettu ja Jänö on humoristinen ja mielikuvitusrikas animaatiosarja, jonka tarinat kertovat hyväntuulisen Ketun sekä rauhallisen ja vastuullisen Jänön seikkailusta. Pikku Kakkosessa ja Areenassa maanatai-illasta 3.2. alkaen.
 • Roihuvuoriseuran toiminnanjohtaja Otto-Ville Mikkelä Keijukaistenpolku 4. kivitalon edessä.

  DDR-taloon Helsingissä liittyy kiinnostavia ja haikeita muistoja

  29.01.2020Kulttuuri
  Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevassa vuonna 1956 rakennetussa talossa oli DDR:n lähetystön työntekijöiden asuntola. Kun Berliinin muuri murtui, talo tyhjeni yhdessä viikonlopussa.
 • Juho-Pekka Rantala

  Keskustele tässä brexitistä!

  29.01.2020Yle Radio 1
  Iso-Britannia eroaa EU:sta perjantaina. Miten ero vaikuttaa suomalaisyrityksiin ja miten ne ovat eroon varautuneet? Vieraina ovat johtava asiantuntija Janica Ylikarjula EK:sta ja kansainvälisten asioiden päällikkö Thomas Palmgren Suomen Yrittäjistä.
 • Stefano Percino Italian Alpeilla.

  Alpeilla elämä kulkee vuoren ehdoilla

  29.01.2020Luonto
  Monte Rosalla eräilijä tarvitsee tietoa ja hyvät varusteet – ja hyvän oppaan.
 • Kuvituskuva, jossa hedelmäpelin näytöllä näkyy kolme asetta.

  Koko perheen asekauppaa – Videopeleissä on tutkijoiden mukaan uhkapelejä alaikäisille, kyseessä on miljardibisnes

  29.01.202025Kulttuuricocktail
  Maailmanlaajuisia petosverkostoja, rahanpesua ja lainsäädännön kiemuroita. Pelimaailmassa puhutaan nyt videopelien ja etenkin Counter-Striken yllätyslaatikoista, joita tutkijat kutsuvat uhkapeleiksi. Suomessa syyttäjä päätti, että kotimainen lainsäädäntö ei päde ilmiöön. Selvitimme keinot, miten yllätyslaatikoiden sisältö muutetaan somessa rahaksi.
 • Syntesoijan koskettimistoa

  Avaruusromua: Nuori mies alkaa tehdä musiikkia

  29.01.2020Kulttuuri
  Eletään vuotta 1981. Music Television eli MTV aloittaa lähetyksensä. Yhdysvalloissa esitellään videopeli nimeltä Pac-Man. IBM julkistaa PC-kotitietokoneensa sekä MS-DOS -käyttöjärjestelmänsä. Suomen eniten katsotut elokuvat ovat Kadonneen aarteen metsästäjät, 007 - Erittäin salainen sekä Uuno Turhapuron aviokriisi. Japanilainen Nintendo julkaisee Donkey Kong -nimisen videopelin. Ranskassa eräs nuori mies intoilee Pink Floydista, Genesiksestä, Emerson Lake and Palmerista ja Klaus Schulzesta. Hänellä on kasettinauhuri ja hän alkaa tehdä musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.
 • UMK-finalistiyhtye F3M poseeraa vihreiden värivalojen loisteessa. Miara seisoo hieman erillään Baby O:sta ja Vivistä, joka nojaa Baby O:n hartiaan. Kaikilla on päällään neonkeltaista tai -vihreää.

  F3M:in riehakas Bananas-biisi kannustaa bailaamaan omana itsenään

  29.01.2020UMK20
  F3M-yhtyeen kappaleessa Bananas K-popin energia ja hulluus kohtaavat nykyaikaiset avoimet arvot. F3M kilpailee UMK-finaalissa 7. maaliskuuta. – Ensin syntyi biisi ja sitten bändi. Samalla huomattiin, että UMK olisi hyvä ponnahduslauta tällaiselle uudelle jutulle, ja meidän ura voisi alkaa tästä. Emme siis lähteneet tähän projektiin laskelmoidusti, vaan fiiliksellä. Meillä on semmoinen olo, että oltais aina tunnettu, me sovitaan tosi hyvin yhteen. Mutta UMK:n kautta tästä biisistä tulikin isompi juttu, F3M:in Viv, Miara ja Baby O kommentoivat.
 • Tony on kehittänyt itselleen sivupersoonan Jennin

  Dokumenttiprojekti: Kuka on Jenni? – Ohjaaja Panu Suuronen haluaa ravistella käsityksiä sukupuolesta

  28.01.2020Yle TV1
  Tony on kehittänyt itselleen sivupersoonan Jennin, jonka kautta elämää on helpompi hallita.
 • 15-vuotiaan Masonin aivokasvainta kutistetaan uudella protonihoidolla. Millintarkan hoidon ajan hänellä on mittojen mukainen kasvomaski.

  Prisma: Miljoonien syöpähoito – Mason-pojan aivokasvainta kutistetaan protonihiukkasilla

  28.01.2020Yle TV1
  Dokumentti seuraa Britannian protonihoitokeskusten rakentamista. Mason-poika on yksi ensimmäisistä potilaista.
 • Dukas & Roussel / ONPL

  Ranskalainen myöhäisromantiikka kunniaan!

  28.01.2020Yle Klassinen
  1800-luvun lopulla myöhäisromantiikka Saksassa kävi harmonioiltaan ja väreiltään yhä suttuisemmaksi, kun taas Ranskassa se pelkistyi ennakoimaan uusklassismia ja kirkastui ennakoimaan impressionismia. Tämä kuuluu oivallisesti BIS-yhtiön uutuuslevyllä, jolla Loiren alueen kansallinen orkesteri soittaa Paul Dukas'n ja Albert Rousselin näyttämö- ja ohjelmamusiikkia.
 • Aikojen ääni

  Taiteellinen epäyhtenäisyys on huonoa brändityötä Sibelius-Akatemialle

  28.01.2020Yle Klassinen
  Helsingissä on meneillään SibaFest, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oma festivaali. Sen teemana on tänä vuonna ihmisen ääni, etenkin yhdessä laulaminen. Festivaalin höysteeksi Sibelius-Akatemian oma levymerkki SibaRecords julkaisee levyn Aikojen ääni, jolle on koottu yhtyelaulumusiikin eri tyylejä esittäjistöiltä, jotka ovat Sibelius-Akatemiaa lähellä.
 • Iiro Rantala playing Gershwin

  Iiro Rantalan mylly jauhaa Gershwiniä

  28.01.2020Yle Klassinen
  Pianisti-säveltäjä Iiro Rantalalla on paljon pyrintöjä taidemusiikin raja-aitojen tällä puolen, ja niissä erääksi yhteistyökumppaniksi on vakiintunut Bremenin Deutsche Kammerphilharmonie. Edellisellä yhteislevyllä Rantala höysti omia kappaleitaan Mozartin pianokonsertolla, kun taas uutuusjulkaisulla preludina toimii George Gershwinin pianoklassikko Rhapsody in Blue. Muuten reseptiä ei juuri ole peukaloitu, ja miksi pitäisikään.
 • Bach / Debretzeni

  Debretzeni soittaa Bachia hienostuneesti mutta sovittaa väkisin

  28.01.2020Yle Klassinen
  Kati Debretzeni soittaa konserttimestarina English Baroque Soloists -orkesterissa, joka John Eliot Gardinerin johtamana on noussut maailman asiantuntevimmaksi Bach-yhtyeeksi. Orkesterin oman levymerkin SDG:n uutuuslevyllä Debretzeni pääsee esittelemään taitojaan Bachin viulukonserttojen parissa. Soitto on hienostunutta ja tyylitajuista, mutta mukana on muutama väkinäinen ohjelmistovalinta.
 • Virtuosissimo / Dmitri Sinkovsky

  Sinkovsky on barokkiviuluvirtuoosien ykkönen

  28.01.2020Yle Klassinen
  Viulisti ja kontratenori Dmitri Sinkovsky tunnetaan periodipiirien väriläiskänä, ja hän on piipahdellut Suomessakin Helsingin barokkiorkesterin solistina. Itse kuitenkin huomasin vasta uuden virtuoosikonserttolevyn myötä, että Sinkovsky taitaa olla tämän hetken barokkiviuluvirtuoosien ykkönen. Pitää ollakin, kun soittaa Locatellin, Pisendelin, Leclairin, Tartinin ja Telemannin viulukonserttoja, joissa ennenkuulematon taiturillisuus on keskeinen ilmaisukeino.
 • kuvassa kapellimestari Lionel Bringuier

  Lionel Bringuier johtaa RSO:n konsertin Alain Altinoglun tilalta 31.1.

  28.01.2020RSO
  Alain Altinoglu on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 31.1. ja hänen tilallaan orkesteria johtaa Lionel Bringuier. Konsertin ohjelma ei muutu - ohjelmassa on Dutilleux'n Métaboles, Tshaikovskin viulukonsertto sekä sarja baletista Tulilintu. Viulukonserton solistina esiintyy Augustin Hadelich.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele masennuksesta

  28.01.20209Elämä
  Onko sinulla kokemusta masennuksesta ja siitä toipumisesta? Mitä arvelet, mistä masennus johtuu? Miten masennuksen hoitoa pitäisi mielestäsi kehittää?