Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta yle.fi/aihe/uusimmat

Pääsisältö

Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertue 2023.

Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertue 2023

Festivaalitunnelmaa ja elävää musiikkia kesällä.

Ohjelman päähenkilö Janet kyykyssä parvekkeella, puolikuva.

Hyväksikäyttö jättää syvät haavat – ”Seksin ostajien teot ovat piirtyneet ihooni”

Tuhansia riistettyjä ihmisiä elää Pohjoismaiden hyvinvointivaltioiden varjoissa. Köyhyys ja epätasa-arvo ajavat ihmisiä tekemään huonoja valintoja, jotka voivat johtaa heidät hyväksikäytetyiksi seksi- ja työmarkkinoilla.

Toimittaja Satu Kivelä, Havaintoja ihmisestä -ohjelmasta.

Millaisia kokemuksia sinulla on omaishoitajuudesta?

Suomessa on yli miljoona omaishoitajaa.

Knife Girl makaa pinkin taustan päällä ja kurkottaa kohti kameraa.

Knife Girl on liioitteleva poptähti, jota ei voi lannistaa – ”Oikeasti oon huono näkemään itsessäni hyvää”, kertoo 22-vuotias artisti Lili Aslo

Knife Girl on mysteerinen muusikko, joka on Suomen kentällä vielä suhteellisen tuntematon. Kuka on Emma-gaalassa ehdolla olevan Knife Girlin takana oleva Lili Aslo?

Kuva risteilylaivan sisältä portaikosta.

Riku Rantala kuuli kymmeniä tarinoita vartijoiden väkivallasta risteilyillä ja kertoo nyt, mitä väkivallan kohteeksi joutuneen pitää tehdä

M/S Mystery -podcastin toimittaja Riku Rantalan mukaan valta-asemassa olevien ihmisten kieroutuneita asenteita voi havaita paikoissa, joissa vallankäyttöä ei valvota.

Hengaillaan ohjelman tuomari Riku Rantala sekä juontaja Jenni Poikelus, istuvat pöydän takana.

Ensimmäisen Hengaillaan -lähetyksen arvuuttelulorut ja faktat vihjeiden takana.

Loru- ja kysymysmestari Magnus Mali paljastaa arvuuttelulorujen taustalla olevat faktat, joista lorut on veistelty.

Itsetehtyjä suklaamakeisia, Mozartin kuulia, näyttävässä veistosastiassa, jossa on myös höyryä.

Näin teet perinteiset Mozartin kuulat helposti kotona!

Ensimmäisen Hengaillaan lähetyksen ruokaosiossa matkattiin Salzburgiin ja Itävaltaan valmistamaan perinteistä paikallista herkkua.

Markus Heikkerö teini-ikäisenä muotokuvassa, jossa hän katsoo läheltä suoraan kameraan. Hänellä on pitkät, suorat hiukset.

Rockbändien rumpalinakin tunnettu kuvataiteilija Markus Heikkerö vei fallosmaalauksensa Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeelle ja yllättyi

Heikkerön surrealistiset fallosmaalaukset ihastuttivat yliopistoväkeä Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeellä.

Mirka Viitala, piano

Pianisti Mirka Viitalan ensimmäinen soololevy aiheuttaa ihastunutta myhäilyä

Lili Boulanger ja Vítězslava Kaprálová ovat osuva säveltäjäpari samalle levylle. Viitalan herkkävaistoinen pianismi vie kuulijan vangitsevaan nyt-hetkien ketjuun.

Dmitri Shostakovitsh - Works Unveiled

Ranskalaispianisti Nicolas Stavy tuo päivänvaloon Dmitri Shostakovitshin teosharvinaisuuksia

Lapsuudensävellykset ja teosfragmentit ihastuttavat, mutta säveltäjän oma sovitus 14. sinfoniastaan saa pohtimaan levyn punaista lankaa ja sisällöllistä tasapainoa.

Missy Mazzoli - Dark With Excessive Bright & Peter Herresthal

Missy Mazzolin musiikki on matkalla kohti nykyklassisen kaanonia – ellei jo perillä

Norjalaisvoimin soitetun uutuuslevyn sydämenä on kaksi versiota Mazzolin viulukonsertosta ”Dark With Excessive Bright” solistinaan Peter Herresthal. Tallenne ilahduttaa Mazzolin musiikin ystäviä.

Third Coast Percussion - Perspectives

Chicagolainen Third Coast Percussion -yhtye murtaa genremuureja purkamalla säveltäjän, esittäjän ja teoksen välisiä rajoja

Yhtye lupaa tarjota uutuusalbumillaan neljä erilaista tapaa luoda klassista musiikkia. Niistä jokainen pakenee omalla tavallaan klassisen musiikin vallitsevia ajattelumalleja.

Mikko Sarvanne Garden - Heräämisen valkea myrsky

Mikko Sarvanne Garden rapsuttelee nykyklassisen ja jazzin rajapintaa

Esikoisalbumi nitkauttelee kuuntelutottumuksia uusiin asentoihin. Yhtyeen jäsenillä on aktiivinen ja utelias suhde musiikinlajien rajavyöhykkeillä työskentelyyn.

Kaksi miestä ja nainen ovat linnoittautuneina junan ravintolavaunuun: toinen miehistä nojailee seinään ase kädessä, toinen tähtää pistoolilla rikkinäisestä ikkunasta ulos, nainen seisoo hänen takanaan.

Hitchcockin varhaisessa mestariteoksessa nainen katoaa eikä kukaan ole nähnytkään häntä – Kino Klassikon elokuva on sotaa edeltävissä tunnelmissa

Vanhaan urbaanilegendaan perustuva jännäri tulvii ideoita, joiden takia elokuva Nainen katoaa kannattaa katsoa yhä uudestaan ja uudestaan.

Näyttämölle rakennettu lavaste esittää koulurakennuksen sisäänkäyntiä ja sisätiloja, seinässä teksti "International School", ulko-oven liepeillä nojailee joukko nuoria, ylemmässä kerroksessa kaiteeseen nojaa keski-ikäinen opettajan näköinen nainen, kuva oopperasta Innocence.

Klassisen musiikin ja tanssin kevät 2023 Yle Teemalla

Keväällä Yle Teeman sunnuntain iltapäivät täyttyvät klassisella musiikilla ja moni-ilmeisellä tanssilla. Parrasvaloissa huhti–toukokuussa myös perinteiset tanssitaiteen viikot!

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle