Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Vanhemmuus

Pääsisältö

Hallituksen perhevapaauudistus etenee eduskuntaan – päivärahapäivien määrä kasvamassa vajaalla kahdella kuukaudella

Perhevapaauudistus etenee hallitukselta eduskunnan käsittelyyn. Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan elokuussa 2022.

Hausjärven kunta varoittaa vanhempia vaarallisesta somehaasteesta

Videopalvelu Tiktokissa leviävässä haasteessa juostaan junan vierellä ja yritetään saada kuski soittamaan torvea. VR:n tietoon ei ole tullut vaaratilanteita Hausjärveltä.

Kun äiti on aina väärässä, eikä herkkyys ole hyve – Tampereen työväen teatterin Poikakoodi avaa mieheksi kasvamisen ja kasvattamisen paineita

Perinteiset sukupuoliroolit ovat osin rauenneet, mutta ne vaikuttavat yhä sekä omaa identiteettiään etsiviin nuoriin että etenkin heidän vanhempiinsa.

Kuopio etsii lisää vapaaehtoisia lasten ja nuorten tukihenkilöiksi

Tukihenkilöiksi sopivat lähes kaikki 18 vuotta täyttäneet, joilla on aikaa olla lapsen tai nuoren tukena. Erityisosaamista ei tarvita, mutta aikaa tehtävään pitää olla muutaman kerran kuukaudessa.

Koronatestejä tehdään Kainuussa jatkossa etenkin niille, joita ei ole rokotettu kahteen kertaan – pienten lasten vanhemmille muutos tuo helpotusta

Lieväoireista lasta ei tarvitse Kainuussa rutiininomaisesti testata, mikäli perheen vanhemmat ovat kahteen kertaan rokotettuja ja perheessä on vain alle 12-vuotiaita lapsia, eikä tiedossa ole altistumista koronavirustartunnalle.

Perhe muutti maalle asuntoon, jonka 660 euron vuokran se maksaa kunnalle sometuksena – nyt rahaa kuluu autoiluun: "Se on ehkä vähän yllättänyt"

Luumäen kunta tarjosi Sami Sivosen ja Laura Kiretin perheelle ilmaisen asunnon vuodeksi vastineeksi siitä, että perhe markkinoi kuntaa sosiaalisessa mediassa. Työrupeama on nyt puolivälissä.

Perheen muutolla yhteys siihen, että lapsi ei suorita toisen asteen koulutusta – kriittisin vaihe on yläasteikäisenä

Koululla voisi olla tärkeä rooli lapsen juurtumisessa uudelle paikkakunnalle, jos vanhemmat keskittyvät omaan sopeutumiseensa.

Dalinda Luolamo on ihan tavallinen äiti, mutta tuntemattomat kysyvät jatkuvasti: "Onko tuo sun lapsi?"

Moni CP-vammainen vanhempi kohtaa ihmettelyä, ennakkoluuloja ja jopa vanhemmuuden kyseenalaistamista. Oululainen Dalinda Luolamo ei ulkopuolisten puheista välitä vaan haaveilee jo toisesta lapsesta.

Nuorisopassin käyttö laajenee Iisalmessa

Nuorisopassia tarjotaan tänä syksynä kaikille iisalmelaisille yläkoululaisille sekä viides- ja kuudesluokkalaisille.

"Säkenöivät mutsit" taltuttivat yksinäisyyden Whatsappissa – pienten lasten vanhempien yksinäisyys vaihtelee alueittain, katso kartalta oman kuntasi tilanne

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus kertoo, että moni tuore vanhempi kokee yksinäisyyttä. Yksin jäämisen kokemukset painottuvat Kainuuseen ja Itä-Suomeen.

THL:n tutkimus: Etelä-Karjalassa vauvaperheiden vanhemmat kokevat uupumus- ja masennusoireita

Etelä-Karjalassa vauvaperheiden jaksaminen koronavirusaikana on lähes samalla tasolla kuin koko Suomessa keskimäärin, mutta uupumusoireita on keskimäärin muuta maata enemmän.

Yhä useampi lähisuhdeväkivallan tekijä hakee apua ongelmiinsa – kynnystä palveluihin hakeutumiselle halutaan madaltaa

Korona-ajan kerrotaan kiristäneen perheiden tilannetta entisestään. Palveluille saattaa olla jopa nykyistäkin kysyntää suurempi tarve.

Pelitutkija pitää Kiinan tiukkoja videopelirajoituksia mielivaltaisina: Ei auta – vanhemmuudesta saa helppoa vain jättämällä sen väliin

Tärkeintä on pysyä kärryillä lapsensa elämästä, sanoo pelitutkija Mikko Meriläinen. Usein vanhemmat tuputtavat jälkeläiselleen omaa lapsuuttaan, jota elettiin 30 vuotta sitten.

Kierrätystorilla lahjoitustavarat jaettiin ilmaiseksi nuorille – opiskelija: "Älyttömän ihanaa, että ihmiset on lahjoittaneet tavaraa, jotka meilläkin kestää vuosia"

Ohjaamo Olkkarin organisoimalla Kierrätystorilla on käynyt kymmeniä nuoria hakemassa esimerkiksi lakanoita ja astioita uusiin koteihinsa. Kaikki kierrätystorin tavarat on saatu lahjoituksena mikkeliläisiltä.

Isä kehotti pakenemaan Suomeen kuusi vuotta sitten – nyt afganistanilainen on kiitollinen, muttei vieläkään tiedä miksi päätyi pohjoiseen

Afganistan on aina ollut hazaroille vaikea maa. Vainotun vähemmistön elämä oli turvatonta jo aiemmin, mutta talibanin valtaan nousu pahensi tilannetta. Oulussa elektroniikka-alalla työskentelevä nuori hazaramies seuraa maansa uutisia ahdistuneena.

Koskelassa surmatun pojan isä ja äiti toivovat rauhaa – syyttäjä harkitsee vielä tuomiosta valittamista

Aluesyyttäjän mukaan oikeus perusteli tuomionsa Koskelan joulukuisesta murhasta hyvin, mutta vankeusrangaistukset olisivat voineet olla kestoltaan pidemmät.

Nuorten usko tulevaan säröilee, ja Saara Katainen, 15, tietää ainakin yhden syyn: "Erilaisuudesta ei puhuta tarpeeksi" – Unicef listaa tukun muita tekijöitä

YK:n lastenjärjestön uuden kyselyn mukaan moni nuori kokee, ettei hyvästä tulevaisuudesta ole helppo unelmoida. Koronan ja ilmaston lisäksi nuoret kokevat, että kiusaaminen, syrjintä ja mielenterveyspalvelujen riittämättömyys heikentävät heidän hyvinvointiaan.

Ruskon nanny-toiminta laajenee etävastaanotoiksi – kysyntä on kasvanut lomien jälkeen

Ruskolla on tavoitteena vakiinnuttaa nanny-palvelu osaksi kunnan toimintaa.

Saitko perinnöksi köyhyyden? Kerro meille perheesi tarina

Köyhyys ja huono-osaisuus voivat periytyä sukupolvelta toiselle. Miten ketjun voi katkaista?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle

Viikon luetuimmat

  1. Nuoret
  2. Abortti
  3. Draama
  4. Akuutti