Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Vapaa-aika

 • Valmista isoäidin herkullinen pastakastike - pasta all´ortolana

  Pastakastike, joka maistuu sekä kasvis- että lihansyöjille.

  Isoäitini suvussa on ollut monessa polvessa mainioita italialaiskeittäjiä, ja hän laittaa taivaallista ruokaa. Tämä on hänen huippuhyvä ja ravinteikas kastikkeensa, joka maistuu aina sekä kasvis- että lihansyöjille – siitä pitävät kaikki!

 • Tässä on vinkki sadon parhaaseen säilyttämiseen

  Maakellari, auma ja maakuoppa säilyttävät sadon pitkään.

  Maakellari, jossa on suuri kosteus ja hyvä ilmanvaihto on ihanteellinen juuresten säilyttämiseen. Ellei ole käytettävissä maakellaria, on muita kikkoja kuten esimerkiksi auman tekeminen.

 • Mehiläiset pelastavat maailman

  Ilman mehiläisiä maailma pysähtyisi

  Ilman mehiläisiä maailma pysähtyisi. Kaikki hedelmää kantavat kasvit pitää pölyttää eikä ilman mehiläisiä tule marjoja, hedelmiä eikä kukkia.

 • Maalaa taulu hyönteisistä puutarhasi koristeeksi

  Näin teet potretin puutarhurin parhaista ystävistä.

  Pienet hyönteiset ovat puutarhurin parhaita ystäviä, ja parhaat ystävät haluat tietenkin seinällesi koko vuodeksi. Ota luonnoslehtiö ja siveltimet esiin ja taiteile kauniita ötököitä!

 • Kutsu hyönteisiä ja anna puutarhalle kaikkein parasta

  Hyönteiset ovat elintärkeitä puutarhalle.

  Toivota tervetulleeksi elintärkeät pienet ystävämme hyönteiset ja anna niille tilaa puutarhassasi. Älä siivoa liian tarkasti, vaan luo pieniä hoitamattoman kasvillisuuden, nokkosten, risujen ja vanhojen kantojen muodostamia keitaita.

 • Näin kasvatat ravinteikkaat idut itse

  Siemeniä on helppo idättää ja vaihtoehtoja on paljon.

  Pieni, takkuinen tupsu hentoja ituja piristää mitä tahansa ruokalajia. Idut miellyttävät silmää, ovat ihanan rapeita ja maukkaita ja lisäksi ne ovat kasviksia terveellisimmässä muodossaan.

 • Nunnat haluavat olla omavaraisia

  Pohjolan puutarhojen juuret ovat luostaripuutarhoissa.

  Pohjoismaisten puutarhojen historian juuret ovat keskiajan luostaripuutarhoissa. Lintulan luostarissa nunnat viljelevät ollakseen omavaraisia aivan kuin ennenkin.

 • Tee omat siemenpussit

  Itselle tai kauniiksi lahjaksi jollekulle.

  Itse viljeltyjen siementen antaminen lahjaksi on kuin kutsuisi jonkun perheeseen, suureen viljelijöiden perheeseen. Ja se on perhe, joka vain kasvaa, mitä enemmän siemeniä lahjoittaa.