Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Vapaa-aika

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.

 • Alexandran ravinneopas

  Pikaopas hyvinvointiin.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti vitamiineista, mineraaleista ja antioksidanteista – kaikesta tärkeästä, mitä kehomme tarvitsee.

 • Hanki kehoon oikea pH-tasapaino

  Kehoon vaikuttaa parhaiten tietoiset ruokavalinnat.

  Kehomme muodostuu pääosin vedestä, ja aivan kuin vesi kehokin voi happamoitua enemmän kuin sille on hyväksi – esimerkiksi kun olemme stressaantuneita. Happamoituneita järviä kalkitaan, mutta kehoon vaikuttaa parhaiten tietoiset ruokavalinnat.

 • Kesäkurpitsa, kurpitsa ja kurkku – tulehduksen ehkäisijät, jotka täyttävät vatsan

  Runsassatoisia ja helppoja kasvattaa ilmastossamme.

  Kurpitsaa, kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua on helppo kasvattaa pohjoisessa ilmastossamme, ja niistä saa suuria satoja. Kesän lopussa joka paikka on täynnä kesäkurpitsoja ja kurpitsoja, jotka vaikuttavat vallanneen koko puutarhan. Silloin on vain käärittävä hihat ylös ja alettava säilöä, pakastaa ja täyttää varastoja.

 • Routa – ilmaista työvoimaa

  Paksu lumikerros suojaa kasveja paleltumiselta talvella.

  Pohjoisesta ilmastostamme on hyötyä, ja on olemassa kikkoja, joilla kasvit saa kasvamaan, vaikka on kylmä. Paksu lumipeite suojaa kasveja paleltumiselta talvella.

 • Tilaa muistiinpanoille kesän kukoistuksesta

  Tee oma kasviprässi kauneimmille puutarhamuistoillesi.

  Jokainen on kai prässännyt jonkin kukan suosikkikirjansa väliin. Jos haluaa ottaa talteen useampia kasveja ja lisäksi tehdä sen tyylikkäästi, on aika tehdä oma kasviprässi!

 • Avaimenreikäpuutarha – nerokas ajatus

  Lämpöpenkki ja komposti toimivassa paketissa

  Lämpöpenkki on erinomainen keino aikaistaa viljelykautta kylmässä pohjoisessa ilmastossamme. Jos rakennat sen niin kutsutuksi avaimenreiäksi, saat keskelle käytännöllisen kompostin, joka tuottaa viljelypenkkiin ravinteita koko kauden ajan.

 • Suuri kakkutyömaa – leivo korkea kakku

  Näin vältät vinon lopputuloksen.

  Kakun tärkein ominaisuus on, että maistuu hyvältä, mutta juhlapöydässä se saa viedä huomion, olla ylenpalttinen ja loistaa kauneudellaan.

 • Maalaa raikas taulu suosikkivalokuvastasi

  Tee valokuva-albumisi helmestä huoneen keskipiste.

  Vanhan valokuvan muuttaminen moderniksi maalaukseksi on täysin mahdollista, jos noudatat näitä fiksuja ohjeita.