Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Volga 30 päivässä

Ville Haapasalo haaveilee nukkumisesta, mutta mikä Ossia naurattaa?

Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, Syzran

Ville Haapasalo matkaa uudessa Volga 30 päivässä -sarjassaan vanhaa viikinkireittiä pitkin. Matkan varrella hän tutustuu tavallisiin venäläisiin, jotka elävät ja asuvat Volgan varrella. Kuvauspäivät Villen reissuilla venyvät joskus hyvin pitkiksi, kun tapahtumat seuraavat toisiaan ja yllättäviä käänteitä tapahtuu.

Volga 30 päivässä

Volga 30 päivässä, 1/10 - Löylyjä ja yöelämää

Ville Haapasalon Volga 30 päivässä -sarja käynnistyy

Uusi 30 päivää -sarja vie Ville Haapasalon tällä kertaa viikinkien muinaista idäntietä pitkin Pietarista vesireittejä Volgalle, ja siitä Kaspianmerelle saakka. Ville aloittaa uuden seikkailunsa vanhasta kotikaupungistaan Pietarista.

Volga 30 päivässä, 2/10 - Viikinkejä Volgalla

Ville Haapasalo matkaa Pietarista Laatokalle

Ennen kuin Ville jatkaa matkaansa Pietarista, hän haluaa tutustua vielä erääseen kaupungin merkittävimmistä spektaakkeleista. Joka yö yhden maissa Neva-joen ylittävät sillat nostetaan, jotta rahtilaivat mahtuisivat kulkemaan. Toimenpiteestä on ajan kuluessa kehkeytynyt varsinainen yleisötapahtuma. Joen rannat ovat pullollaan juhlivia ihmisiä, mutta vielä hulvattomampaa meno on Nevalla.

Volga 30 päivässä, 3/10 - Pontikkaa ja kalastusta

Ville Haapasalo Rybinskissä viikinkien jäljillä

Ville jatkaa matkaansa Laatokan maisemista Rybinskin kaupunkiin, ja pääsee viimein myös varsinaiselle reitilleen Volgan varrelle. Täällä Volga padottiin aikanaan Stalinin toimesta suureksi tekojärveksi, joka tunnetaan nykyään myös Rybinskin merenä. Projektin taustalla oli valtava hanke, jossa Volgan vesi valjastettiin vesivoiman käyttöön, mutta sillä oli myös uhrinsa.

Volga 30 päivässä, 4/10 - Kauhunhetkiä korkeuksissa

Ville Haapasalo Volgalla, Jarovslavlissa ja "Kon Tikillä"

Viimein Ville pääsee alueelle, jossa Volga levenee vaikuttaviin mittasuhteisiin. Yläilmoista Ville näkee joen mahtavuuden ja kaupungin hienouden. Jaroslavlin kaupunki on tunnettu upeasta vanhasta keskustastaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki on kuitenkin jäänyt monen mieleen vähemmän miellyttävistä syistä.

“Täs on ollut nyt kolme retkikuntaa tänään tekemässä saslikia”

Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, maastopalojen sarja

Ville Haapasalo matkaa uudessa Volga 30 päivässä -sarjassaan vanhaa viikinkireittiä pitkin. Matkan varrella hän tutustuu tavallisiin venäläisiin, jotka elävät ja asuvat Volgan varrella. Haapasalon matkan varrelle osuu hänelle tuttu näky. Se saa Villen kritisoimaan välinpitämättömyyttä luontoa kohtaan, jota hän kohtaa Venäjällä usein.

Seuraa Villeä Facebookissa ja Twitterissä

Uusimmat sisällöt - Ville 30 päivässä

  • Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Jakso 2/8. Villen keittiössä juodaan kahvia, tanssitaan salsaa ja paketoidaan tamales-kääryleitä. Vieraina ovat costaricalaiset ystävykset Daniel, Kimberly, Isaura ja Esteban.

  • Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Jakso 3/8. Ville tutustuu eksoottisen Okinawan saaren ruokakulttuuriin ja valmistaa muun muassa okonomiyaki-pannukakkua. Lapsivierailla on Villelle jäätävä yllätys.

  • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

  • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

  • Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

  • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

    Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

    Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

  • Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    1/8. Libanonilaiset Jose, Maggie, Zeinab, Jad ja Stacy näyttävät Villelle millaista on lähi-idän vieraanvaraisuus. Ville oppii liekittämään munakoisoja ja pääsee valmistamaan kofta-perunalaatikkoa.

  • Villen keittiössä poronsorkkia ja puff puff -palleroita

    Ville Haapasalo kutsuu keittiöön vieraita kahdeksasta maasta

    Villen keittiö 30 minuutissa -ruokakulttuuriohjelmassa laitetaan ruokaa suurella sydämellä. Ohjelmassa Ville Haapasalo saa vieraakseen hyvän ruoan ystäviä kahdeksasta eri maasta. Joka viikko perehdytään yhden maan ruokaperinteisiin.

  • Ville Haapasalon seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla 26.4. alkaen

    Ville Haapasalon Altai 30 päivässä -sarja Yle Teemalla

    Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.

  • Pistaasi kruunaa afgaaniriisin

    Loihdi kasviksista herkullisia piirakoita. Ohjeet täältä.

    Villen keittiö 30 minuutissa, 6/8. Afganistanilaissyntyinen Zarmina perheineen opettaa Villelle lammaspadan, kasvispiirakoiden ja mausteisen riisin valmistusta. Ruoanlaiton ohessa Ville saa kuulla Zarminan perheen monivaiheisen tien Suomeen. Katso reseptit.

  • Feijoada on brasilialaisten kansallisherkku

    Grillaa kanan sydämistä maukas alkupala. Katso ohje.

    Villen keittiö 30 minuutissa, 5/8. Pekonit poksahtelevat ja kanan sydämet marinoituvat brasilialaisvieraiden vallatessa Villen keittiön. Mariana ystävineen opettaa Villelle mustapapupadan teon ja avaa brasilialaisen grillauskulttuurin saloja. Katso reseptit.