Hyppää pääsisältöön

Kuinka tarjoat meille musiikkia ja kuinka kappaleet päätyvät soittoon?

Piirrettyjä levysoittimia, kuulokkeita ja radio.
Piirrettyjä levysoittimia, kuulokkeita ja radio. Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Yle Radio Suomi

Radio Suomi etsii jatkuvasti uutta kotimaista musiikkia soittoon. Näin lähetät kappaleesi meille kuunneltavaksi.

Lähetä kappale wav-muodossa esittelytekstin kera musiikkitoimitukselle. Tekstin tulee sisältää tekijätiedot (säveltäjä, sanoittaja, sovittaja). Jos kappaleella on ISRC-koodi, voit liittää sen mukaan. Kappaleen voi lähettää joko sähköpostitse osoitteeseen johan.lindroos@yle.fi tai postitse:

Johan Lindroos
PL 8
00024 Yle

...ja näin se voi edetä soittolistallemme

Toimituksemme saapuu eri reittejä kuunneltavaksi vähintään tuhat uutta kappaletta joka kuukausi. Näistä musiikkipäällikkö Johan Lindroos valitsee kymmenkunta kuunneltavaksi musiikkiraatiin. Raatiin osallistuu juontajia ja musiikkitoimittajia sekä alueilta että Pasilasta. Osallistujat saavat kappaleet kuultavakseen ilman esittäjä- ja tekijätietoja, ja raadin keskustelujen perusteella Radio Suomen soittolistalle päätyy muutama uusi kappale viikoittain.

Listallamme soi paljon muutakin kuin suurten levy-yhtiöiden hittejä. Noin 30% Radio Suomen kotimaisesta musiikista on omakustanteita tai indie-yhtiöiden tuotantoa. Osasta soitossamme olevista uutuuksista ei koskaan tule "ikivihreää", osa taas jää soittoon pysyvämminkin.

Radio Suomi soittaa yli 1 200 eri musiikkikappaletta viikossa. Sama kappale soi korkeintaan kerran päivässä. Sellaisia uutuuksia ja tuoreita kappaleita, jotka soivat kerran viikossa tai useammin, on listalla kerrallaan joitakin kymmeniä. Suurin osa kappaleista soi siis harvemmin kuin kerran viikossa. Lisäksi Radio Suomen iltojen ja viikonloppujen lukuisat musiikki- ja toiveohjelmat takaavat, että soitettavan musiikin kirjo on erittäin laaja.