Hyppää pääsisältöön

Elokuvakesä

Teeman kesän elokuvat 2018

Musikaaleja, Kieślowskia, Tati ja De Niro...

Teeman kesän elokuvissa muun muassa musikaaleja, Jacques Tatia, Robert De Niroa... Elokuvia neljänä iltana viikossa ja Areenassa koko ajan!

Kymmenen Kieślowskia

Teema esittää Kieślowskin pitkät elokuvat kesällä 2018

Teeman kesän 2018 Areena-elokuvapaketissa ovat Krzysztof Kieślowskin kaikki kymmenen pitkää teatterielokuvaa. Teeman Areena-kanavalla 26.5.–23.8.2018.

Electronican supertähti

Ihme-projekti 2018

Populaarimusiikki

Egenland

Egenland on opas ihan omanlaiseensa maahan

Matkaopas, joka on syntynyt suomalaisten ehdotuksista.

Huhtikuussa 2017 se alkoi: kampanja, jolla etsimme ihmisten lempipaikkoja, kotikaupunkien ja -kylien erikoisia nähtävyyksiä tai tyyppejä. Ehdotusten perusteella rakentaisimme Egenlandin, ihmisten näköisen matkaoppaan Suomeen. Egenland on kulttuuriohjelma.

“Kaikki mitä kerromme on ehkä totta tai sitten ei” – Paraisten Salvador Dalí -näyttelyn omistaja Ted Wallin sanoo olevansa surrealistisen taiteilijan reinkarnaatio

Koe Pohjoismaitten ainut julkinen Dalí näyttely Paraisilla.

Lenkkimakkara kuohuviinin kera on sopiva ateriayhdistelmä absurdista viehättyneille, jos saariston Salvadoria on uskominen. Maailman pohjoisimmassa Dalí-näyttelyssä Art Bankissa huseeraa uudelleensyntynyt espanjalainen surrealisti, joka puhuu suomenruotsia.

Valokuvan kevät

It is happening again!

Festivaalijuliste David Lynchin hengessä

Klassinen musiikki

Veljeni vartija

Olli Kortekankaan ooppera Veljeni vartija kertoo vuoden 1918 kahden eri puolille ajautuvan sisaruksen tarinan. Päärooleissa Tuuli Takala ja Ville Rusanen. Libretto ja ohjaus Tuomas Parkkinen. Tampere-talo 21.2.2018.

Oodi ilolle

RSO esittää Magnus Lindbergin teoksen Two episodes sekä Beethovenin sinfonian nro 9 "Oodi ilolle". Kapellimestarina on sir Roger Norrington. Toimittajana Lotta Emanuelsson. Taltioitu 24.1.2018.

Historia

Historia: Amerikka värikuvissa

Jazzmusiikki, suuri lama, Pearl Harbour, Elvis Presley jne. - tässä sarjassa Amerikan lähihistorian unohtumattomimmat tapahtumat ja merkittävimmät henkilöt heräävät eloon väritettyjen arkistofilmien kautta.

Draamasarjoja

La Señora on sarja perijättären ja pappismiehen rakkaudesta

Kiellettyä rakkautta uudessa espanjalaissarjassa

Uusi espanjalaissarja sijoittuu kuohuvalle 1920-luvulle, joka ei ollut pelkästään riehakasta juhlimista, vaan tiukkojen sosiaalisten normien kahlitsemaa elämää ja eriarvoisuuden synnyttämää luokkataistelua, joka heijastui koko yhteiskuntaan.

Tilaa Teeman kirje

Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

Yle Live

Oi maamme!

Oi maamme!

Tee oma videosi arkistofilmeistä

Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!

Teema Twitterissä ja Facebookissa