Hyppää pääsisältöön

Teemalauantai

Kesän musiikkidokumentit

The Jam: About the Young Idea

Dokumentti legendaarisesta modpunk-bändistä la 12.8. klo 20.

Dokumenttielokuva legendaarisesta modpunk-bändistä, joka toimi vuosina 1975–82. Mukana arkistojen aarteita, vahva faninäkökulma sekä yhtyeen jäsenten Paul Wellerin, Bruce Foxtonin ja Rick Bucklerin haastatteluja.
lauantai 12.8. klo 20

Don't Think I've Forgotten

Järisyttävä dokumentti Kambodžan tuhotusta rocksukupolvesta.

Kertomus Kambodžan tuhotusta rocksukupolvesta on viime vuosien järisyttävimpiä musiikki- ja dokumenttielokuvatapauksia.
lauantai 19.8. klo 20

Jazzia, bluesia, poppia, rockia ja maailman parhaita studiomuusikoita: Teeman musiikkidokumentit kesällä 2017

Kesäkuu jazzia, heinäkuu klassikoita, elokuussa kasaria.

Teeman musiikkidokumentit ovat siirtyneet lauantai-iltaan, ja niitä esitetään koko kesä kello 20. Kesäkuu aloitetaan jazzilla, keskikesällä kuunnellaan maailman parhaita studiomuusikoita, elokuussa muistellaan Spandau Ballet'n kahdeksankymmentälukua ja Kambodžan kadonnutta rocksukupolvea. Toiveuusintana nähdään dokumentti Wentus Blues Bandin 20-vuotiskonsertista.

Draamasarjoja

Isältä tyttärelle – patriarkaalisen Franzan perheen tarina tasa-arvoisemmaksi muuttuvassa Italiassa

Patriarkaalisen italialaisperheen tarina 30 vuoden ajalta

Italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia) seurataan venetolaisen tislaamoyrittäjän perhettä 1950-luvun lopulta kahdeksankymmentäluvulle. Kiinnostavan sarjan keskiöön nousevat vahvat ja vapautuvat naiset, jotka saavat yhä enemmän jalansijaa yhteiskunnassa. Isältä tyttärelle alkaa Teemalla keskiviikkona 2.8.2017.

Teeman Elävä arkisto

Eksoottinen Patakakkonen Pohjoismaissa

Jaakko Kolmonen vierailee Tanskassa ja Islannissa.

Patakakkonen-ohjelman kotistudiossa valmistettiin ruokia kaukomailta, mutta lähempiin ruokamaihin Jaakko Kolmonen matkusti itse paikan päälle. Tällä viikolla seuraamme keittiömestaria ja esitämme Kolmosen vierailut Islantiin sekä Tanskaan. Luvassa on siis smørrebrødejä sekä geysir-leipää!

Tulevia elokuvia

Amiraali Yamamoto

Suurelokuva Japanin laivaston komentajasta

Japanilainen amiraali Yamamoto vastusti sotaa Yhdysvaltoja vastaan mutta päätyi johtamaan sitä maalleen ja itselleen tuhoisin seurauksin.

Räsynukke

"Tämä 'musta timantti' on ilmiselvä mestariteos, ainutlaatuinen yhdistelmä periamerikkalaista viattomuuden evankeliumia ja toisaalta psyyken pimeitä ulottuvuuksia."

Blue Jasmine

Woody Allenin draama rahattomasta seurapiirinaisesta

Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.

Kulttuuri

Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

Historia

Kino Suomi

Batman

Batman

Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
perjantaisin klo 20.00

Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

Oi maamme!

Oi maamme!

Tee oma videosi arkistofilmeistä

Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!

Teema Twitterissä ja Facebookissa