Hyppää pääsisältöön

Naisten syksy

Betty Davis oli funkin kuningatar ja aikaansa edellä, sitten hän vaikeni – uusi dokumenttielokuva kertoo unohdetun musiikintekijän tarinan

Betty: They Say I'm Different avaa naisten musiikkisyksyn.

Hurja, seksikäs, funk-laulaja Betty Davis oli paljon edellä aikaansa. Ehkä liikaakin. Uudessa dokumenttielokuvassa etsitään syitä siihen, miksi hän vaikeni ja katosi musiikkibisneksestä 1970-luvun lopulla. Betty: They Say I'm Different avaa Teeman musiikkidokumenttien naisten syksyn.

Eurooppalaisen elokuvan mestari Agnès Varda kulkee yhä omia teitään

Teemalauantaissa kaksi Vardaa: Kasvot, kylät ja Onnen hetket

Elokuvaohjaaja Agnès Varda on oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt. Uusi Kasvot, kylät -elokuva seuraa Vardan ja nuoren katutaiteilijan JR:n kiehtovaa yhteisötaiteellista valokuvaprojektia ympäri Ranskaa. Lisäksi Teemalauantaissa esitetään Ranskan uuden aallon merkkiteos Onnen hetket, jonka Varda ohjasi hehkuvissa väreissä vuonna 1965.

Amy Winehousen suuri läpimurto Back to Black jäi hänen viimeiseksi levykseen – upouusi Rockin klassikkolevyt -dokumentti keskittyy upeaan musiikkiin tragedian sijasta

Amy oli ainutlaatuinen artisti, tämä dokumentti muistuttaa.

Uusin jakso suositussa dokumenttisarjassa käsittelee Amy Winehousen vuonna 2006 ilmestynyttä studioalbumia Back to Black. Mukana muun muassa tuottajat Mark Ronson ja Salaam Remi, levyllä soittanut The Dap-Kings ja Amyn suuri esikuva Ronnie Spector. Ensi-ilta.

Oscar-voittaja Amy on sydäntäsärkevä elokuva hukatusta lahjakkuudesta

Asif Kapadian ohjaama elokuva liikuttaa ja suututtaa.

Asif Kapadian ohjaama dokumenttielokuva laulaja Amy Winehousesta on liikuttavaa, koskettavaa, sydäntäsärkevää ja raivostuttavaakin katsottavaa. Se on paitsi erinomainen musiikkielokuva ja taitavasti koottu henkilökuva myös järkyttävä tarina hukatusta lahjakkuudesta. Elokuvan jälkeen esitetään Amy Winehousen Lontoon-konsertti vuodelta 2007.

Teemalauantait

Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

Elokuvia Teemalla

Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään myös Kurosawan samuraielokuvia. Kino Suomen teemana ovat Tallinna ja rikos. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Elokuvafestivaalia vietetään marras–joulukuun vaihteessa.

Populaarimusiikki

Brittibändi 10cc hajosi vain kuukausia superhittinsä jälkeen

Jäsenet muistelevat huippuaikoja 40 vuotta myöhemmin.

I'm not in love, so don't forget it... 10cc:n alkuperäisjäsenet kokoontuivat 40 vuotta myöhemmin muistelemaan matkaa maineeseen, levyjen tekoa, kiertueita ja yhtyeen hajoamista Teema lauantaina 1.9.2018 klo 20.00. Areenassa 30 päivää Brittiyhtye 10cc julkaisi suurimman hittinsä kesällä 1975.

Klassinen musiikki

Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

Historia

Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

Draamasarjoja

Tilaa Teeman kirje

Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

Teema Twitterissä ja Facebookissa