Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Teeman elokuvafestivaali pääkuva

Teeman elokuvafestivaalin päätähti on David Lynch – mukana myös Hitchcock, Lumière-veljekset, Talking Heads, Birdman, Fantomas, Chuck Norris...

It is happening again! Viisi päivää elokuvaa 20.–24.3.

It is happening again! Teeman elokuvafestivaali saapuu ruutuun päätähtenään David Lynch. Festivaali valtaa kanavan viideksi illaksi tiistaista lauantaihin 20.–24.3. sekä lauantai-iltapäiväksi, ja se jatkuu Areenassa vielä pitkään sen jälkeen.

David Lynch

Lost Highway: kun todellisuus on liikaa

Tyly ysärirankistelu oli David Lynchin uran käännekohta.

Lost Highway määritteli David Lynchin uuden tyylin Twin Peaksia seuranneen Fire Walk With Men jälkeen. Nyt sen ysärirankistelu näyttää kaikessa tylyydessään yllättävän raikkaalta. "On pakko hyväksyä elokuvan sisäinen maailma ja antautua sen vietäväksi", Iida Sofia Hirvonen kirjoittaa.

Vuoteni Twin Peaksissä: en muista mistään mitään ja haluan sinne takaisin

Antti Lähde kirjoittaa lankeamisestaan Twin Peaks -ansaan.

"Rakastan Twin Peaksiä ennen kaikkea siksi, että siitä voi nauttia niin monella tavalla." Antti Lähde kirjoittaa vuodesta, jolloin hän lankesi Twin Peaks -ansaan ja löysi itsensä kahlaamasta internetin keskustelufoorumeita totuuden ja teorioiden perässä. Sekä koki yhä enenevässä määrin niin kutsuttuja Lynch-hetkiä.

Alfred Hitchcock

Hitchcockin Psyko – mitä suihkussa oikein tapahtui?

Dokumenttielokuva 78/52 analysoi kuuluisaa suihkukohtausta.

Alfred Hitchcockin trilleri Psyko on yksi elokuvan historian ihailluimmista klassikoista. Dokumenttielokuva 78/52 suuntaa suurennuslasin elokuvan kolmeminuuttisen suihkukohtauksen estetiikkaan ja anatomiaan, sen leikkaukseen, kuvauksen taktiikkaan ja äänisuunnitteluun. Pohdinta lähtee myös filosofiseen lentoon.

Stop Making Sense

Euroopan paras animaatio

Festivaalijuliste ja miten se syntyi

Mennään Lynchille – eli näin syntyi elokuvafestivaalin juliste

Festivaalijulisteen suunnittelija teki Lynch-ihmiskokeen.

Mitä tapahtuu ihmiselle, joka katsoo muutaman kuukauden sisällä kaikki Twin Peaks -tuotantokaudet, kuusi David Lynchin pitkää elokuvaa, useita hänen lyhytelokuviaan ja pari Lynch-aiheista dokumenttia kaupan päälle? Teeman elokuvafestivaalin julisteen suunnittelija Kirsi Kukkurainen kokeili.

Elokuvat muuttavat maailmaa!

Ranskalaista elokuvaa 120 vuoden aikajänteellä

Cannes-voittaja Dheepan on elokuva sodan runtelemista ihmisistä

Jacques Audiardin draama kertoo tuntemattomasta Ranskasta.

Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon vuonna 2015 voittanut Dheepan kertoo tamilipakolaisista, jotka tekeytyvät perheeksi selvitäkseen Ranskassa. Slummialueella entinen tamilisissi Dheepan joutuu tahtomattaan mukaan jengisotaan. Jacques Audiardin ohjaaman rikosdraaman tv-ensi-ilta on Teeman elokuvafestivaalilla.

Ensi-ilta yli sadan vuoden takaa!

Fantômas – jännityssarja ajalta ennen televisiota

Rikosnero seikkailee viisiosaisessa elokuvaklassikossa.

Louis Feuilladen vuosina 1913–1914 ohjaama Fantômas on kuuluisimpia alkuperäisiä sarjaelokuvia. Mestaririkollisesta kertova surrealistinen viisiosainen jännityskertomus nähdään Teeman elokuvafestivaalilla. Tv-ensi-ilta yli sadan vuoden odotuksen jälkeen!

Neljän Oscarin voittaja tv-ensi-illassa

Oscar-voittaja Birdman on taikatemppu, jossa todellisuudet risteävät

Michael Keaton loistaa monitulkintaisessa komediassa

Michael Keaton tekee loistavan roolin hiipuvana Hollywood-tähtenä, joka yrittää läpimurtoa vakavaan taiteeseen. Alejandro González Iñárritun ohjaama neljän Oscarin elokuva saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla lauantaina 24.3. klo 21.20. Areenassa vain suorana!

Festivaalimusiikkia Spotifyssä