Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Teeman elokuvafestivaali 2016 pääkuva

Teeman elokuvafestivaalin ohjelmisto 2016

15 pitkää ja 9 lyhyttä elokuvaa viitenä päivänä 23.–27.11.

Teeman elokuvafestivaalia vietetään keskiviikosta sunnuntaihin 23.–27.11. Luvassa ensi-iltoja, klassikoita, Oscar-voittajia, avantgardea, animaatiota, komediaa, dokumenttia ja draamaa. 15 pitkää ja yhdeksän lyhyttä elokuvaa, joista puolet tv-ensi-iltoja. Lisäksi intoilua elokuvista. Teeman elokuvafestivaalin ohjelmisto, olkaa hyvät!

Teeman elokuvafestivaali jatkuu yhä Areenassa

Lisää elokuvia Areenassa joka päivä

Teeman elokuvafestivaali jatkuu vielä Yle Areenassa. Festivaalielokuvista ovat yhä katsottavissa Buster Keatonin viisi mykkäelokuvaa Teatteri, Naapurit, Syntipukki, Viikko rakennusmiehenä ja Kalpeanaama.

Koiran sydän on Laurie Andersonin lohdullinen elokuva surusta ja rakkaudesta

Elokuva Lolabelle-koirasta tv-ensi-illassa su 27.11. klo 17.

Laurie Andersonin lohdullinen elokuva rakkaudesta, luopumisesta, musiikista, kielestä, elämästä, kuolemasta, äideistä, puolisoista ja koirasta nimeltä Lolabelle: "How to feel sad without actually being sad." Tv-ensi-ilta Teeman elokuvafestivaalilla sunnuntaina 27.11. klo 17. Elokuvan esittelee sen leikkaaja Melody London.

Kaksi kertaa Philip Seymour Hoffman: A Most Wanted Man ja A Late Quartet

Hienon näyttelijän kaksi viimeistä roolia.

Kaksi tv-ensi-iltaa, John le Carrén romaaniin perustuva intensiivinen trilleri ja jousikvartetin ihmissuhteita tutkiva hienovireinen draama. Kaksi surumielistä hahmoa, vakooja ja viulisti. Molempien pääosassa nähdään – valitettavasti viimeisiä kertoja – Philip Seymour Hoffman (1967–2014), sukupolvensa lahjakkaimpiin kuulunut näyttelijä. Tv-ensi-illat Teeman elokuvafestivaalilla 25. ja 27.11.

Moonrise Kingdom

Wes Andersonin ihana, symmetrinen elokuva teinirakkaudesta.

Wes Andersonin ihana, symmetrinen elokuva teinirakkaudesta. Uuden-Englannin rannikolle sijoittuvan komedian pääosissa ovat nuoret Jared Gilman ja Kara Hayward, aikuisrooleissa nähdään Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton ja Frances McDormand. Sunnuntaina 27.11. klo 15.30.

The Last Picture Show eli Viimeinen elokuva

1970-luvun alun mestariteos kuolevan pikkukaupungin nuorista

Joukko nuoria etsii aikuisuutta samalla kun pikkukaupunki kuolee hiljaa ympärillä 1950-luvun alun Texasissa. Pääosissa Timothy Bottoms, Jeff Bridges ja Cybill Shepherd. Peter Bogdanovichin mestariteoksen director's cut saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla lauantaina 26.11. klo 18.10.

”Minä, silmä pimeässä”: Mika Taanilan Mannerlaatta-elokuvan liikehdinnät

Tytti Rantanen kirjoittaa lettristisestä elokuvasta.

"Kun ylittää lentokoneitse tarpeeksi monta aikavyöhykettä, voi tulla höpö olo. Tämä viistoutta ja vainoharhaa yhdistelevä kokemus on Mannerlaatan kerronnallinen sydän." Tytti Rantanen kirjoittaa Mika Taanilan ilman kameraa toteuttamasta kokeellisesta elokuvasta. Mannerlaatta saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla 26.11. klo 16.30.

The Wolfpack on elokuva kaikesta

"Tämä on elokuva, jossa on kaikki", toteaa Anu Silfverberg.

"Kaappasin ihmisiä ja paasasin heille asiasta: tämä oli elokuva, jossa on kaikki, elokuva joka käsittelee kaikkea. En tarkoittanut, että se on maailman paras elokuva. Tarkoitin vain että se käsittelee kaikkea." Anu Silfverberg kirjoitti esseen elokuvasta The Wolfpack, joka saa tv-ensi-iltansa 24.11. klo 20.30.

Merry Christmas, Mr. Lawrence

David Bowie sotavankina Nagisa Ōshiman kulttielokuvassa

David Bowie on pääosassa Nagisa Ōshiman elokuvassa, jossa erilaiset käsitykset moraalista, kunniasta ja kuolemasta johtavat yhteentörmäyksiin japanilaisella vankileirillä 1942. Teeman elokuvafestivaali torstaina 24.11. klo 22.

Oscar-voittaja Suuri kauneus on oodi Roomalle

Oscar-voittajan tv-ensi-ilta festivaalilla 23.11. klo 20.30

Euroopan parhaana elokuvana palkittu ja parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut Suuri kauneus on pökerryttävän kaunis mutta kriittinen rakkaudentunnustus Roomalle. Ohjaaja Paolo Sorrentino vie katsojat päättymättömiin bileisiin ihanan elämän, taiteen, juhlinnan ja rappion keskelle. Tv-ensi-ilta Teeman elokuvafestivaalilla keskiviikkona 23.11. kello 20.30.

Vailla aurinkoa ja Kiitorata: Chris Markerin kaksi mestariteosta

Vailla aurinkoa ja Kiitorata Teeman elokuvafestivaalilla.

Runollisen, poliittisen, henkilökohtaisen, kokeellisen, filosofisen elokuvanteon pioneeri. Ainutlaatuinen, salaperäinen, utelias. Kissojen ystävä. Teeman elokuvafestivaalin ohjelmistossa on kaksi Chris Markerin mestariteosta: esseistinen elokuvakirje Vailla aurinkoa (ke klo 22.50) ja scifi-runo Kiitorata (la klo 17.40).

Playhousesta Palefaceen: viisi Buster Keatonia

Teeman elokuvafestivaalin jokainen päivä alkaa Keatonilla.

Teeman elokuvafestivaalin tunnushahmo vuonna 2016 on Buster Keaton. Kaikki viisi festivaalipäivää alkavat Keatonin lyhytelokuvaklassikoilla. Myös festivaalin päätöselokuva on Keatonia, Beckett-harvinaisuus Film eli Viimeinen rooli.

Teeman elokuvafestivaali tulee taas!

Viisi päivää elokuvan juhlaa kotisohvalla 23.–27.11.

Luvassa suurta kauneutta, outoutta, haikeutta, jännitystä ja iloa! Teeman elokuvafestivaali järjestetään marraskuun viimeisenä viikonloppuna 23.–27.11., keskiviikosta sunnuntaihin, keskellä pimeintä syksyä. Nyt vietetään kotisohvien festivaalin viisivuotisjuhlaa.

Tuunaa laitteesi festivaalikuntoon

Elokuvafestivaalin kuvat someen ja mobiililaitteisiin

Voit tuunata puhelimesi, tablettisi, tietokoneesi ja some-profiilisi Teeman elokuvafestivaalin virallisilla kuvilla. Täältä voit ladata viisi erilaista taustakuvaa puhelimeen tai tablettiin/tietokoneeseen sekä viisi erilaista Buster-profiilikuvaa sosiaaliseen mediaan.

Ammatti: reportteri

Jack Nicholson vaihtaa identiteettiä Antonionin elokuvassa

Jack Nicholson -sarjan päättävä Michelangelo Antonionin mestariteos on yhdistelmä modernia jännitystä, elokuvailmaisun täydellistä hallintaa ja syvää identiteettikriisiä. Jack Nicholson esittää Saharan kapinallisista juttua tekevää reportteria, joka omaksuu kuolleen asekauppiaan henkilöllisyyden. Naispääosassa on Maria Schneider.

Performance on kulttielokuva Lontoon alamaailmasta

Gangstereita ja rockia, pääosissa Mick Jagger ja James Fox

1960-luvun lopun Lontoon alamaailma ja alakulttuurit kohtaavat sadistisen gangsterin piiloutuessa rock-tähden taloon. Teeman elokuvafestivaalin lauantai-illan päättää yksi eriskummallisimmista – ja monen mielestä myös parhaista – brittielokuvista kautta aikojen: Donald Cammellin ja Nicolas Roegin ohjaama Performance, pääosissa Mick Jagger, James Fox ja Anita Pallenberg. 26.11. klo 22.10.

Festivaalimusiikkia Spotifyssa