Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Opiskelijat ja harjoittelijat

Pääsisältö

Moi opiskelija, laitetaanko yhdessä urallesi vauhtia?

Tarjoamme Ylellä pääasiassa media-alaan liittyviä harjoitteluita sekä kesätoimittajan paikkoja. Harjoitteluita on kymmenittäin ympäri Yleä toimittajasta datatieteilijään ja virtuaalilavastuksesta arkistotyöskentelyyn. Lisäksi kasi- ja ysiluokkalaiset voivat hakea meille TET-jaksolle.

Miten harjoitteluun pääsee?

  • Avaamme valtaosan Ylen harjoittelupaikoista julkiseen hakuun. Paikkoja on auki ympäri vuoden. Ne löytyvät ensimmäisenä alta tai osoitteesta rekry.yle.fi.

  • Jos kaipaamaasi harjoittelupaikkaa ei ole juuri nyt auki, ei hätää: ilmoita itsestäsi harjoittelijoille tarkoitettuun osaajayhteisöömme (pelkät yhteystiedot riittävät!). Lähetämme sinulle sähköpostia aina kun avaamme harjoittelijahaun, joten kuulet siitä ensimmäisten joukossa etkä missaa yhtään hakua.

  • Milloin harjoitteluhakuja on odotettavissa? Haemme harjoittelijoita erityisesti seuraavina ajankohtina: marras–joulukuussa, helmikuussa ja toukokuussa.

  • Tarvitseeko olla superopiskelija päästäkseen harjoitteluun Yleen? Ei tarvitse! Yleensä meille valittuja harjoittelijoita yhdistää kyky kertoa (tai näyttää) oma into ja osaaminen konkreettisesti. Anna oman itsesi näkyä ja kuulua, kun haet paikkaa! Lisäksi jokaisessa harjoitteluilmoituksessa kerrotaan omat osaamisvaatimuksensa. Osa sopii ensimmäiseksi harjoitteluksi ja osassa toivomme, että alasta on jo hieman hajua vaikkapa aiemman kesätyön myötä.

  • Pohditko vielä jotain? Älä tuumaile yksin, tavoitat meidät osoitteesta harjoittelu@yle.fi. Ethän kuitenkaan laita hakemustasi sähköpostiin, sillä hakeminen tapahtuu aina rekrytointijärjestelmämme kautta.