Hyppää pääsisältöön
Tee työtä, joka lisää ymmärystä toisistamme ja maailmasta. Meillä teet Suomen kiinnostavimpia sisältöjä verkkoon, televisioon ja radioon.

Sisältöä aiheesta Kesätoimittajaksi

Pääsisältö

Miksi juuri Ylelle?

Kesätoimittajana teet uutisia verkkoon, radioon ja televisioon. Tuuraat lomailevaa, kokenutta toimittajakollegaasi kesälomien ajan, mutta ei hätää – saat työhösi kattavan perehdytyksen. Työ on vastuullista ja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittyä ammattilaisena omien vahvuuksiesi ja kiinnostuksesi mukaan.

Pääset osaksi Suomen monipuolisinta luovan työn yhteisöä, jossa työkavereinasi ovat maamme parhaat ammattilaiset. Olemme läsnä 32 paikkakunnalla ympäri Suomen Tammisaaresta Inariin. Saat työsi tueksi kannustavan työyhteisön, modernit työvälineet sekä jatkuvan oppimisen kulttuurin, jossa kokeillaan rohkeasti uutta.

Olemme kaikkien suomalaisten yhteinen media. Toteutat kanssamme ainutlaatuista tehtäväämme – lisäämme ymmärrystä toisistamme ja maailmasta, vahvistamme suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria. Työlläsi on merkitystä kaikille suomalaisille, niin arjessa, juhlassa kuin poikkeusaikoina.

Usein kysytyt kysymykset

Kesätoimittajaksi 2022: Miika Koskela ja Märta Nummenmaa - Toista Yle Areenassa

Mitä odotamme sinulta?

Olet maailmaan avoimesti ja uteliaasti suhtautuva toimittaja – seuraat aikaasi ja löydät kiinnostavia näkökulmia. Sytyt journalismista ja olet perillä yhteiskunnallisista tapahtumista sekä ilmiöistä. Tunnistat merkityksellisiä juttu- ja uutisaiheita, osaat hankkia tietoa monipuolisesti ja ymmärrät lähteiden sekä kontekstoinnin tärkeyden. Teet työtäsi journalististen periaatteiden ja arvojemme mukaisesti.

Sinulle on jo kertynyt kokemusta toimittajan tehtävistä vaikkapa aiempien kesätöiden kautta. Opiskelet esimerkiksi journalismia tai viestintää, mutta voit olla myös jonkin muun alan opiskelija tai vastavalmistunut alalle. Tärkeintä on, että aiempi työkokemuksesi antaa sinulle valmiudet hektiseen ja vaativaan toimittajan työhön.

Tartut rohkeasti tehtävään kuin tehtävään ja kykenet toimimaan itsenäisesti. Olet myös kiva työkaveri, valmis oppimaan ja jakamaan osaamistasi muille.

Uutisia taloudesta, kulttuurista, politiikasta, urheilusta, ilmiöistä...