Hyppää pääsisältöön
Kasva kanssamme luovan alan teknologiaosaajaksi

Sisältöä aiheesta Mediateknologian traineeohjelma

Pääsisältö

Miksi meille?

Jotta Ylen video- ja audiosisällöt päätyvät suomalaisille kuluttajalle joka ikinen päivä, tarvitaan valtava määrä uniikkia teknologista osaamista.

Meillä on kuitenkin haaste: teknologinen muutos töissämme on valtava ja meiltä jää runsaasti osaavaa porukkaa lähivuosina eläkkeelle. Tässä kutsuhuuto uteliaille tulevaisuuden tekijöille - tarvitsemme teitä, jotta Ylen sisällöt kohtaavat yleisönsä myös huomenna. Opit ohjelmassa käytännön asiantuntijuutta, mutta se tuskin jää ainoaksi ammatiksesi, jos (ja toivottavasti kun!) kuljet kanssamme Yle-polkua pidempään.

Tiedämme, että kiinnostavia duuneja on tarjolla monenlaisia. Puolueellinen näkemyksemme on, että tässä traineeohjelmassa merkitys syntyy ainutlaatuisesta toimintaympäristöstä, mahdollisuudesta kasvaa mediateknologian ammattilaiseksi sekä välittävistä ja välittömistä työkavereista.

Teemme tätä tärkeää traineeohjelmaa ensimmäistä kertaa: se tarkoittaa, ettei jokaista yksityiskohtaa ole ehkä tajuttu etukäteen, mutta myös sitä, että panostamme tähän tosi paljon, isolla ja innostuneella joukolla. Pääset vaikuttamaan ohjelman toteutukseen traineejaksosi aikana – tehdään siitä yhdessä paras mahdollinen!

Kuvia Ylen mediateknologian parissa työskenteleviltä

Mitä on siis konkreettisesti luvassa?

Traineeohjelman aikana opettelet käytännössä, yleläisten ohjaamana erilaisia mediateknologian työtehtäviä. Aloitamme parin viikon syväsukelluksella Yleen ja sen eri toimintoihin: mikä rooli teknologialla on? Oppimista tuetaan traineeohjelman aikana koulutuksilla, itseopiskelulla, ryhmätehtävillä ja mentoroinnilla. Ohjelman ydintä on kuitenkin työssäoppiminen, jossa olet kiinteä osa tiimiä. Työtehtävät laajenevat käsi kädessä kasvavan osaamisesi kanssa. Työskentelet Pasilassa, sekä ajoittain etänä.

Traineena erikoistut yhteen Ylen teknologia-aloista, jonka parissa vietät suurimman osan ohjelmasta. Saat jo hakuvaiheessa valita sinua kiinnostavimmat alat, mutta lopulliset valinnat tehdään ohjelmaan valittujen kesken:

  • Polku 1: Tulevaisuuden audio- ja videosignaalien hallinta. Tule kehittämään ja toteuttamaan IP-ympäristöissä tarvittavaa tekniikkaa, toimintamalleja, automaatiota ja valvontaa DevOps-tyylisesti.

  • Polku 2: Medianhallinta ja uudet mediaformaatit. Tule kehittämään kanssamme tulevaisuuden audio- ja videotiedostojen hallintaa! Avainsanoina esimerkiksi HDR, WCG, NGA ja UHD (hakea voit silti, vaikka nämä eivät vielä olisi tuttuja!).

  • Polku 3: Sovellusosaaminen mediateknologiaympäristössä. Tule huolehtimaan monimuotoisten, teknisten ratkaisujemme (ostettujen ja itsetehtyjen) toimintavarmuudesta. Mahdollistat niiden kehittämisen uusien tarpeiden mukaisiksi, esimerkiksi tekoälyn ja automaation avulla. Enemmän kuin koodarihommaa!

Traineejaksosta maksetaan palkkaa 2400 euroa kuukaudessa. Työskentely on kokopäiväistä. Ohjelma alkaa syyskuun alussa 2021 ja päättyy huhtikuussa 2022. 

Tavoitteemme on, että jokainen trainee saisi valmistuttuaan vakituisen työpaikan Yleltä. Tuemme ja tsekkaamme matkan varrella, että suunta on oikea.

Millaista traineeta etsimme?

Sinun tulisi olla kotonasi nykyaikaisessa tietoteknisessä ympäristössä, jossa tekniikka ja softa sulautuu yhteen. Me puolestaan opetamme ohjelman aikana, mitä IT-osaaminen tarkoittaa mediaympäristössä. Ehkäpä olet uraansa aloittava tieto- ja viestintätekniikan insinööri? Valmistumisen kynnyksellä oleva IT-tradenomi tai datanomi? Tai ihan muu; koulutustaustaa tai opintojen vaihetta tärkeämpää on, että seisot tietoteknisellä perustalla. Näin saat ohjelmasta eniten irti!

Koska otat ohjelman aikana haltuun paljon uutta, toivomme, että sinulla on kykyä ja paloa oppia uutta. Toisaalta työhömme kuuluu, että järjestelmät, työtavat ja prosessit kehittyvät jatkuvasti, joten oppimisen nälkää arvostetaan Ylellä myös yleisesti.

Työtehtävät ovat pääasiassa kehitys- ja asiantuntijatöitä. Toivomme, että innostut ongelmanratkaisusta ja yhdessä kehittämisestä!

Me Ylellä uskomme yhdessä tekemiseen. Monenlaiset persoonat, osaamistaustat ja tekemisen tavat sopivat porukkaan, mutta meitä yhdistää sitoutuminen toisia arvostavaan yhteistyöhön ja yhdessä oppimiseen.