Hyppää pääsisältöön

Tarjoamme suomalaisille kotimaista ohjelmistoa ja parhaita paloja ulkomailta

Ylen tehtävänä on tukea suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria. Varmistamme, että kaikilla suomalaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet saada tietoa, kokea elämyksiä, viihtyä sekä sivistää ja kehittää itseään.
Teemme ohjelmia ja tuotamme palveluita suomeksi ja ruotsiksi. Erityistehtävänämme on palvella myös mm. saameksi, romaniksi ja viittomakielellä.

Vuonna 2017

Radio-ohjelmistamme lähes kaikki ovat kotimaisia, tv-ohjelmista yli puolet

Käytimme vuonna 2017 ohjelmatarjonnan kustannuksista arviolta 90 % kotimaisiin ohjelmiin. Kaikista lähetetyistä tv-ohjelmista kotimaisia oli 52 % ja radio-ohjelmista 99 %.

Kotimaisten ohjelmien lisäksi näytimme televisiossa ohjelmia mm. Iso-Britanniasta noin 2 800 tuntia, Yhdysvalloista 1 500 tuntia, Ruotsista 1 300 tuntia, Norjasta 700 tuntia ja Tanskasta 700 tuntia. Tv-ohjelmista eurooppalaisia oli 86 %.

Lue lisää Ylen sisällöistä, pdf.

Kuvassa vas. Heikki Ali-Hokka, Marja Sannikka, Jaakko Selin, Jussi-Pekka Rantanen, Riku Riihilahti, Sami Sykkö, Piia Pasanen, Denise Wall, Sanna Savikko, Markus Liimatainen, Katja Johansson ja Salla Paajanen.
Linnan juhlat, Yle TV1 Kuvassa vas. Heikki Ali-Hokka, Marja Sannikka, Jaakko Selin, Jussi-Pekka Rantanen, Riku Riihilahti, Sami Sykkö, Piia Pasanen, Denise Wall, Sanna Savikko, Markus Liimatainen, Katja Johansson ja Salla Paajanen. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Linnan juhlat,ryhmäkuvat,2017,pressikuva
En skidåkare i Lahtis, framför en skylt där det står Lahti 2017.
Lahden hiihdon maailmanmestaruuskilpailut, Yle TV2 En skidåkare i Lahtis, framför en skylt där det står Lahti 2017. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP Hiihdon maailmanmestaruuskilpailut,talviurheilu,urheilu,sport,maailmanmestaruuskisat,hiihto
Laineen Tuntemattoman jermuja.
Tuntematon sotilas, Yle Teema Laineen Tuntemattoman jermuja. Kuva: Yle Kuvapalvelu Tuntematon sotilas (1955 elokuva),Edvin Laine

Televisiossa Linnan juhlat katsotuin

Ylen vuoden 2017 katsotuimmat televisio-ohjelmat olivat Yle TV1:n Linnan juhlat, presidentti Mauno Koiviston hautajaiset ja kuntavaalit. TV2:ssa katsottiin eniten yleisurheilun ja hiihdon MM-kilpailuja.

Yle Teeman katsotuin oli itsenäisyyspäivän Tuntematon sotilas ja Femillä islantilaisen rikosdraama Casen aloitusjakso.

 • Katso tv-kanaviemme top10-ohjelmat, pdf
 • Lähetimme ohjelmaa televisiossa noin 18 300 tuntia. Ensilähetyksiä eli täysin uusia ohjelmia oli 38 %. Uutta kotimaista ohjelmaa oli 26 %, noin 4 800 tuntia. Yle Femillä lähetimme ohjelmia noin 2 400 tuntia.
 • Sisällöistämme televisiossa asiaohjelmia oli 30 %, draamaa 26 %, valtakunnallisia uutisia ja ajankohtaissisältöjä 14 % ja alueellisia 2 %, kulttuuria ja viihdettä 12 %, urheilua 8 % ja lasten ja nuorten ohjelmia 8 %.

Toimittajat Päivi Neitiniemi ja Olli Seuri
Ykkösaamu, Yle Radio 1 Toimittajat Päivi Neitiniemi ja Olli Seuri Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Ykkösaamu,ajankohtaisohjelmat
Poikelus ja Hätönen - YleX iltapäivä. Kuvassa Jenspa ja Alma.
Poikelus ja Hätönen, YleX Poikelus ja Hätönen - YleX iltapäivä. Kuvassa Jenspa ja Alma. Kuva: Yle / Annika Miettinen YleX,poikelus ja hätönen
Kuvassa Sakari Sirkkanen ja Tapio Pajunen
Politiikkaradio, Yle Puhe Kuvassa Sakari Sirkkanen ja Tapio Pajunen Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,Politiikkaradio

Ykkösaamu kuunnelluin radio-ohjelma

Ylen suosituimmat radio-ohjelmat olivat vuonna 2017 Yle Radio 1:n Ykkösaamu ja jumalanpalvelukset. Radio Suomella kuunneltiin eniten Onnen säveltä ja iskelmämusiikkia.

YleX:llä suosituimmat olivat kanavan aamulähetys sekä Poikelus ja Hätönen, Yle Puheella taas Politiikkaradio ja Lindgren & Sihvonen.

 • Katso radio-kanaviemme top10-ohjelmat, pdf
 • Radio lähetyksiä teimme noin 104 000 tuntia. Ohjelmien osuus tästä oli 89 %, noin 92 500 tuntia. Svenska Ylessä ohjelmaa tehtiin noin 18 100 tuntia.
 • Ohjelmista noin puolet lähetimme valtakunnallisesti, 44 500 tuntia. Täysin uutta ohjelmaa tästä oli 82 %. Valtakunnallisesti lähetetystä ohjelmistosta noin puolet oli musiikkia. Alueellisia ohjelmia lähetimme 31 100 tuntia, joista ruotsinkielisiä 4 000 tuntia.
 • Sisällöistämme radiossa kulttuuria ja viihdettä oli 53 %, valtakunnallisia uutisia ja ajankohtaissisältöjä 21 % ja alueellisia 5 %, asiaohjelmia 17 %, urheilua 3 %, draamaa 1 %.

De fem huvudpersonerna i Skam som sitter kring ett bord.
Skam De fem huvudpersonerna i Skam som sitter kring ett bord. Kuva: NRK Skam (tv-sarja)
Kuvassa Ryhmä Haun uusi koira Valpas.
Ryhmä Hau Kuvassa Ryhmä Haun uusi koira Valpas. Kuva: Nickelodeon PAW Patrol,ryhmä hau
Sykkeen kaksi sairaanhoitajaa seisovat ja katsovat jotakin.
Syke Sykkeen kaksi sairaanhoitajaa seisovat ja katsovat jotakin. Kuva: Yellow Film & TV Syke (tv-sarja),s4 ep05

Skam ja Ryhmä Hau jyräsivät Areenassa

Yle Areenan katsotuimmat ohjelmat vuonna 2017 olivat norjalainen nuortensarja Skam, Syke ja Ryhmä Hau.

Vuoden luetuimmat verkkoartikkelimme käsittelivät Turun puukotuksia ja kuntavaalien tuloksia.

 • Katso Yle Areenan top10-sisällöt, pdf
 • Julkaisimme Yle Areenassa uusia videotallenteita noin 14 000 tuntia ja audiota 32 000 tuntia.
 • Katso verkon top10 luetuimmat artikkelit, pdf
 • Verkkoon julkaisimme artikkeleita noin 94 000 kappaletta, joista ruotsinkielisiä oli 30 000 kpl. Luetuimmille artikkeleille kertyi yli puoli miljoonaa sivunäyttöä.
 • Elävässä arkistossa videoita on noin 26 100 kappaletta ja audioita 7 100 kpl. Tausta-artikkeleita on noin 13 000 kpl.

Tilaamme yhä enemmän ohjelmia kotimaisilta riippumattomilta tuotantoyhtiöiltä

Vähennämme tulevina vuosina omatuotantoista asia-, draama-, kulttuuri- ja viihdeohjelmistoa muutamien tuotantojen verran ja lisäämme vastaavasti hankintojen määrää. Yle hankki ohjelmia kotimaassa toimivilta tuotantoyhtiöiltä 30,2 miljoonalla eurolla vuonna 2017.

Toimimme kumppanina suuressa osassa uusista kotimaisista elokuvista. Elokuvat nähdään kanavillamme yleensä noin kahden vuoden sisällä teatteriensi-illastaan. Lähes kaikki kotimaiset dokumenttielokuvat ja lyhytelokuvat toteutuvat osaltaan Ylen ennakkorahoituksen turvin.

Elinvoimaa luovalle alalle

Ylen on suurin yksittäinen luovan alan työllistäjä Suomessa.

Yhteistyömme eri toimijoiden kanssa ja ostot sisällöntuotannon kumppaneilta tarjoavat työtilaisuuksia tuhansille ammattilaisille vuosittain.

Graafeja ohjelmatarjonnasta

Lue lisää

Yle ja yleisöt

Yleisön ymmärtäminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi tutkimme sitä, mitä suomalaiset meiltä haluavat. Tutustu uusimpiin tutkimustuloksiin.

Mitä julkinen palvelu tarkoittaa?

Yle on suomalaisten omistama mediayhtiö.

Olemme sinua varten. Yle on suomalaisten omistama mediayhtiö, joka rahoitetaan Yle-verolla. Meillä on laissa säädettyjä julkisen palvelun tehtäviä. Mistä oikein on kyse?

Tutustu vuosikertomuksiimme

Kerromme niissä mm. miten Ylen tarjonta kohtaa yleisönsä, merkityksestämme suomalaisille ja vastuullisesta toiminnastamme.