Hyppää pääsisältöön

Ylen tietosuoja ja yhtiön arvot

Yle huolehtii suomalaisten tietosuojasta omissa palveluissaan parhaiden käytäntöjen mukaan. Henkilötietojen käsittelyä ohjaavat tietosuojaan liittyvät lait sekä Ylen arvot, jotka ovat luotettavuus, riippumattomuus ja ihmisen arvostaminen.

Ylen palveluiden käyttäjätieto auttaa meitä tekemään palveluista entistä parempia sekä palveluiden tarjonnan että käytettävyyden näkökulmasta.

Kerromme kattavasti henkilötietojen käsittelyn periaatteistamme ja käytännöistämme Ylen tietosuojalausekkeessa.

Ihmisen arvostaminen

Yksilöllistä vaan ei yksilöivää

Ylen sisällöt ja palvelut ovat sinua varten. Meille on tärkeää, että olet mahdollisimman tyytyväinen palveluihimme ja niiden käyttöön. Haluamme tehdä niistä mahdollisimman hyviä, osuvia ja henkilökohtaisia.

Käyttäjätietosi auttavat meitä. Kysymme tietojasi, jotta voimme tarjota henkilökohtaisempaa palvelua ja kiinnostavia sisältöjä.Tavoitteena on paras mahdollinen käyttäjäkokemus. Tähtäämme yksilölliseen palveluun, emme yksilöivään.

Sinä omistat tietosi. Sinulla on myös oikeus tietää, mihin henkilötietojasi käytetään. Kirjautumalla Yle Tunnukseen voit hallita omia tietojasi, antamiasi suostumuksia sekä tilaamiasi uutiskirjeitä. Voit myös pyytää Ylen käsittelemiä tietoja nähtäväksi ja poistettavaksi käyttämälläsi oikeuksiasi Ylen tietosuojasivustolla.

Luotettavuus

Avointa ja vastuullista

Voit luottaa Yleen henkilötietojesi käsittelijänä. Toimimme vastuumme ymmärtäen ja kehitämme jatkuvasti tietosuojaa ja tiedonhallinnan toimintatapoja. Kerromme avoimesti periaatteistamme ja haluamme toimia läpinäkyvästi.

Huolehdimme tietojesi asianmukaisesta säilyttämisestä, hävittämisestä ja suojaamisesta. Tietosuojasta ja tietoturvasta huolehtivat siihen erikseen nimetyt henkilöt.

Sisältöjen ja palveluiden kehitystyö on jatkuvaa. Kun suunnittelemme ja toteutamme palveluitamme, kiinnitämme erityistä huomiota tietosuojaan ja tiedonhallintaan.

Perehdytämme ja koulutamme työntekijämme niin, että jokainen yleläinen osaa noudattaa työtehtävissään tarvittavaa tietosuojaa ja -turvaa.

Riippumattomuus

Tarkoituksenmukaista ja turvallista

Ylessä määrittelemme henkilötietojen käyttötarkoituksen ennen niiden keräämistä (Ylen tietosuojalauseke). Emme luovuta kirjautumistietojasi kolmansille osapuolille.

Käytämme evästeitä ja kerromme evästetietojen käsittelystä Ylen evästekäytännöissä. Voit hallita evästeiden käyttöä ja poistaa ne halutessasi käytöstä.

Sisältöjen suosittelu ei kavenna maailmaasi: haluamme edistää moniarvoisuutta ja tarjota sisällöissämme myös yllätyksiä. Suosittelun kautta saat tietoa Ylen tarjonnasta.

Journalistisissa tarkoituksissa käsiteltävää tietoa käsitellään sananvapauslain ja journalismin periaatteiden mukaisesti. Lue lisää journalismista ja henkilötiedoista.