Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Lähetä meille demobiisi!

YleX:n Nosteessa-osion kautta omakustanteiset bändit ja artistit voivat saada musiikkiaan radioon.

Toimi näin:

1. Tutustu Nosteessa-osion sääntöihin, jotka löydät scrollaamalla alaspäin.

2. Lähetä musiikkisi osoitteeseen ylexnosteessa@yle.fi. Laitathan mailin otsikkoon artistin/bändin nimen.

3. Kerro itsestäsi/bändistäsi ainakin nämä asiat: Nimi, jäsenet, paikkakunta, perustamisvuosi, musiikkityyli, lyhyt kuvailu mistä yhtyeessä/artistissa on kyse. Liitä mukaan myös linkit someihin (Facebook, Instagram yms.)

4. Valitse lähetettäväksi 1-2 kappaletta hyvälaatuisia mp3-tiedostoja tai wav-tiedostoja ladattavassa muodossa. Jos kappale on jo julkaistu, liitä mukaan linkki: Spotify, Youtube tai Soundcloud tms.

5. Kerro biisien tekijätiedot: sävellys, sanoitus ja sovitus.

6. Liitä mukaan virallinen, hyvälaatuinen promokuva ja kuvaajan nimi.

Nosteessa-artisin/yhtyeen musiikki soi viikon aikana YleX:n Uuden musiikin ohjelmissa: Uuden musiikin X -ohjelmassa arkisin sekä Uuden musiikin viikko -ohjelmassa viikonloppuna. Lisäksi YleX julkaisee artistin haastattelun.

Nosteessa säännöt

1. Nosteessa on tarkoitettu omakustannebändeille ja -artisteille sekä pienlevy-yhtiöiden artisteille.

2. Laittamalla biisin YleX:n Nosteeseen vakuutat, että sinulla on kaikki oikeudet sisältöön. Kunnioitat toisten oikeuksia, ts. muut henkilöt ovat luovuttaneet sinulle kaikki tekijän- ja muut oikeutensa sekä oikeudet luovuttaa ne edelleen Ylelle.

3. Sinun tulee lähettää Ylelle musiikkikappaleen tiedot: kappaleen nimi, esittäjä, säveltäjä, sovittaja ja sanoittaja.

4. Ylellä on oikeus esittää aineistoa tai sen osia radiolähetyksissään ja internetissä.

5. Huomaa, että Yle ei maksa Nosteessa julkaistussa tai muissa palveluissa esitellystä musiikista tai muusta aineistosta korvausta tekijöille tai esiintyjille. Niistä demobiiseistä, jotka soitetaan YLEn radio- tai tv-lähetyksissä, Yle tekee tavanomaisen ilmoituksen Teostolle.

6. Nosteeseen laitettua musiikkia soittaa radiossa ensisijaisesti Uuden musiikin X. HUOM! Vain ja ainoastaan radiossa soitetuista artisteista, yhtyeistä ja kappaleista julkaistaan tiedot Nosteessa-nettisivuilla. Lähetetty musiikki, kuvat tai muut tiedot eivät siis ilmesty automaattisesti nettisivuille tai soi radiossa.

Uusimmat sisällöt - Nosteessa radio