Mat med Niklas



 Etusivu
 Reseptit
 

Tulostettava sivu Mausteöljyt ja yrttisuola
Chiliöljy:
2 dl	rypälesiemenöljyä 
	(rapsiöljy käy yhtä hyvin)
1/4	kuivattua chiliä 
	(enemmän tai vähemmän maun mukaan)
2	tuoretta chiliä, esim. cascabel
palanen	tuoretta inkivääriä

Rosmariiniöljy:
2 dl	rypälesiemenöljyä 
	(rapsiöljy käy yhtä hyvin)
2 	tuoreen rosmariinin oksaa
Timjamiöljy:
2 dl	rypälesiemenöljyä 
	(rapsiöljy käy yhtä hyvin)
3	tuoreen timjamin oksaa

Valkosipuliöljy:
2 dl	rypälesiemenöljyä 
	(rapsiöljy käy yhtä hyvin)
1	valkosipuli
Yrttisuola:
	hiutalesuolaa tai vastaavaa
	kuivattua rosmariinia
	timjamia ja/tai basilikaa


Chiliöljy
Kaada öljy kattilaan. Raasta inkivääri raastinraudalla. Hiero raastettua inkivääriä kädessä niin että neste valuu öljyyn. Lisää kuivattu chili. Lämmitä öljyä, kunnes se alkaa kuplia. Anna jäähtyä. Kaada sitten öljy pulloon ja lisää tuore chili. Voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

Rosmariiniöljy
Kaada öljy kattilaan. Lisää rosmariininoksat. Lämmitä öljyä, kunnes se alkaa kuplia. Anna jäähtyä. Voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

Timjamiöljy
Kaada öljy kattilaan. Lisää timjaminoksat. Lämmitä öljyä, kunnes se alkaa kuplia. Anna jäähtyä. Voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

Valkosipuliöljy
Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli öljyyn ja kaada sitten öljy pulloon. Säilytetään jääkaapissa, mutta ei kovin kauan.

Miksi valkosipuli pitää säilyttää jääkaapissa?
Siksi, ettei clostridium botulinum -bakteeri kasva/lisäänny ja aiheuta sairautta. Huom! Viileässäkään valkosipuliöljy ei säily kovin kauan: vain noin kaksi tai kolme viikkoa.

 
 
  Toinen tuotantokausi
Ensimmäinen tuotantokausi


OSA 1.
 Hunajamarinoitu broileri juuresten ja pinaatin kera
 Hummus
 Mausteöljyt ja yrttisuola
 Panna cotta kahdenlaisin lisäkkein

OSA 2.
 Quesadilla
 Aasialainen fondyy
 Suklaakohokas

OSA 3.
 Pannupihvit pastagratiinin kera
 Turskaa mikrossa perunalumen kera
 Häränlihakääryleet tomaattikuskusin kera
 Kalakeitto keitettyjen perunoiden kera

OSA 4.
 Ankeriasmousseleivät
 Minipitsat kahdenlaisin täyttein
 Keltainen gazpacho
 Tuorejuustodippi
 Tomaattileipä

OSA 5.
 Sitruunainen lohi
 Aprikoosimarinoitu porsaanfilee
 Kreikkalainen salaatti
 Peruna- ja ruohosipulisalaatti
 Grillattu meloni passiohedelmäkastikkeen kera

OSA 6.
 Tomaatti- ja currykeitto
 Lampaanfilee salviatäytteisten nauriiden kera
 Paahdetut ananakset vanilja- ja minttu-limettigranitén kera

OSA 7.
 Thaipata
 Broileripurilainen
 Hedelmähyytelö

OSA 8.
 Moules Mariniéres
 Rosmariini- ja basilikamausteiset silokampelat
 Keitetty ruijanpallas ja peruna-sellerisosetta

OSA 9.
 Voileipäkakku
 Piikkikampela ja munakastiketta
 Raparperipiiras ja mascarponekastiketta

OSA 10.
 Grillatut kampasimpukat
 Pariloitua tonnikalaa ja lämmintä minttutsatsikia
 Mango-litsikeitto

OSA 11.
 Sahramirisotto
 Tortilla ja mausteista makkaraa
 Choucroute (hapankaali) ja makkaraa

OSA 12.
 Gini- ja seljagraavattu lohi
 Boquerones
 Parsalaatti ja uppomunat
 Basilikamansikat ja valkosuklaaakeitto

OSA 13.
 Pastasalaatti ja pestoa
 Makirullat savumakrillista
 Focaccia
 Tiramisu

OSA 14.
 Korvasienikeitto ja savuporotartar
 Kokonaisena paistettu nieriä
 Tryffelit

OSA 15.
 Laventeliunelmat
 Vaniljajuustokakku
 Suklaamousse

OSA 16.
 Kuumat cajunravut
 Osterit Rockefeller
 Leipävanukas ja viskikastike

 
 
TV2  |  Niklas mat
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat