hyppää suoraan sisältöön| 20.2. | 21.2. | 22.2. | 23.2. | 24.2. | 25.2. | 26.2. | 27.2. | 28.2. | 1.3. | 2.3. | 3.3. | 4.3. | 5.3. | 6.3. |

Keskiviikko 20.2.2019 | äänitekstitetyt ohjelmat

Yle TV1

05.55 Luontohetki: Maa, tarunhohtoinen planeetta
1/13. Haiden perimmäinen luonto. Ovatko kaikki hait samanlaisia? Haitutkijat, jotka seuraavat eri lajien elintapoja ja saalistustekniikkaa, ovat tehneet hämmästyttävän havainnon. Haiyksilöiden käyttäytymisen välillä on niin suuria eroja, että ne mitä ilmeisimmin pystyvät ajattelemaan.
06.20 Afrikan luonnon helmiä
Keniavuori. Laajan Afrikan eläimistöä esittelevä lyhytohjelmasarja. T: BBC
10.00 Hercule Poirot (12)
Suklaarasia. Poirot palaa kotimaahansa Belgiaan ja muistot eräästä hankalasta murhajutusta tulvivat hänen mieleensä. (U)
12.30 Murdochin murhamysteerit (12)
Kausi 12, 4/18. Levottomuuksia. Brackenreid ja Murdoch selvittävät maahanmuuttoviranomaisen kuolemaa. Onko kuoleman syynä uusi, ankara maahanmuuttolaki? Lain koura ulottuu myös Ogdenin työhön sairaalassa.
15.00 Yle Uutiset
16.50 Novosti Yle
17.10 Murdochin murhamysteerit (12)
Kausi 12, 5/18. Vaarallista rakkautta. Murdoch joutuu esittämään ranskalaista diplomaattia, kun tämä surmataan salaisen, kansainvälisen kokouksen kynnyksellä. Onko peitetehtävä liian vaarallinen Murdochille?
17.55 Yhteisvastuu: Vaarallinen koulumatka
Kenian Turkanassa ovat koulumatkat pitkiä. Konfliktiherkällä alueella oppilaita on joutunut pahoinpitelyjen ja raiskausten kohteiksi. Voidakseen opiskella yöpyy 12-vuotias Benson koululla.
19.00 Prisma: Tyrannosaurus rexin paluu
Tyrannosaurus rex on yksi maailman historian kuuluisimmista saalistajista. Mitä me oikeastaan tiedämme tästä ikonisesta olennosta? Dokumentti murtaa myyttejä ja paljastaa ennennäkemättömän totuuden dinosaurusten kuninkaasta.
19.50 Läpileikkaus maapallosta
Pelastuuko planeetta? BBC:n ohjelmasarjassa seurataan kuinka maapallo on muodostunut ja miten luonnonvoimat, ilmastonmuutos ja suhde muihin planeettoihin ovat muokanneet sitä vuosituhansien saatossa. Tuotantovuosi 2012.
20.00 Akuutti: Kohtalokkaat kantasoluhoidot
Anna haki kantasoluhoidot Moskovasta, koska mikään Suomessa saatava hoito ei ollut auttanut hänen MS-sairauteensa. Emmalle annettiin vain parin prosentin selviytymismahdollisuus ilman kantasolusiirrettä.
22.05 Outlander - Matkantekijä (16)
Kausi 4, 8/13. Kohtaaminen Wilmingtonissa. Claire ja Jamie on kutsuttu kuvernöörin järjestämään teatteri-iltaan, jossa kohdataan merkkihenkilöitä ja lopuksi kumpikin joutuu panemaan parastaan. Roger on hukassa uudella mantereella, mutta äkkiä onni kääntyy.
23.00 Oddasat
Saamenkieliset tv-uutiset. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.
23.45 Dokumenttiprojekti: Of Fathers and Sons (12)
Millaista on ääri-islamistiperheen arki Syyrian Idlibissä? Ohjaaja Talal Derki seuraa miten veljekset Usama ja Ayman oppivat jo lapsena isänsä johdolla aseiden käytön ja jihadismin perusteet. (U)

Yle TV2

08.50 Näin Norjassa
Ålesundin vanha paja oli tyhjillään, ja vanhat sepäntaidot olivat katoamassa. Nyt ahjo hehkuu jälleen, ja tuleville sukupolville opetetaan monen sadan vuoden takaisia taitoja.
09.00 Casualty (12)
Kausi 25, 12/48. Vihollinen keskuudessamme. Ruth saa tietää totuuden aviomiehestään. Charlie yrittää lohduttaa Ruthia, mutta joutuukin itse kärsimään. Millaisia uutisia Jeff saa päivän päätteeksi? T: BBC.
10.30 Talviunelmia
5/6. Jens onnistuu lopultakin nappaamaan ketun. Sää on kirkas, ja Jens haluaa nousta vuoren huipulle, mutta äkkiä sää muuttuukin. 31-vuotias taloustieteilijä Jens päättää jättää yhteiskunnan taakseen ja lähteä yksin vuorille Norjan ja Ruotsin rajamaille.
12.30 Rikshalla halki Intian
Sarja alkaa, 1/4. Norjalainen reissukaksikko Øystein Bache ja Rune Gokstad matkaa autorikshalla Intiassa, missä huonot tiet ja hämmentävä liikennekulttuuri panevat miehet heti lujille. (U)
13.00 Rakkauden koodi
3/8. Annika ja Jonathan ovat vakuuttuneita, että algoritmi on saanut aikaan jotain todella hyvää. Yksi pareista joutuu tekemään rajun päätöksen. Tanskalaisessa rakkauskokeessa muodostetaan pareja suuren datamäärän avulla. (U)
13.30 Kehonkieli
2/6. Voiko kehonkieli auttaa pääsemään unelmatyöhön? Karl Andreas kokeilee, pystyykö hän hallitsemaan hermostuneisuuttaan työhaastattelussa kehonkielen avulla. Norjalaisessa sarjassa tutkitaan kehonkielen merkitystä eri tilanteissa.
14.10 Kun sydän särkyy
6/7. Miltä tuntuu, kun rakkaus loppuu? Maya näkee Instagramista, että eksällä on uusi rakas. Malene saa yllättäen viestin entiseltä poikaystävältään. Louise yrittää työstää eroa. (U)
14.40 Lippu rakkauteen
Sarja jatkuu, 1/6. Neljä sinkkua osallistuu rakkauskokeeseen, jossa he etsivät kumppania pelkän nimen perusteella. Tina etsii uutta rakkautta. Anders on asettanut kumppanille liian korkeat vaatimukset ja jäänyt yksin. (U)
15.10 Yliopistollinen eläinsairaala: Tverkkaavan konnan manikyyri
22/40. Viivi-kilpikonna tuodaan terveystarkastukseen. Klinikkaeläinhoitaja Ellu tuo työpaikalleen omat koiransa: Maijan ja Joen lihakset huolletaan ennen matkaa Maailman Voittaja-näyttelyyn. Akita Chinon kivuliaisiin virtsaamisongelmiin etsitään ratkaisua.
21.00 Häiriötekijä (12)
Vinksahtaneita tarinoita tarjoileva kauhistuttava komedia perustuu Jani Volasen, Tommi Korpelan, Pirjo Longan, Elina Knihtilän, Eero Ritalan, Lotta Kaihuan ja Elena Leeven näytelmään. O: Aleksi Salmenperä. Suomi, 2015. (U)
22.25 Our Girl (12)
Kausi 3, 3/12. Uusi tehtävä vie Ryhmä 2:n keskelle Afganistania, jossa on jatkuvasti levotonta. Edessä on vaarallinen peitetehtävä syvällä sisämaassa. Georgie ja joukkuetoverit joutuvat sinnittelemään säilyäkseen hengissä.
23.15 Kuolemaantuomitut (16)
Kausi 1, 2/3. Oikeudenkäynti. Seuraamme 26-vuotiaan Guy Heinze Juniorin oikeudenkäyntiä. Miestä syytetään kahdeksan perheenjäsenensä surmasta. T: BBC.

Yle Teema & Fem (suomeksi)

12.30 Francon jälkeen - Alcántaran perhe (7)
Osa 294. Oppia ikä kaikki. Maria on ilmoittanut vanhempansa tv-ohjelmaan, jossa on mahdollisuus voittaa rahaa. Onko onni myötä? Carlos etsii itseään, mutta onko vastaus lähempänä kuin hän aavistaakaan. (U)
13.45 Päivä Ruotsissa
Ruotsalaisessa kulttuurimakasiinissa esitellään naapurimaamme kiinnostavia ilmiöitä ja ihmisiä. Malmön museon hyllyltä löydettiin kokonainen jazzorkesteri. Vieläkö kone saadaan soittamaan?
14.00 Jane Austen: Suljettujen ovien takana
Suuri osa kirjailija Jane Austenin elämästä oli liikkumista vaurauden ja köyhyyden välillä. Dokumentissa vierailemme taloissa, joita Austen kutsui kodikseen ja joissa hän kirjoitti suurimmat ja rakastetuimmat teoksensa. (U)
15.00 Yhdysvaltain taide
2/3. Metropolista Mark Rothkoon. Maahanmuuttajien vastaanottamiseen käytetyn Ellis Islandin karut tapahtumat vaikuttivat taidemaalari Mark Rothkoon. Taidekriitikko Waldemar Januszczak matkustaa ympäri Yhdysvaltoja sukeltaen amerikkalaisen taiteen kulta-ajoille. T: ZCZ Films Ltd/BBC.
16.00 Isä Matteon tutkimuksia (7)
Kausi 9, 6/26. Kaukana kavala maailma. Rikostutkinta kohdistuu perheeseen, joka on päättänyt elää mökissä ilman modernia tekniikkaa. Cecchini ottaa hoiviinsa aasin. Thomas on valmis mihin vain löytääkseen sisarensa. (U)
17.00 Ihanampi elämä
12/20. Luonnonläheiset ihmiset ovat usein harmonisia ja kauniita. Amanda kokeilee, mitä metsässä nukuttu yö tekee hänen hyvinvoinnilleen. Sarjassa etsitään ihanaa elämää eri paikoista ja monenlaisten menetelmien avulla.
17.18 Tiesitkö?
Sarjassa tutustutaan tieteen ihmeelliseen maailmaan.
20.00 Vallan linnake (12)
19/30. Yksityisyyden raja. Lauran tila huononee, ja Birgitten on vaikea pitää mediaa loitolla. Suhde Kasperiin aiheuttaa Katrinelle harmia työpaikalla. Tanskan televisio, 2012. (U)
21.00 Merkkien salat: Kansainväliset käsimerkit
4/8. Käsimerkeillä on helppo ylittää kielimuurit, mutta kannattaa olla varovainen. Yhden kannustus voi olla toisen solvaus. Voittoisan V-merkin näyttämisen verinen syy.
21.30 Matkamiehet Brydon ja Coogan Espanjassa
4/6. Siguenza: Nöla. Steve herää painajaiseen ja on muutenkin pinna kireällä. Katedraalin holveissa kuuluvat yhä Espanjan sisällissodan kaiut. Vai onko äänessä sittenkin maanmies, englantilainen katusoittaja, joka tuntee seudun kuin omat tyhjät taskunsa.
22.00 Kino: Mutafukaz (16)
Science fiction-animaatioelokuvan tapahtumapaikkana on eteläinen Kalifornia, jossa pizzalähetti Angelino ystävineen yrittää selvitä väkivaltaisessa ympäristössä. Angelinolla on salaisia voimia, jotka paljastuvat kun hän pääsee takaa-ajajiaan pakoon. Mutafukaz perustuu samannimiseen Guillaume Renardin luomaan sarjakuvaan. Animaatio on tuotettu japanilaisen Ankama Animationin ja ranskalaisen Studio 4*C:n yhteistyönä. Ohjaus: Shojiro Nishimi.
23.30 Marina Abramovicin mystinen Brasilia (12)
Performanssitaiteilija Marina Abramovic matkaa Brasiliassa etsien innoitusta, tutkien mineraalien voimaa ja osallistuen rituaaleihin. Missä kulkee taiteen ja henkisyyden raja? Paraneeko särkynyt sydän? (U)

Yle Teema & Fem (på svenska)

08.30 Detta om detta
Humorapostlarna Stan Saanila och André Wickström har gått igenom veckans nyheter och predikar bl.a. om Blå framtids partiprogram, "hunden" Trump, djurförsökens dag och Runeberg Junior-priset. Dessutom: Fuskpälsar! Monumental produktion, 2019.
10.26 Gemensamt ansvar: På denna mörka jord
Josua går på gymnasiet och är äldst i en syskonskara på sju. Trots att han har egna 4H-inkomster hade gymnasiet kunnat förbli en dröm om han inte hade fått en dator i gåva. Liten hjälp kan innehålla nyckeln till framtiden.
10.30 Matmagasinet
6/6: Jordgubbar. Kvällens program handlar om sommarens favoritbär, jordgubben Tina Müller testar hur mycket c-vitamin det finns i detta lilla röda bär. Och hon får tips på hur man odlare de allra godaste jordgubbarna hemma i sin egen trädgård. I köket har Adam Aamann besök av en speciell gäst och tillsammans guidar de oss genom en sann festmeny - fullproppad med både gröna och röda jordgubbar.
17.25 En tvättäkta lantis
Säsong 6, del 7/8. Frank har fått paket som innehåller korngryn enkom för att brygga öl med. Det här året planerar man att också börja odla senap. Gässlingarna får äntligen komma ut i solskenet på gården. (R)