hyppää suoraan sisältöön| 24.2. | 25.2. | 26.2. | 27.2. | 28.2. | 29.2. | 1.3. | 2.3. | 3.3. | 4.3. | 5.3. | 6.3. | 7.3. | 8.3. | 9.3. |

Maanantai 24.2.2020 | äänitekstitetyt ohjelmat

Yle TV1

05.55 Näin se vain on
6/9. Miksi lähetämme poikiamme sotiin? Tanska on lähettänyt nuorukaisia rintamalle kautta aikojen. Monet nuorista ovat joutuneet tappamaan, ja se jättää aina jälkensä ihmiseen.
06.25 Ylen aamu
6.38 5G-verkkojen tulevaisuus 7.12 Mitä tapahtuu Julian Assangelle 7.25 Virossa kiistellään itsenäisyyspäivänä 7.44 Jälkihiki 8.12 Suomen merimuseossa varjellaan historiallisia tekstiilejä 8.50 Käsilaukkujen lumo
10.00 Sydämen asialla (7)
Kausi 14, 11/26. Kukas nyt on pahoillaan. Aidensfieldiin saapuu uusi lääkäri Helen Trent varakkaan aviomiehensä kanssa. Mies kaipaa svengaavaa 60-luvun Chelsea, mutta radikaalille elämänmuutokselle on syynsä.
10.48 Näin Norjassa: Huikea vesiputous
Länsi-Norjassa sijaitsee yksi maailman korkeimmista vesiputouksista, Mardalsfossen. Putouksesta saadaan vesivoimaa, mutta kesäisin se on suosittu turistinähtävyys.
11.05 Jumalanpalvelus
Tunnelmallinen kynttiläkirkko Ikurin jääveistospolulta Tampereelta. Saarnaajana Jukka-Pekka Ruusukallio.
12.25 Totuuden taakka (12)
Kausi 2, 4/8. Huonoa seuraa. Joannaa palaa Millwoodiin, jossa häntä odottaa raskas tehtävä. Raaka murha ja poliisin tapa vetää mutkat suoriksi vaativat Joannaa ja Billyä yhdistämään voimansa, jottei viatonta tuomittaisi.
16.50 Novosti Yle
17.10 Totuuden taakka (12)
Kausi 2, 5/8. Nukkavieru ja hajalla. Isän kuolemaan liittyvä järkyttävä paljastus pistää Joannan todella tiukille. Pystyykö hän säilyttämään ammatillisuutensa ja panemaan parastaan syytetyn hyväksi?
17.54 Yhteisvastuu: Itsenäiseksi naiseksi
Dil Maya Syangtang huolehtii yksin kahdesta lapsestaan miehen työskennellessä ulkomailla. Saatuaan koulutusta ja tukea Dil Maya tienaa perheelleen elannon. Hän toivoo, että mies palaisi takaisin Nepaliin.
19.00 Historia: Teen ja kahvin tie Eurooppaan
Tee, kahvi ja kaakao ovat nykyisin jokaisen aamiaispöydän suosikkeja, mutta asia ei aina ole ollut näin. Dokumentti palaa 300 vuoden taakse aikaan, jolloin näitä kolmea kasvia alettiin viljellä eteläisellä pallonpuoliskolla Euroopan tarpeisiin. Tarina teestä, kahvista ja kaakaosta on myös tarina orjuudesta, teollistumisesta ja globalisaatiosta. T: AB Productions/Toute l'Histoire, Ranska.
22.00 Paratiisi (12)
Kausi 1, osa 3/8. Operaatio Lucyferry. Kahden suomalaisnaisen kuolemantapausten väliltä löytyvät yllättävät yhteydet saavat Andrésin ja Suomeen palanneen Hilkan hälytyskellot soimaan. Pian alkaa vaikuttaa siltä että tapauksiin liittyy kolmaskin uhri.
22.50 Oddasat
Saamenkieliset tv-uutiset. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.
23.05 Prisma: Takaisin kuuhun
Helmikuussa 2018 Falcon Heavy, tehokkain raketti sitten ensimmäisen kuulennon kantoraketin, jätti maanpinnan miljoonayleisön saattelemana. Miehitetyt avaruuslennot ovat tekemässä paluun ja kuu on kohteena kiinnostavampi kuin koskaan - sille on käyttöä niin tutkimuskohteena, materiaalivarantona kuin pitkien avaruuslentojen väliasemanakin. T: Bigger Bang Communications/WGBH, Yhdysvallat.

Yle TV2

08.50 Näin Norjassa
Sota tuhosi Norjassa monia vanhoja puutalokaupunkeja, mutta Levangerin puutalot säilyivät. Ne ovat hieno esimerkki siitä, kuinka norjalaiset asuivat 1800-luvun lopussa. (U)
09.00 Holby Cityn sairaala (12)
Kausi 21, 47/53. Sankareita kaikki. Helen tunnustaa tunteensa Loftylle. Kolmikosta kukaan ei kuitenkaan ole valmistautunut tulevaan. Itsekin huonossa kunnossa oleva Elliot yrittää tukea Jaciä. Xavierin omatunto soimaa. T: BBC.
11.10 Alina idässä
Kausi 1. 1/8. Alina aloittaa matkansa ympäri slaavilaisia maita seuranaan vain kuvaaja. Reissu alkaa Valko-Venäjän pääkaupungista Minskistä. Alina oppii perinteisestä ruoasta ja naisten asemasta Valko-Venäjällä. (U)
11.40 Avoin meri - jäinen maa
Alaskalaiset Patrick ja Holly asuvat kahden pienen lapsensa kanssa saarella, jonka yli meren aallot vellovat ankaran syysmyrskyn aikana. Saamelainen Airan perhe puolestaan joutuu ponnistelemaan löytääkseen poroilleen laitumia. Ruotsin yleisradioyhtiön saamenkielinen toimitus palaa paikoille, missä se on käynyt kymmenen vuotta sitten. Ohjelmassa nähdään, kuinka ilmasto on tänä aikana muuttunut ja kuinka se on vaikuttanut luonnon keskellä asuviin alkuperäiskansoihin. Ilmastodokumentti vuodelta 2019.
12.40 Vatsani ja minä
29/30. Emily on ensimmäisen kerran poissa vauvansa Nettanin luota. Emma saa lopulta kaipaamansa tiedon. Linnin synnytys käynnistyy.
12.56 Vatsani ja minä
30/30. Emily ja Assaf aloittavat uuden elämänsä perheenä käymällä maahanmuuttovirastossa. Linniä jännittää, kuinka hänen kissansa Angelit suhtautuu uuteen "pikkusiskoon". Emman luona koirat ottavat uuden perheenjäsenen vastaan aivan eri tavoin.
13.15 Stringit, alusvaatelaatikon draamakuningatar
Stringit ovat palanneet! Ne villitsivät kansaa ensimmäisen kerran jo vuosituhannen vaihteessa, mutta nyt ne ovat tehneet comebackin, kun sellaiset maailmantähdet kuin Kim Kardashian, Rihanna ja Nicki Minaj ovat innostuneet niistä. Samaan aikaan jotkut näkevät stringeissä vahvan symbolisen kannanoton naisen asemaan ja teippaavat niitä mielenosoituskyltteihin. Lakkaavatko stringit koskaan herättämästä voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan? Ruotsalainen dokumentti.
13.30 Casualty (12)
Kausi 27, 33/44. Tiimityötä. Jengi riehuu alkoholiliikkeessä. Onko kyse vain mielipuolisesta tapahtumasta vai liittyykö asiaan jotain muuta? Muistisairas mies tuo koiransa ensiapuun hoidettavaksi. T: BBC. (U)
14.20 Ice Town - Elämää äärirajoilla
7/10. Yksin ja eristettynä. Huippuvuoret on yksi maailman yksinäisimmistä paikoista elää. Siksi sukulaisen tai ystävän vierailu on aina suuri tapaus. Lohtua tarjoaa myös pastori Leif. (U)
15.10 Uncle (12)
Kausi 3, 7/7. Eron haikea hetki. Andyssä on sittenkin enoainesta! Kun tielle tulee ainutkertainen tarjous, Andy joutuu tekemään ison ratkaisun. Tietääkö se loppua hänen ja Errolin ystävyydelle? Sarja päättyy.
18.05 Holby Cityn sairaala (12)
Kausi 21, 47/53. Sankareita kaikki. Helen tunnustaa tunteensa Loftylle. Kolmikosta kukaan ei kuitenkaan ole valmistautunut tulevaan. Itsekin huonossa kunnossa oleva Elliot yrittää tukea Jaciä. Xavierin omatunto soimaa. T: BBC.
19.54 Ihanat autot
Autot innoittajana. Muotoilija Louise Campbell rakastaa vanhaa vuoden 1969 Morris Cabrioletiaan.
20.30 Fleabag (12)
Kausi 2, 3/6. Fleabag auttaa sisartaan Clairea hänen työpaikkansa juhlatilaisuuden järjestelyissä. Apu menee kuitenkin päin mäntyä. Clairen suomalaisen kollegan näkeminen on silti varsin kiintoisaa ja myöhemmin eräs toinen tapaaminen avaa Fleabagin silmät. Phoebe Waller-Bridgen ohella jakson näyttelijäkaartissa ovat mm. Kristin Scott Thomas ja Christian Hillborg.
21.00 Rakkauslaulu Bobby Longille (S)
Nuori nainen palaa New Orleansiin edesmenneen äitinsä perintötaloon, ja löytää sieltä oudon kaksikon: pulloon kolahtaneen entisen professorin ja hänen muistelmiaan laativan suojatin. Pääosissa Scarlett Johansson, John Travolta, Gabriel Macht ja Deborah Kara Unger. Ohjaus: Shainee Gabel. (A Love Song for Bobby Long, USA 2004)
22.55 Playing House (S)
Kausi 3, 4/8. Ikävä löydös. Tohtori Ericson haluaa Maggien mukaan esiintymään sairaanhoitajien esittelyvideoon ja Emma haluaa tietysti auttaa sekä saattaa tohtori E:n ja Maggien yhteen. Apu kääntyykin päälaelleen kun Emman rinnasta löytyy kyhmy. Zach puolestaan opettaa Brucea ajamaan pyörällä, jotta tämä voisi tulevaisuudessa opettaa Charlottea.
23.15 Häkkilinnun paluu (12)
3/6. Pakoon pahaa maailmaa. Miri kaipaa kipeästi keinoa paeta todellisuudesta - edes hetkeksi. Tuttavapiiri on kutistunut olemattomiin, eikä äidistäkään ole seuraa. Avulias naapurin apumies sentään ojentaa ystävän kättä.
23.40 Rouva varapresidentti (7)
Kausi 6, 4/10. Oikeus. Selina ja tiimi ottavat osaa tärkeisiin hautajaisiin. Amyllä on puuhaa Selinan kirjastossa. Löytääkö Jonah punaisen langan? T: HBO. (U)

Yle Teema & Fem (suomeksi)

13.30 My Generation - Michael Caine
Eloisa, persoonallinen ja vauhdikas dokumenttielokuva 1960-luvun Lontoosta ja sukupolvesta, joka hylkäsi vanhat aatteet ja syleili uutta popkulttuuria. Mukana The Beatles, Twiggy, Roger Daltrey, David Bailey, Mary Quant, The Rolling Stones, David Hockney... sekä kertojana ja päähenkilönä karismaattinen Michael Caine. O: David Batty. (My Generation, Britannia 2017)
14.53 Elokuvia ikuistamassa
Gueorgui Pinkhassov - Andrei Tarkovski. Valokuvaajat kertaavat intiimejä muistojaan tunnettujen elokuvien kulisseissa ottamistaan otoksistaan.
15.00 Isä Matteon tutkimuksia (7)
Kausi 8, 1/24. Menetettyjä lapsia. Isä Matteo tutkii rikosta antiikkikaupassa ja saa hoiviinsa raskaana olevan teinitytön. Kapteeni Tommasin äiti on kaupungissa eikä vielä tiedä poikansa ja Patrizian suhteesta. (U)
16.05 Milanon naisten paratiisi
Uusia jaksoja. Kausi 4, 1/160. Tuulahdus Pariisista. Gabriella palaa Pariisin opintomatkaltaan tyylikkäänä ja itsevarmana. Vittorio lataa häneen suuria odotuksia. Martan ja Vittorion onni hymyilee.

Yle Teema & Fem (på svenska)

08.30 Smaker från Sápmi
4/6. Samerna har åtta årstider och varje period har sina råvaror och smaker. Hur kan man utnyttja detta för att skapa något unikt? Under ett år följer vi fyra starka matprofiler baserade i Sápmi.
09.00 Egenland
Säsong 3, 7/8. Karis är handbollens och Högfors ukulelens huvudstad. Tillsammans med BK-46:s största fan ser vi laget möta HIFK i Karis. I Högfors musicerar vi på Kukulele-festivalen. Hur ser Ekenäs ut genom Helene Schjerfbecks ögon?
09.30 Andra åket (7)
Säsong 2, del 8/8. Madde och Petter ska på fest i Stockholm i helgen. Äntligen, tycker Petter, som också har planerat in en massa restauranger de ska äta på. Och så ska han försöka sälja in sin öl på en hipp krog i stan. Detta innebär föräldrafritt för Ida. Ida tycker att hennes nya norrländska kompisgäng är lite tråkiga så hon ska anordna en grym hemmafest. Dricka ska hon också fixa, hennes pappa är ju ändå mikrobryggerimästare. På hotellet möter Caesar sin största utmaning någonsin, gästen från helvetet. I rollerna: Sanna Sundqvist, Jakob Zetterberg, Mattias Fransson, Mikael Lindgren, Bert-Åke Varg, Lena T Hansson, William Spetz, Roger Pontare m.fl.
11.44 Fångad av ångest
2/2. Tjugoåriga Ditte har sedan sitt första panikångestanfall på festivalen i Roskilde kämpat med sin torgskräck. Vi följer Ditte när hon på olika ställen provocerar fram sin ångest och försöker få kontroll över den.
17.00 En glimt av Norge
I kolerans tid. Koleran dödade tusentals norrmän under 1800-talet och många begrovs på särskilda begravningplatser. Nu har dessa begravningsplatser blivit kulturhistoriska minnesmärken.
17.15 Kalla på ambulans!
5/10. Charles möter en kvinna med svåra smärtor och måste ge mera smärtstillande än det rekommenderade. Mads och helikoptermannskapet kallas ut att bärga en ung flicka som sitter fast uppe på fjället. På ambulansstationen i Tromsø har man uppdagat en tjuv. Realityserie om det norska räddningsväsendets ambulans- och helikopterenhet.
18.30 Meningen med livet
Säsong 2, 4/8. Som chef för Moderna museet i Stockholm är Daniel Birnbaum en av Sveriges främsta kännare av samtidskonst. Tillsammans med Anna Lindman samtalar han om konstens möjligheter att skapa mening i livet och de besöker Chapelle du Rosaire där konstnären Henri Matisse skapat ett unikt kyrkorum. Anna Lindman samtalar med åtta kända svenskar om hur de ser på den eviga frågan: vad är meningen med livet?
20.25 Spotlight: Den magiska lådan - så blir mobilspel hasardspel
Spelbranschen i Finland är en miljardbusiness - men vad tjänar de egentligen pengar på? Spotlight granskar i dag en näst intill oreglerad marknad som har oroväckande många likheter med hasardspel. Redaktör: Lucas Dahlström.
20.52 Gemensamt ansvar: Med ängslan i hjärtat
Villes första barn föddes med bara ett halvt hjärta, och han fick vara pappa i nio dagar. Efter den tröstlösa förlusten var det nära att Villes liv hade spårat ur.
21.00 Efter Nio
Ljud. Violinisten Linda Lampenius, konstnären Hans Rosenström. Finntroll-vokalisten Mathias Lillmåns ger en snabbkurs i growling och läkaren Robert Bergholm lyssnar på Sonjas & Mårtens kroppar. Parad Media Oy
22.00 Fräls oss ifrån ondo (12)
Del 8/8. Gruppen satte sin plan i verket men det gick inte som de tänkt. Medan alla försöker ta reda på vad som hänt är Mike på flykt. Peter, som är mer hämndlysten än någonsin, sätter iväg efter honom ensam. Ska Martin lyckas rädda sin bror?
22.56 Norge runt
Kristoffer är 14 år och nu skall vi med honom på jobb. Han förtjänar bra pengar på att rensa torsk.
23.00 Skavlan
7/13. Gäster hos Fredrik Skavlan är regidebuterande författaren Alex Schulman, brittiska advokaten och före detta premiärministerhustrun Cherie Blair, ex-elitsoldaten Ant Middleton och succéförfattaren Marian Keyes.