hyppää suoraan sisältöön| 13.5. | 14.5. | 15.5. | 16.5. | 17.5. | 18.5. | 19.5. | 20.5. | 21.5. | 22.5. | 23.5. | 24.5. | 25.5. | 26.5. | 27.5. |

Torstai 13.5.2021 | äänitekstitetyt ohjelmat

Yle TV1

07.20 Luontosinfonia [kuvailutulkkaus]
Luontosinfonia on musiikillinen hetki suomalaisessa luonnossa sen kaikkina vuodenaikoina. Kuvailutulkkausmahdollisuus TV-esityksessä.
08.35 Martti ja minä, reformaattorin tarina
Miten ujosta oikeustieteen opiskelijasta kasvoi katolisen kirkon uhmakas kriitikko ja uuden Euroopan arkkitehti? Suurelta osin tuntemattomaksi jäänyttä Martti Lutherin tarinaa kertoo piispa Jari Jolkkonen. (U)
10.00 Jumalanpalvelus
Helatorstain Studiokirkko: Luomakunta huokaa toivossa. Tampereen seurakuntien kelttijumalanpalvelus. Puhujina Risto Korhonen, Reija Jarkkola ja Jussi Holopainen. Musiikki: Aija-Leena Ranta, Auli Kuparinen, Riku Kettunen ja Ilkka Niemi. Viittomakielelle tulkattu.
12.14 Oddasat
Saamenkieliset tv-uutiset. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.
12.30 Murhia ja kantrimusiikkia (12)
Kausi 7, 7/12. Julma teko markkinoilla 1/2. Mike, Kristin ja tiimi tutkivat maaseutumarkkinoiden omistajan kuolemaa. Tutkimuksissa ilmenee, että omistaja ei ollut seudun muiden yrittäjien suosiossa. Halusiko joku raivata tämän tieltään, vai mistä oikein on kyse?
16.50 Novosti Yle
17.00 Yle Uutiset
17.10 Murhia ja kantrimusiikkia (12)
Kausi 7, 8/12. Julma teko markkinoilla 2/2. Uhrin perhe-elämästä paljastuu epäilyttäviä seikkoja. Vaikuttaa myös siltä, että teko oli tarkkaan suunniteltu ja harkittu. Pääseekö tiimi ovelan tekijän jäljille?
18.00 Yle Uutiset
19.00 Joanna Lumleyn matkamuistoja
Kausi 1, 1/3. Japanista Venäjälle. Joanna on matkannut tuhansia kilometrejä ja useita viikkoja ympäri maailmaa matkailusarjojen kuvauksissa, mutta kaikki upeat kohokohdat eivät ole mahtuneet aikaisempiin sarjoihin mukaan. Aloitamme jäätyneeltä japanilaiselta Ohotanmereltä ja jatkamme Kiinan ja Mongolian läpi Baikaljärvelle katsomaan hylkeitä.
19.45 Mittatilaustyönä
Kultaseppä. Sarjassa tutustutaan ranskalaisiin käsityöläisiin.
20.00 Voiko tätä syödä?
Mistä sushia tulevaisuudessa? 2/5. Onko sushissasi kohta geenimuunneltua lohta, kalaa kuivalta maalta tai laboratoriosta? Henri Alén ja Lauri Reuter testaavat, mikä kelpaa sushimestarille uhanalaisen tonnikalan tilalle.
20.30 Yle Uutiset
20.50 Karpo (S) [kuvailutulkkaus]
Tutkiva toimittaja, pienen ihmisen puolustaja virkamiehen mielivaltaa vastaan. Hannu Karpo loi vuosikymmeniä kestäneen toimittajauran aikana mediatempauksillaan maineen ja ilmiön, jolle ei löydy vertaistaan. Nyt on aika katsoa taaksepäin, kuinka Hannu näkee elämäntyönsä nyt. O: Ari Matikainen T: Napafilms Kuvailutulkkausmahdollisuus TV-esityksessä.
22.15 Ulkolinja: Kirottu koraanikoulu (16)
Moni köyhä sudanilainen vanhempi lähettää poikansa koraanikouluun turvatakseen lapselleen paremman elämän. Kouluissa lapsia kiusataan ja pahoinpidellään - monesti kidutus johtaa sairaalakuntoon. Harvat pakenemaan onnistuneiden lasten vanhemmat ovat voimattomia vaatimaan lapsilleen oikeutta papistoa vastaan.
23.05 Verirahat (16)
4/4. Sovitus? Selviääkö Isaac itsemurhayrityksestä? Kukin perheenjäsenistä valitsee oman tapansa toimia. Onko Isaacin enää koskaan mahdollista palata entiseen huolettomaan elämään? Entä voiko hyväksikäyttäjää pysäyttää? (U)

Yle TV2

10.00 McLeodin tyttäret (12)
Kausi 4, 14/32. Nimeni on Kate. Meg tekee lähtöä uuteen työpaikkaan, mutta Jodi ei ole järin halukas lähtemään äitinsä mukaan. Sandra on raskaana, ja tilalle pestautuva Kate joutuukin keskelle melkoista mylläkkää. (U)
11.15 Kandit
Kausi 5, 3/8. Puolet ajasta käsi eläimen takapuolessa. Sarin työt Kurikassa alkavat mysteeritapausten ja pystyruunauksen merkeissä. Kia näkee työssään uuden elämän alkuja. Hevoselle jalkavaiva voi pahimmillaan olla kohtalokas. (U)
12.50 Kekseliäs nikkari
Kausi 2, 1/8. Ennen maagisen keittiön rakentamista on perustusten oltava valmiit. Erik toivoo, että vanha luonnonkivijalka kestää. Sarjassa seurataan Erik Alfred Tesakerin elämää keksintöjen ja käsitöiden äärellä. (U)
13.30 Casualty (12)
Kausi 31, 21/45. Hullu rakkaus. Alician perheessä paljastuu vaiettuja asioita. Cal painii omien epäilyksiensä kanssa, voiko hän luottaa Aliciaan? Charlien hääjärjestelyt uhkaavat paisua liian suuriksi. T: BBC. (U)
14.20 Casualty (12)
Kausi 31, 22/45. Polttarit. Charlie viettää villit ja ikimuistoiset polttarijuhlat kollegoidensa kanssa. Muistaako kukaan mistä lammas löytyi matkaan, entä salkku Calin ranteeseen kiinnitettynä? Duffyn ja Charlien hääpäivä koittaa vihdoin, mutta missä Charlie viipyy? T: BBC. (U)
20.00 Au pairit Irlannissa
3/9. Toi äiti on niin mustasukkainen. Karanteeni on ohi ja au pairit pääsevät perheisiin. Nealla on paljon sääntöjä ja aikatauluja. Luna joutuu kiusalliseen tilanteeseen. Miten Adan perhe suhtautuu keppariharrastukseen?
20.28 Au pairit Irlannissa
4/9. Me ei tarvita sua enää. Ada, Igi, Nea ja Luna tutustuvat nähtävyyksiin. Igi kertoo muille, millaista syrjintää hän on kohdannut elämässään. Luna saa ikäviä uutisia. Nealla menee hermot perheen tiukkoihin sääntöihin.
23.00 Lumienkelit (16)
Osa 2/6, 53 päivää aiemmin. Lucas ei ole vielä syntynyt, ja Jennin raskaus on vaikea. Avopuoliso Salle on aina töissä, jotta rahat riittäisivät, ja yrittää samalla pitää huolta parin tyttärestä Nicolesta. Ruotsalainen rikossarja.

Yle Teema & Fem (suomeksi)

12.00 Elämää benediktiiniluostarissa
1/3. Downside Abbey. Somersetin laaksossa sijaitsevassa Downside Abbeyn luostarissa asuu 14 benediktiinimunkkia. He elävät kuten munkit ovat eläneet aina: rukoillen, mietiskellen ja työtä tehden. (U)
12.59 Elämää benediktiiniluostarissa
2/3. Pluscarden Abbey. Skotlannin ylämailla Morayssa sijaitseva luostari on hiljaisuuden tyyssija. Keskiajalta peräisin oleva Pluscarden Abbey on Iso-Britannian vanhin luostari ja siellä asuu 21 munkkia. Luostari sijaitsee tuulten ja sateiden pieksämällä seudulla kaukana kaikesta, joten se on aina ollut täysin omavarainen. (U)
13.58 Elämää benediktiiniluostarissa
3/3. Belmont Abbey. Herefordshiressä Walesin rajalla sijaitseva Belmont Abbeyn luostari on koti toinen toistaan taitavammille käsityöläismunkeille. Heidän päiviään rytmittävät rukoukset, työnteko, hiljaiset ateriat ja mietiskely. (U)
15.00 Isä Matteon tutkimuksia (7)
Kausi 8, 12/24. Kasvukipuja. Assuntina Cecchinin paras ystävätär vihaa äitipuoltaan. Kun äitipuolelle käy huonosti, kapinalliset teinit huomaavat olevansa syvillä vesillä. (U)
16.00 Milanon naisten paratiisi (12)
Kausi 4, 101/160. Satuttava salaisuus. Riccardo antaa Angelalle lupauksen, vaikka se tekee kipeää, mutta on siinä hyviäkin puolia. Saavatko Gabriella ja Salvatore välinsä kuntoon?
16.41 Ruotsalaisia salaisuuksia
Salainen koelaitos. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Ruotsissa ryhdyttiin puuhaamaan omaa lentokoneteollisuutta. Millainen laitos Bromman lähelle aikoinaan rakennettiin?
16.55 Kirjat, joilla on merkitystä
Koulu on tärkeä tekijä Jacob Skyggebjergin romaanissa "Der går min klasselærer", jossa opettajana toimiva Erling kamppailee tunne-elämänsä ja työnsä kanssa. Tapahtumat sijoittuvat jyllantilaiseen pikkukaupunkiin 2000-luvun alussa. Miksi koulu on ihanteellinen ympäristö romaanille, jossa käsitellään tylsyyden tunnetta, hengenvaarallista kiusaamista ja pysähtynyttä pikkukaupunkia? Toimittaja Maria Månson keskustelee kirjailijan kanssa, mutta antaa puheenvuoron myös lukijoille.
20.00 Marokko - rakkauden ja sodan aika (12)
9/17. Karanteeni. Carmen ja Fidel kehittävät kenttäsairaalaa. Larbin hoitama poika sairastuu äkillisesti korkeaan kuumeeseen. Onko tauti vaarallinen ja helposti tarttuva? Carmen määrää sairaalan eristettäväksi. (U)
21.00 Kino Klassikko: Mies lännestä (16)
Kuukauden western parannuksen tehneestä lainsuojattomasta, joka kohtaa entiset rosvokumppaninsa kun kolme matkustavaista joutuu junarosvojen käsiin. Pääosissa Gary Cooper, Julie London ja Lee J. Cobb. Ohjaus: Anthony Mann. (Man of the West, USA 1958)

Yle Teema & Fem (på svenska)

08.40 Plötsligt bodde jag hos Sussi och Leo
2/4. Lukas har det bra men Sussi tycker att han borde uppleva lite mera och tar honom med på en konsertturné runt landet. Det blir både en och annan pinsam stund som dessutom sprids på sociala medier.
09.05 En tvättäkta lantis
Säsong 15, del 10/12. Äpplena är färdiga att plockas och Frank klättrar upp för att få de bästa. Fårskinnet är färdigt, men duger det åt Theresa? Rökugnsbygget ger Frank gråa hår.
10.30 Annes mat
Del 6/8. Anne gör den här gången en köksresa till Sydamerika, och på menyn står bl.a. limemarinerad fisk, bönmos och ugnsstekt, kokosfylld större kungsfisk. (R)
11.00 Efter Nio 2018
Möten. Gäster är journalisterna Eva Frantz och Hannah Norrena, Rasmus Anderssén som överlevde ett självmordsförsök och styrelseordföranden Risto Siilasmaa. Musik med Chelsea Hotel från Teater Viirus. Parad Media Oy.
19.40 Kortfilm: Om vägar (12)
Vad händer om man handlar fel i en avgörande sekund? Vilka är konsekvenserna av att inte leva upp till sina egna förväntningar i livets överraskande stund. En kortfilm om samvete och ansvar. Långfilm Productions, 2015. (R)