hyppää suoraan sisältöön| 19.7. | 20.7. | 21.7. | 22.7. | 23.7. | 24.7. | 25.7. | 26.7. | 27.7. | 28.7. | 29.7. | 30.7. | 31.7. | 1.8. | 2.8. |

Torstai 19.7.2018 | äänitekstitetyt ohjelmat

Yle TV1

06.25 Tanja ja kuuro Eurooppa: Prost!
Tanja käy Saksassa tapaamassa vanhaa ystäväänsä Oktoberfest-festivaaleilla. Sveitsissä hän tutustuu juuston valmistukseen ja ihastuu alppimaisemiin.
09.30 Pokka pitää (S)
Hyacinth haluaa ostaa Rolls Roycen - tai ainakin ajella sellaisella muiden nähtäville. (U)
10.00 Doc Martin (7)
Kausi 7, 3/8. Puhuminen helpottaa. Martin muuttaa vuokra-asuntoon antaakseen Louisalle elintilaa. Onko siitä toivottua apua? James Henryn uusi hoitaja on täysi fiasko. Doc Martin pääsee jälleen radioaalloille. (U)
12.10 Antiikkikaksintaistelu
7/20. Margit Damgaard ja Lasse Franck ovat tänään Keski-Jyllannin Skivessä etsimässä aarteita. Löytävätkö he sieltä mitään mielenkiintoista? Arvioitsija arvioi heidän hankintansa. Kumpi voittaa?
12.40 Elämä käännekohdassa
7/8. Anja Kontor tapaa ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi suuren elämänmuutoksen. Jonas Cederling joutui 33-vuotiaana pahaan pyöräilyonnettomuuteen, jossa hänen muistinsa vaurioitui. Ura ääniteknikkona oli jätettävä.
14.20 Karhumies
Paatsjokilaaksossa asuva Hermann Sotkajervi on ollut ikänsä tekemisissä karhujen kanssa. Hän tietää mitä tehdä, jos karhu ilmestyy äkkiä metsästä. Onnistuuko hän vakuuttamaan katsojan siitä, etteivät karhut ole vaarallisia? (U)
16.20 Vihreämpi elämä
3/5. Jätteet. Live Nelvik yrittää pelastaa maailman - tai edes osan siitä. Tällä kertaa hän pyrkii vähentämään tuottamansa jätteen määrää. Olisiko mahdollista elää niin, ettei tuottaisi jätteitä lainkaan?
16.50 Novosti Yle
17.10 Doc Martin (7)
Kausi 7, 4/8. Oppia ikä kaikki. Martinin ja Louisan pariterapia ottaa varovaisia ensiaskeleita. Lääkäriaseman työharjoittelija poraa Morwennaa hermoon. Koulun retki ei suju suunnitelmien mukaan ja lääkäriä tarvitaan. (U)
17.56 Flashback
Pieniä tarinoita suurista hetkistä ihmiskunnan historiassa viimeisimmän vuosisadan aikana. Tutut sekä ennen näkemättömät kuvat kertovat paljon maailmasta jossa elämme, sekä myös meistä ihmisistä.
18.30 Pokka pitää (S)
Hyacinth pistää lehteen ilmoituksen, jossa hän tarjoaa kokeneen emännän palveluja. Richard päivystää puhelinta. (U)
19.00 Kriminalisti (12)
Maasta sinä olet tullut. Poliisi tekee karun löydön: useita ruumiita halvoissa arkuissa sekä pahoinpidelty nainen. Uhri paljastuu hautausurakoitsijan tyttäreksi. On selvää, että tapaukseen liittyy jotain perin hämärää. (U)
21.05 Poldark (12)
Kausi 4, 6/8. Warlegganit masinoivat Truroon pankkikriisiä omaksi edukseen - voiko sitä estää kukaan tai mikään? Kauanko Caroline vielä viihtyy suurkaupungin hulinassa? Elizabeth on kovin huonovointinen.
22.05 Ulkolinja: Viimeiseen vesipisaraan
Moni eurooppalainen kaupunki yksityisti markkinahuumassa vesilaitoksensa - osin EU:n painostuksesta. Tämän seurauksena veden hinta karkasi pilviin. Nyt vesilaitoksia on palautettu kunnallisiksi. Onko vesi perusoikeus vai kauppatavaraa?
23.05 Ennen kuolemaa (16)
7/10. Davor saa ikäviä uutisia poliisilähteeltään. Mustasukkainen Stefan vaanii Christiania uskoen, että tällä on suhde Blankan kanssa. Stalkkaajan hämmästykseksi Christian tapaileekin toista ihmistä. Christian ja Hanna saavat yllättävän kutsun. Koko kausi on katsottavissa jälleen 5.8. alkaen.
00.05 The Same Sky - Isku sydämeen (12)
Uusi sarja 1/6. Kylmä sota valjastaa rakkauden tiedustelukäyttöön, ja Itä-Saksa kouluttaa agenteistaan täsmäaseen, joka iskee suoraan sydämeen. Kurssinsa paras, Lars Weber lähtee länteen valloittamaan kohteensa, strategisesti tärkeän yksinäisen naisen.

Yle TV2

08.50 Näin Norjassa
Ambulanssivene. Norjan rikkonaisella rannikolla voi ambulanssiveneen nopea saapuminen pelastaa ihmishengen. Aluksia on nykyään käytössä 26, ja ne ovat koko ajan lähtövalmiudessa, säässä kuin säässä.
09.00 Casualty (12)
Kausi 23, 8/48. Ihmisten pahuus. Tess ja Charlie haastattelevat uusia hoitajaehdokkaita. Dixieen kohdistuvat uhkailut pahenevat. Curtisin pinna on kireällä. T: BBC.
09.50 Kuvakirjeitä maailmalta
Rio de Janeiron kahdet kasvot. Rio de Janeiro tunnetaan upeista hiekkarannnoistaan, karnevaaleistaan ja elämäniloa pursuavista ihmisistään, mutta kaupungissa on myös valtava elintasokuilu köyhien ja rikkaiden välillä.
10.00 Holby Cityn sairaala (12)
Jälleen kuvioissa. Ricin itseluottamus leikkaussalissa horjuu, kun hänen vastuullaan on jälleen erään nuoren miehen henki. Pystyykö hän ottamaan tilanteen haltuun? Jason tulee sairaalaan töihin. T: BBC. (U)
11.00 Kätilömies (7)
3/6. Neiti sellisanteri. Naisvangin oleskelu synnytysosastolla kiristää kätilöiden ja poliisin välejä. Matthew toimii ammattietiikan mukaan, mitä kaikki eivät tee. Millainen on mustasukkaisen miehen kosto? (U)
11.22 Kätilömies (7)
4/6. Julkkismamma. Paparazzien piirittämä nainen haluaa synnyttää huomaamattomasti. Juttu kuitenkin vuotaa sosiaaliseen mediaan ja keltainen lehdistö on haukkana paikalla. Kuinka pitää korppikotkat loitolla? (U)
11.45 Perhe, joka riskeerasi kaiken
2/3. Mottin perhe palaa Tanskaan tapaamaan sukulaisiaan ja ystäviään viimeisen kerran ennen lopullista muuttoa. Tanskalainen Glenn päättää muuttaa perheensä kanssa Nicaraguan viidakkoon yhteiskunnan romahduksen pelossa. (U)
12.30 Kohteessa: Ilmiömäinen Pariisi
Muodin ja tyylikkyyden maassa matkaileva Jonathan tapaa pariisilaisen mallitoimiston väkeä ja yrittää bongata kadulta seuraavan huippumallin. Vampyyrimuseo pursuaa omituisia esineitä, mutta ovi avautuu vain valituille. (U)
13.15 Pakoon helppoa elämää
26-vuotiaalla Villadsilla on mukava työ ja asunto, mutta hän kaipaa seikkailua ja päättää muuttaa talveksi vanhaan asuntolaivaan luonnon armoille. Siellä hänen täytyy pärjätä ilman vettä ja lämpöä toisten nuorten kanssa.
14.00 Luontoretkellä: Pariuskollisia eläimiä
Mikä on Norjan pariuskollisin eläin? Yksiavioisuus on luonnossa harvinaista, mutta toki sitäkin ilmenee. Eläinmaailmassakin vaihdetaan puolisoa ja pidetään useita samanaikaisia kumppaneita. (U)
18.00 Näin Norjassa
Jærenin rannikolla. Jærenin pitkä rannikko kuhisee elämää, lintuharrastajien ja koiranulkoiluttajien lisäksi siellä on oikea surffausparatiisi.
18.09 Extremeä ympäri maailmaa
Värikäs sarja extremelajien harrastajista eri puolilla maailmaa.
22.30 Melk (12)
4/10. Mathilde käy tarkastuksessa epätavallisen komealla gynekologilla. Ingrin appivanhemmat tulevat tervehdyskäynnille. Mathilde haluaa takaisin deittailemaan ja tekee profiilin Tinderiin. Ingrin vauvalla, Henrikillä on paha nukahtamisongelma. Anoppi ottaa ohjat ja tekee perunamykyjä, joista pitäisi olla apua. Mathilde saa tärpin Tinderissä ja lähtee deiteille entisen Paradise Hotel -hunkin kanssa.
22.55 About a Boy (7)
Kausi 2, 7/20. Tuplatreffit. Fiona hermoilee kovasti ensitreffejä uuden ihastuksensa kanssa. Tilannetta varmaan helpottaisi, jos mukaan saadaan ystäviä esiliinaksi. Dakota suostuu oitis, mutta mukaan änkeää muuan toinenkin.
23.15 About a Boy (7)
Kausi 2, 8/20. Se juukelin joululaulu. Jostain syystä Will ei ole koskaan piitannut joulusta. Tunnelmaa latistaa entisestään sekin, että hänen kiistanalaiseksi muuttunut joululaulunsa raikaa joka tuutista. Onko mitään tehtävissä?
23.40 Bates Motel (16)
Kausi 3, 4/10. Särkymätön. Norma ja Emma lähtevät päiväksi tuulettumaan kaukana motellista. Romerolla on käsissään parikin kimuranttia kuolemantapausta. Caleb ja Dylan saavat selville vanhan salaisuuden. (U)

Yle Teema & Fem (suomeksi)

12.00 Kotiseutu (7)
Kausi 2, 12/13. Puhumisen aika. Stefanin ensimmäistä elokuvaa kuvataan Berliinissä. Urallaan menestysaskeleita ottavat muutkin Kotiseudun taiteilijat. (U)
14.00 Talo Ranskassa
Osa 1/9: "Bienvenue à Montpellier". Yli 600 ranskaa osaamatonta hakijaa. Pitkän valintaprosessin jälkeen seitsemän valittiin, ja nyt he aloittavat kieliopintonsa Etelä-Ranskassa. Opiskele ranskaa: oppiminen.yle.fi/ranska. (U)
14.40 Animaattori vs. animaatio (S)
Animoidun tikku-ukon elonjäämistaistelu on nopeaa ja raivoisaa. O: Alan Becker, 2006. (U)
15.55 Isä Matteon tutkimuksia (7)
Pianistin tapaus. Konserttipianistin pukuhuoneesta löytyy tajuton nainen. Kuka hänet yritti tappaa ja miksi? Kuka hän ylipäätään on? Ylivääpeli Cecchini puolestaan osallistuu TV:n musiikkivisailuun. (U)
20.00 La Señora (12)
Kausi 3, 9/10. Epävarmuus tulevaisuudesta painaa raskaasti palveluskuntaa - meneekö Victorian koti vasaran alle? Vaalit kuumentavat tunteita. Alicia matkaa Madridiin etsimään viimeistä todistetta - verkko Gonzalon ympärillä kiristyy.
21.10 Kino Klassikko: Illusionisti (7)
(L'illusioniste, Ranska 2010) Jacques Tatin käsikirjoitukseen perustuva suloinen animaatioelokuva taikurista, joka 1950-luvun lopulla juuttuu pikkukylästä häntä seuranneen tytön kanssa Edinburghiin. O: Sylvain Chomet.
22.26 Varo vasentasi (S)
(Soigne ton gauche, Ranska 1936) Jacques Tatin varhainen lyhytelokuva mestarin varjossa nyrkkeilyä harjoittelevasta laiskasta maalaispojasta. Ohjaajana toinen tuleva mestari René Clément.
22.40 Happy Valley, varjojen laakso (16)
Kausi 2, 4/6. Poliisin haluttomuus auttaa seksityöläisiä korventaa Catherinea. Ryanin syntymäpäivänä ulko-ovella odottaa hulppea lahja. Keneltä se on? John on yhä ahtaammalla, joko miehen hermo pettää? (U)

Yle Teema & Fem (på svenska)

10.30 Gammalt, nytt och bytt
Säsong 1, 15/16. Thomas Dambo gör ett konstverk av återanvändningsmaterial till festivalen i Roskilde. Sannie Windelborg tänker inreda sitt hem med återanvända möbler. Är Peter och Jeppe Roses kund nöjd med sina möbler?
11.00 Blond!
4/4. Har idén om den kåta, dumma och naiva blondinen fått konkurrens av nya stereotyper och myter? Mona och Ragna avslutar sin blonda odyssé i New York där en ny typ av blondin har vuxit fram i korsningen mellan konst, pop och kapitalism. Vi bekantar oss med blonda popstjärnor, punkikoner, levande seriefigurer och andra som trotsar naturens lagar i jakten på den sensationella och extrema blondheten.
11.30 Evigt ung
5/5. Vad händer med hjärnan då vi blir gamla och hur hålla den frisk så länge som möjligt? Kan ny teknologi ge hjärnan ett evigt liv? En norsk dokumentärserie som granskar hur man får ett långt liv.
17.25 Gammalt, nytt och bytt
Säsong 1, 16/16. Thomas Dambo bygger en bar av begagnat virke. Steen hoppas på att fynda material för återanvändning på ett dagis som ska rivas ned. Gitte Lacarriere har många idéer. I en av dem använder hon gamla kulspetspennor.
18.42 ZombieLars (12)
Del 5/13 Lars är sjuk och mamma Erle tillkallar en zombieläkare. http://svenska.yle.fi/hajbo
19.00 Vetenskapsmagasinet
7/10. Det finns många orsaker till erektionsproblem. David testar en ny uppfinning. Vad har man hittat för biverkningar av ögonmedicin? Och varför klär Petra ut sig till isbjörn? Danskt vetenskapsmagasin.
19.56 Ögonblick
Antioxidanter. Korta vetenskapsprogram som tidigare ingått i det norska vetenskapsmagasinet Schrödingers katt.