hyppää suoraan sisältöön| 11.7. | 12.7. | 13.7. | 14.7. | 15.7. | 16.7. | 17.7. | 18.7. | 19.7. | 20.7. | 21.7. | 22.7. | 23.7. | 24.7. | 25.7. |

Lauantai 11.7.2020 | äänitekstitetyt ohjelmat

Yle TV1

07.00 Mannerheim - Jörn Donnerin kertomana
5/5. Presidentti Mannerheim ei joudu sotasyyllisten joukkoon. Sairas vanhus vetäytyy yksinäisyyteen, viettää aikaa Sveitsissä ja valmistelee muistelmiaan. Kun hän lähtee viimeiselle matkalleen, teos on julkaisua vailla. (U)
08.05 Historia: Kuun valloittajat
6/6. Pieni askel ihmiselle - mutta mitä sen jälkeen? Ensimmäinen ihminen laskeutui Kuun kamaralle heinäkuussa 1969, mutta idea Kuun valloituksesta syntyi jo paljon aiemmin. Maailma oli jakaantunut itään ja länteen, mikä johti kilpajuoksuun Kuun valloituksesta. Kun amerikkalaiset lopulta astuivat Kuun pinnalle koko maailma seurasi tapahtumia television välityksellä. Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa osin ennennäkemätön kuvamateriaali valaisee avaruusajan alkuvaiheita 50 vuoden takaa. Mukana ovat itseoikeutetusti avaruusajan pioneerit Buzz Aldrin, Frank Borman, Bill Anders, Sergei Hrustsov, Poppy Northcut ja Ed Dwight. T: PBS, Yhdysvallat. (U)
09.05 Joanna Lumley Siperian rautateillä
1/3. Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkaa maailman pisintä junareittiä idästä länteen. Matkan alussa nähdään mm. Peking ja Kiinan muuri ennen kuin hypätään yöjunan kyytiin Gobin autiomaan halki Mongoliaan. T: BBC.
09.53 Elokuvia ikuistamassa
Suuret esiintyjät - Paolo Pellegrin & Kathy Ryan. Valokuvaajat kertaavat intiimejä muistojaan tunnettujen elokuvien kulisseissa ottamistaan otoksistaan.
14.15 Prisma: Miten välttää syöpä
3/4. Geenit. Kirurgi Richard Babor selvittää voimmeko välttyä sairastumasta syöpään. Vaikka geenit ja huono tuuri ovat monen syövän syynä, voimme myös elämäntapavalinnoillamme vaikuttaa terveyteemme.
15.00 Dokumenttiprojekti: Valehtelun jalo taito
Sosiaalinen media on räjäyttänyt tiedonjakamisen - nyt kuka tahansa saa viestilleen laajan yleisön. Somessa tehdään tietoisesti myös propagandaa, ja valemedia ja vaihtoehtoinen totuus jakavat ihmisiä yhä jyrkemmin. Propagandan historia on pitkä ja valtaapitävät ovat käyttäneet sitä kautta aikain, niin hyvässä kuin pahassa - nyt siis myös somessa. (U)
16.00 Sydänlääkärin syöksykierre (12)
Kausi 1, 5/10. Todellinen sankari. Hugh'sta leivotaan sankari, kun hän pelastaa vaaraan joutuneen nuorukaisen. Suosio on kuitenkin häilyväistä. Raskas työ vaatii raskaat huvit, myös täällä takapajulassa. Mutta mikä Pennyä vaivaa? (U)
16.50 Novosti Yle
17.10 Hirvelä
Mitä hirvi tavoittelee elämässään? Todennäköisesti samaa kuin me muutkin: pitkää ikää, kohtaamisia vastakkaisen sukupuolen kanssa, jälkikasvua - ja tietenkin vatsan iloja. Emän ja vasan väliin ei kuitenkaan pidä mennä, sillä siinä voi käydä huonosti. Norjalainen luontosarja.
17.49 Pohjolan luonto
Saariston kotkat. Luontofilmi, Ruotsi 2012.
18.10 Stugor
Useimmat mökit käyvät vuosien mittaan läpi erilaisia kehitysvaiheita. Kasper Strömman tutustuu mökkeihin, jotka ovat kasvaneet, kypsyneet, muuttuneet, rapistuneet ja nousseet uuteen kukoistukseen. Parad Media, 2020.
19.40 Vera Stanhope tutkii (12)
Kausi 10. Isän nimeen 2/2. Miten teini-ikäisen pojan ruumis päätyi löytöpaikalle? Kuka tai mikä ajoi juuriaan etsineen pojan kohti turmiota? Olisiko traaginen tapaus ollut jollain lailla vältettävissä - oliko kuolema turha?
21.45 Dublin Murders - Tappaja Dublinissa (16)
5/8. Surman suuhun. Robin trauma on lauennut ja hän on täysin kujalla. Suojeluvietti sentään toimii yhä. Frank leipoo Cassiesta pikavauhtia surmatun mysteerinaisen korvaajaa. Peitetehtävän ensimmäinen hetki on kriittisin.
22.45 Shetlandsaarten murhat (12)
Kausi 4, 6/6. Tosh saa yllättävän vieraan Norjasta. Onko Larsin kiinnostus puhtaasti ammatillista? Jimmy taistelee aikaa ja olosuhteita vastaan, ja ennen kuin juttu ratkeaa, usean saarelaisen elämä mullistuu perustuksiaan myöten. Oliko kahden murhan välillä lopulta yhteys? Sarja päättyy. (U)

Yle TV2

11.05 Naissotilaat
3/9. Pelko. Kokelaat palaavat Niinisaloon aiheuttaen pelkoa alokkaissa. Edessä on myös polttotaistelurata, jossa Piritalla on vaikeuksia selviytyä eräästä rastista. Moona ja Jenni saavat yllättävän tehtävän. (U)
14.25 Koiraperheet käytöskoulussa
7/7. Tässä jaksossa tavataan Anton, Iris, Pippilotta, Medo, Nicko ja Mali vielä viimeisen kerran. Onko villeistä riiviöistä kehittynyt kunnon koirakansalaisia?
15.04 Uusi koti koiralle
7/8. Uusi kumppani. Sekarotuisen Wallyn on vaikea löytää uutta kotia käytöksensä takia. Janet etsii lemmikkiä menetettyään miehensä. Löytyykö yhteinen sävel bichon frisé-rotuisen Brucen kanssa?
15.50 Michael McIntyre's Big Show
Kausi 3, 5/5. Komediasarjoista tunnettu näyttelijä Miranda Hart joutuu kovan paikan eteen Julkimon joukkoviestissä. Musiikkia tarjoilee supertähti Niall Horan, ja luvassa on jälleen yllätysherätys keskiyön visailun merkeissä. Akuuttilääkäri onnistutaan huijaamaan Illan yllätystähdeksi suuren hotellivedätyksen avulla. Koko perheen viihdeohjelma.
21.00 The Graham Norton Show
Kausi 27. Killing Eve-tähti Sandra Oh puhuu kemiasta vastanäyttelijänsä kanssa. Näyttelijä Stanley Tucci ylistää Britannian sairaanhoitopalveluita. Rob Beckett ja Romesh Ranganathan vitsailevat ystävyydestään. Hulvaton Graham Norton viihdyttää vieraita poikkeustilassa.
21.36 BBC:n kesäfestari: mm. Billie Eilish
BBC Radio One järjesti oman kesäfestarinsa toukokuussa 2019. Mukana koosteessa ovat Miley Cyrus/Mark Ronson, Billie Eilish, Mumford and Sons, Anne-Marie , Lewis Capaldi, Foals ja Charli XCX.
22.32 BBC:n kesäfestari: mm. Rita Ora
BBC Radio Onen kesäfestarilla olivat myös mm. The 1975, Zara Larsson, Pale Waves, Rita Ora, Mabel, Little Mix, Ellie Goulding ja Sigrid.
23.31 Glastonbury 2019: Mm. The Killers
Maailman tunnetuimpiin festareihin kuuluva Britannian Glastonbury olisi tänä vuonna viettänyt 50-vuotisjuhliaan, mutta koronapandemia aiheutti peruutuksen. Palaamme kuitenkin vuoden 2019 hienoihin tunnelmiin. Vauhtia pitävät yllä The Killers (mukana myös Pet Shop Boys ja Johnny Marr), Billie Eilish, Anne-Marie, Fontaines D.C, Vampire Weekend, Two Door Cinema Club, John Hopkins, Pale Waves ja Hot Chip.
00.31 The Bold Type (12)
Kausi 3, 4/10. Syvissä vesissä. Jane saa selville, että valokuvaaja Pamela Dolan on käyttänyt hyväkseen mallejaan. Hän pyytää Jacquelinea tekemään asiasta jutun. Jane pelkää, että Jacqueline siirtyy syrjään ja hyväksyy Patrickin aikomuksen ottaa hoitaaksen myös Jacquelinen tehtävät. Kat päättää asettua ehdokkaaksi kaupunginedustajien vaalissa mutta alkaakin epäröidä päätöstään kun hän ymmärtää, että tässä yhteydessä hänen vuosia sitten tekemä abortti saattaisi tulla päivänvaloon. Sutton tarvitsee Oliverin apua asuvalinnassaan. Oliver puolestaan pyytää neuvoa Suttonilta ystävänsä lapsenhoitoon osallistumisesta.

Yle Teema & Fem (suomeksi)

12.01 La otra mirada - Toinen katse (7)
Kausi 2, 9/9. Kohtalonhetkiä. Miten päättyy edistyksellisen tyttölyseon, sen oppilaiden ja opettajien yhteinen tarina? Päättyykö se ilon vai surun kyyneliin? Sarja päättyy.
12.55 Kuuluttaja (12)
Uusi sarja alkaa. 1/6. Ruudun takaa. Christine Beauval on Ranskan yleisradion tähtikuuluttaja. Kaikki muuttuu, kun lähipiiriä kohtaa suuri tragedia ja Christine huomaa olevansa vaarassa sotkeutua hämärien salaisuuksien verkkoon.
13.43 Kuuluttaja (12)
2/6. Kyseenalaiset motiivit. Maryloun surman tutkimukset jatkuvat. Isabelle tavoittelee unelmaansa päästä kuuluttajaksi. Löytyykö Christinen uhkailujen taustalta vanhaa kaunaa?
14.35 Josephine Baker, amerikkalainen Pariisissa
Josephine Baker oli afroamerikkalainen tanssija ja laulaja, joka tuli kuuluisaksi Pariisissa 1920-luvulla. Josephine Baker osallistui myös kansalaisoikeustaisteluun ja toimi toisen maailmansodan aikana Ranskan vastarintaliikkeessä. (U)
17.14 Kun tanssin itsekseni
Viisi tarinaa, viisi ihmistä, jotka on kutsuttu kameran eteen tanssimaan suosikkikappaleensa. Emma ei tiennyt, että hänessä asuu tanssija. Leif haluaisi oppia nauttimaan, mutta tuntee olevansa kuin eläin häkissä. Ruotsalainen lyhytelokuva tanssista.
20.01 Countrymusiikki
Ken Burnsin ohjaama suursarja countrymusiikin historiasta. Osa 6/9: 1968 - 1972. Vietnamin sodan kiihtyessä Yhdysvallat jakautui yhä enemmän osiin, eikä country tehnyt poikkeusta. Kris Kristoffersonin lyriikka loi uusia standardeja. Kalifornialaisten hippien muodostama Nitty Gritty Dirt Band teki Nashvillessä sukupolvikuilua ylittävän albumin. Jakson muita keskushenkilöitä ovat mm. Johnny Cash ja "Herra ja rouva Country" eli George Jones ja Tammy Wynette.
21.00 Aution saaren elokuvat
6/13. Jean Renoirin Virta eli Ratka maalle on elokuva jonka Denys Arcand, ranskalaisen Kanadan eli Quebecin kuvaaja, Amerikan imperiumin rappio -ja Montrealin Jeesus -elokuvien ohjaaja, kertoi Sodankylässä 2002 haluavansa mukaan autiolle saarelle.
21.08 Kino: Retki maalle (S)
Ohjaaja Jean Renoirin keskeneräiseksi jäänyt mestariteos - kaunis, runollinen ja viekoitteleva kertomus yhden päivän rakkaustarinasta pariisilaisperheen lähtiessä kesäpäivän viettoon maaseudulle. (Une partie de campagne, Ranska,1936)
21.50 Leftover Women (S)
Myös korkeakoulutetut kiinalaisnaiset joutuvat alistumaan epätoivoiseen miesjahtiin, koska vasta avioliitossa nainen on täydellinen. Mutta onko yhteiskunta valmis hyväksymään naisten muuttuneet vaatimukset elämästä ja onnesta? O: Hilla Medalia, Shosh Shlam T: Medalia Productions, Shlam Productions.
23.15 Kino: Sing Street (7)
1980-luvun nuhruisessa Dublinissa 14-vuotias Conor perustaa bändin tehdäkseen vaikutuksen kadulla näkemäänsä salaperäiseen tyttöön. Once-elokuvan ohjaajan John Carneyn uusi vastustamaton musiikkielokuva, jossa soi kasarimusiikki The Curesta Duran Duraniin. Pääosissa Ferdia Walsh-Peelo, Kelly Thornton ja Maria Doyle Kennedy. (Irlanti 2016)

Yle Teema & Fem (på svenska)

10.00 Där ingen skulle tro att någon kunde bo
Seriestart. 1/6. Tønnes Martin Dyrskog växte upp på en väglös gård i Bjerkereim, men var till följd av en olycka tvungen att flytta till Røysland. Gården är lika enslig och höet till korna måste slås med lie. (R)
10.30 Superhjärnor
Seriestart, 1/3. Peter Lund Madsen möter danska personer som överansträngt sina hjärnor och fått betala ett högt pris för det. Anna Sofie lider av sömnproblem, hon vaknar flera gånger under natten. Vad beror det på och hur bli av med problemet? (R)
11.00 Klimakteriet - det ska hända dig med
1/2. Programledare Malin Jacobson Båth, 52 år, går igenom klimakteriet och sorterar bland fakta och fördomar, hormoner och humörsvängningar. Ett program för dig som svettas, för dig som är på väg och för alla medberoende. Medverkande: Amelia Adamo, Anna Blomberg, Dilsa Demirbag-Sten, Cissi Elwin, Anna Mannheimer, Elisabeth Ohlson Wallin, Amanda Ooms, Mia Parnevik, Zinat Pirzadeh, Agneta Sjödin, Celie Sparre, Lena Katarina Swanberg och Pernilla Wiberg. (R)
17.25 Antikduellen
Säsong 3, 3/12. Lis Messmans och Lasse Francks tävling fortsätter i Brønderslev. Två danskar tävlar om vem som lyckas samla de värdefullaste antikföremålen. Till sitt förfogande har man 10 000 kronor.
18.30 Designerdrömmen
6/8. Norges största modeevent, Oslo Runway, avslutar sommaren. Nu gäller det att få in en fot. I jakten på drömmen flyttar flera unga designer utomlands. Elnaz rider fortfarande på sommarens framgångsvåg.
19.44 En glimt av Norge
Andreas och hans klasskamrater vandrar i landskapen vid norra Europas högsta fjäll Galdhøpiggen. Färden är full av utmaningar och Andreas, som har en funktionsnedsättning, behöver all hjälp han kan få.