Su   MaTiKeToPeLaSu   MaTiKeToPeLa
17   18192021222324   252627280102


Yle Puhe
Sunnuntai 17.2.2019

7.00  Maailmanpolitiikan arkipäivää
Pasi Heikuran isännöimä Aristoteleen kantapää on hiuksiahalkova pilkun viilaus- ja höyläysohjelma sitaattien, lentävien lauseiden ja sananparsien maailmasta. Aristoteleen kantapää odottaa sinunkin vihjettäsi Viikon sitaatiksi, Viikon sitaattivihjeeksi ja/tai Viikon fraasirikokseksi.

7.20  Aristoteleen kantapää
Pasi Heikuran isännöimä Aristoteleen kantapää on hiuksiahalkova pilkun viilaus- ja höyläysohjelma sitaattien, lentävien lauseiden ja sananparsien maailmasta. Aristoteleen kantapää odottaa sinunkin vihjettäsi Viikon sitaatiksi, Viikon sitaattivihjeeksi ja/tai Viikon fraasirikokseksi.

7.45  Tarinoita lapsille: Superaltis Alarik, osa 2/5
Tarinoita lapsille: Superaltis Alarik, osa 2/5. Alarikin äiti ottaa hallitun riskin ja Alarik saa vieraan. Rooleissa: Alarik: Ylermi Rajamaa, lapsen ääni Hugo Valkama Miso : Antti Lang, lapsen ääni Joel Oviedo Riikka: Hanna Raiskinmäki, lapsen ääni Isabella Valkama Alarikinäiti, sekä muut äidit: Meri Nenonen Joonas: Valtteri Tuominen Mummi: Kati Outinen Lääkäri, kapteeni ja keskustietokone: Juha Pulli Juontaja: Heikki Soini Esakriääniä tarhasta: päiväkoti Luova lapsi äänisuunnittelu: Hanna-Helena Kinnunen ohjaus: Soila Valkama tuotanto: Radioteatteri, Soila Valkama (Kuva: Jade Ketonen)

8.00  Yle Uutiset
Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset

8.04  Puheen Viikko

10.00  Yle Uutiset
Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset

10.05  Jari Sarasvuo: Onni ja onnellisuus

11.03  Huominen on huonompi: Lisääkö tieto tuskaa vai empatiaa?
Johann Wolfgang von Goethen roolihahmo tohtori Faust valitteli elämäänsä, joka oli mennyt vain opillisiin pyrintöihin: ?Mitä hupsu parka siitä sainkaan? Sen viisaammaks en tullut lainkaan.? Tieto saattaa lisätä yksilön tuskaa, mutta se on myös vähentänyt haitallisia uskomuksia ? ja voi kasvattaa empatiaa toisia ihmisiä kohtaan. Euroopan historian professori Laura Kolben mielestä sivistys ei kuole sosiaalisen median aikakaudella. Hänen mukaansa hallituksella pitäisi olla rohkeutta tukea enemmän myös sellaista tutkimusta, jolla ei ole välitöntä taloudellista hyötyä. ?Aina ei tarvitse mennä kansainvälisten virtausten kilttinä apupoikana eteenpäin.?

12.00  Yle Uutiset
Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset

12.05  Urheiluradio
Tuoreimmat urheilu-uutiset yle.fi/urheilu

12.08  Kirja vs. Leffa: Tuntematon sotilas
Käsittelyssä ehkä maamme tunnetuin kirja-elokuva-pari, Tuntematon sotilas, ja kirjan kaikki kolme filmatisointia. Äänessä kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen Suomen elokuvasäätiöstä sekä Episodi-lehden toimituspäällikkö Jussi Huhtala. Toimittaja Jarmo Laitaneva.

13.05  12 diktaattoria

13.45  Kuuntelijaklubi
Sanna Jussila ja Anu Packalen nostavat esiin Areenan audiosisältöjen parhaimmistoa. Kuin kirjakerho, mutta äänille! Kuuntele, mitä Areenasta kannattaa kuunnella.

13.55  Yle Puhe

14.00  Yle Uutiset
Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset

14.02  Kysy mitä vaan näyttelijältä
Näyttelijä ja näyttämötyön professori Hannu-Pekka Björkman vastaa kysymyksiin muun muassa siitä, miksi hän ei suostu tekemään mainoksia, mikä on näyttelijän työssä tärkeintä ja onko hän koskaan unohtanut vuorosanojaan. Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat saapuvat Yle Puheen studioon vastaamaan kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Mira Selanderin johdolla vastataan kysyntään ja kysytään mitä vaan.

15.00  Juuso Pekkinen: Tämän päivän älypuhelimen ruumiinavaus
Juuso Pekkinen tekee katsauksen tämän päivän älypuhelinten ominaisuuksiin. Älypuhelimet kehittyvät jatkuvasti, mutta laitteet ovat jo pitkään näyttäneet samanlaisilta. Rikkovatko taittuvat näytöt tutun design-kaavan? Minkälaisia älypuhelimia suomalaiset ostavat tällä hetkellä? Ovatko valmistajien lippulaivamallit jo liian kalliita? Miten eSIM ehkä muuttaa mobiililaitteiden rooleja arjessa? Haastateltavina ovat io-tech.fi-sivustolle mobiililaitearvioita tekevä Juha Kokkonen, sekä Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen. Fonumin Riku Koivumäki näyttää, miten älypuhelimen rikkoutunut näyttö vaihdetaan uuteen. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon maanantaisin ja torstaisin kello kymmenestä yhteentoista.

16.00  Yle Uutiset
Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset

16.10  Urheiluradio
Tuoreimmat urheilu-uutiset yle.fi/urheilu

16.15  Kunnian päivät: Tarinoita Heavy-Suomesta
Suomalainen metallimusiikki on tunnettu käsite, mutta moni sen kiinnostavista persoonista on pysytellyt enimmäkseen varjoissa. Tämä sarja esittelee näitä hahmoja Inferno-lehden päätoimittajan Matti Riekin isännöimänä. Hiili Hiilesmaa on yksi Suomen tunnetuimmista raskaan rockin tuottajista, jonka näkemysten läpi on julkaistu monia menetyslevyjä artisteilta kuten HIM, Sentenced ja Apocalyptica. Millainen on ollut miehen matka studiosta toiseen ja minkälaisia menestysreseptejä hän tarjoaa maamme metallimusiikin tulevaisuudentoivoille? Kaikki sarjan jaksot kuunneltavissa Yle Areenassa.

17.10  Radio Stadion

18.10  Pörssipäivä: Pääomasijoittajat listaamattomissa kasvukohteissa
Vieraina managing partner Juha Mikkola CapMan Growth -kasvurahastosta ja sijoituspäällikkö Samuel Saloheimo Tesin Kasvusijoitukset ja teolliset sijoitukset -tiimistä. Toimittajana Mikko Jylhä.

19.10  Mikä maksaa?
Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää? Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta? Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

20.05  Brysselin kone
Suomalaiset virkamiehet, poliitikot, lobbarit ja muut asianosaiset kulkevat jatkuvasti Brysselissä ajamassa eturyhmiensä asioita ja seuraamassa miten heille tärkeiden asioiden tilanne kehittyy. Brysselin koneessa kysytään mitä asioita yritetään ajaa ja millä keinoin. Kuinka tehokkaasti ja miten Brysselin kone jyskyttää? Kenelle on tulossa säästöä kenelle taas rahanmenoa?

21.00  Yle Uutiset
Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset

21.02  Urheiluradio
Tuoreimmat urheilu-uutiset yle.fi/urheilu

21.12  Politiikkaradion viikko

22.12  Roman Schatzin Maamme-kirja
Keskusteluohjelma, jossa suomalaisuutta, sen kehitystä ja tulevaisuutta pohditaan paitsi suomalaisesta myös eurooppalaisesta ja globaalista näkökulmasta. Veteraanimaahanmuuttaja Roman Schatz tarkastelee aikamme ilmiöitä syvällisesti, provosoivan ennakkoluulottomasti ja ennen kaikkea kevyellä, saksalaisen humoristisella otteella. Keskustelukumppaneina on eri alojen yliasiantuntijoita ja muita kiinnostavia ihmisiä.

23.05  Sari Valto
Sari Valton ohjelmassa keskustellaan ajan ilmiöistä, arjen puheenaiheista ja joskus kipeistäkin ihmiselämän ongelmista. Ohjelman vieraat tuovat keskusteluun erilaisia ja usein vastakkaisiakin näkökantoja ja maailmankuvia. Sari Valton keskustelusarjan pohjavireenä liikkuu isompi tarina siitä, millaisten arvojen keskellä elämme ja mitä pidämme oikeana.

0.00  Arkisto: Talousrikollisuus
Tänään kymmeneltä. Talousrikollisuus (1992). Talousykkönen. Miljardit virtaavat veroparatiiseihin (1998). Talousrikollisuus jengiytynyt (2003). Talousykkönen. Pentti Kouri - Suomen omistaja (1996). Tänään iltapäivällä. Kauko Juhantalosta taas kansanedustaja (1995).

2.00  Arkisto: Paikallisradiot
Tänään iltapäivällä. Paikallisradio aloitti toimintansa Lahdessa (1984). Tänään iltapäivällä. Radio- ja tv-komitea esittää paikallisradiotoiminnan kokeilemista (1984). Uutisraportti. Presidentti Koivisto lausui ajatuksia paikallisradiosta Turussa (1984). Päivän peili. Paikallisradiolupa 33:lle hakijalle (1985). Rockradio. Paikallisradio (1985). Päivän peili. Liikenneministeriö on antanut vakavan huomautuksen Radio Citylle (1985). Päivän peili. Turun Auran Aallot päättivät lisärahoitusjärjestelyistä (1985). Tänään iltapäivällä. Radioiden kuuntelu (1986). Aamun peili. Yleisradio suunnittelee kolmatta suomenkielistä radioverkkoa (1986). Tänään kymmeneltä. Valtakunnalliset radiopäivät (1993). Tänään iltapäivällä. Neljäs tv-kanava ja valtakunnallinen mainosradio-päätös (1996). Julkinen sana. Mitä paikallista on paikallisradioissa? (2006).

4.00 – 6.00  Arkisto: Isän muuttuva rooli
Lasten Radio: Keväthimpula. Lapset ja isät huoltavat maatalouskoneita ja juttelevat maanviljelijän kevätkiireistä (1983). Tänään iltapäivällä. Miehen ja lapsen suhteet (1990). Tänään iltapäivällä. Päivän puheenaihe: Suomalainen isä (1990). Opetusradio. Lasten kotikasvatus 07: Lapsen kasvatus - itsekasvatustako? (1992). Tänään iltapäivällä. Palkittu isä (1993). Tänään iltapäivällä. Kuinka isyys on muuttunut (1998). Perhepotretti. Uusi isyys (2005). Lapset puhuvat isästä. Ote ohjelmasta (1985).


Su   MaTiKeToPeLaSu   MaTiKeToPeLa
17   18192021222324   252627280102