hyppää suoraan sisältöön| 26.10. | 27.10. | 28.10. | 29.10. | 30.10. | 31.10. | 1.11. | 2.11. | 3.11. | 4.11. | 5.11. | 6.11. | 7.11. | 8.11. | 9.11. |

Maanantai 26.10.2020 | suomenkieliset tekstitetyt ohjelmat

Yle TV1

05.55 Noin Viikon Studio
Sote-show tulee taas. Epätoivottu vieras eduskunnassa. Biojäte ällöttää. Vieraana näyttelijä-käsikirjoittaja Pirjo Heikkilä. #noinviikonstudio
09.30 Puoli seitsemän
Vieraana seitsenottelija Maria Huntington. Käymme myös kalastuskilpailussa ja vierailemme Helsingin kirjamessuilla. Juontajina Inkeri Alatalo ja Totti Toivonen. #puoli7
10.55 Pisara
Teatteriohjaaja Sarika Lipasti on useasti kokenut johdatusta valintoja tehdessään. Usko ja luottamus ovat myös osa hänen työtään (Sananl. 3:5-6).
12.00 Akuutti: Rasismi sairastuttaa jokaisen
Emma-palkittu artisti Jesse Markin on kohdannut rasismia monessa muodossa. Omaa vihaansa hän käsittelee musiikin kautta. Entinen natsi Esa Holappa havahtui muuttamaan omaa suuntaansa tyttären syntymän myötä.
13.15 Tyttö lähtee kasarmiin (S)
(1956). Komedia tytöstä, joka ilmoittautuu armeijaan auto-onnettomuudessa loukkaantuneen veljensä nimissä. Ohjaus: Aarne Tarkas.
14.30 Muisti: Takkeja rajan taa
Idänkaupan hurjimpina vuosina Turon tehtaalta lähti päivässä 2000 pukua kohti Leningradia. Presidentti Kekkosta pidettiin tasavallan myyntitykkinä, mutta clearing-kauppaa pyörittäneet muistavat monta muutakin tarinaa. (U)
15.00 Ylen aamun parhaat
Koostelähetys Ylen aamun aiheista. Suomenkielinen ohjelmatekstitys.
15.55 Arto Nyberg
Kaikkien aikojen 500. ohjelma! Suorassa lähetyksessä haastateltavina leuanvedon moninkertainen ME-mies Joonas Mäkipelto, Yhdysvalloissa uraa tekevä standup-koomikko Ismo Leikola ja kettukuvallaan kansainvälisen valokuvauskilpailun voittanut 17-vuotias Liina Heikkinen.
17.00 Yle Uutiset
18.00 Yle Uutiset
18.30 Puoli seitsemän
Vieraana viestinnän asiantuntija ja sovittelija Anna Sorainen. Käymme vierailulla Juvan tryffelikeskuksessa. Juontajina Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen. #puoli7
19.00 Historia: Solidarnosc (12)
Puolan Gdanskin telakalta sai vuonna 1980 alkunsa antikommunistinen solidaarisuusliike, jonka johtajaksi nousi Lech Walesa. Liikkeen aatteet levisivät nopeasti ja johtivat ennennäkemättömään tapahtumavyöryyn. Ohjelmassa kuvataan Puolan lähihistoriaa arkistomateriaalein ja aikalaishaastatteluin. T: Looks Film/NDR/Arte, Saksa
19.57 Nenäpäivä auttaa
20.00 MOT: Veikkaus III - Edunsaaja voittaa aina
Veikkauksen peleissä hävityt rahat elättävät vaikutusvaltaisia kattojärjestöjä eli edunsaajia. Kun pelituotot hiipuvat, apua antaa veronmaksaja.
20.30 Yle Uutiset
21.00 A-studio
Puoli vuotta kuntavaaleihin, mistä asetelmista kamppailuun käydään? Haastattelussa neljä puoluesihteeriä, juontajana Petri Raivio. #yleastudio
21.45 Yle Uutiset
22.00 Rauhantekijä (12)
Kausi 1, 8/10. Uusi aika. Ann-Mari lähettää Asierin ja Emilian keräämään lisää tietoa Zamenin suunnitelmista pakolaisleiriin. Tapahtuu uusi isku ja Ann-Marin pahin painajainen toteutuu.
23.00 Prisma: Eurooppa, ihmisen alkukoti?
Uudet arkeologiset löydöt asettaa ihmisen evoluution uuteen valoon väittämällä, että ihmislajin syntypaikka onkin Afrikan sijasta Eurooppa. Kansainvälinen tutkijaryhmä on löytänyt Bulgariasta ja Kreikasta merkkejä 7,2 miljoonaa vuotta sitten eläneestä apinan kaltaisesta olennosta, jolla oli ihmisen kaltaiset hampaat. Löytö viittaa siihen, että ihmisen ja apinan eriytyminen toisistaan on alkanut luultua aiemmin Euroopassa. T: Bilderfest/SWR/Arte, Saksa

Yle TV2

06.53 Hirviökoulu (S)
Hirviökepponen. Sarvelo vie Mörrin leluluun kouluun ja hän ja Ahmali tekevät sillä muille kepposia. Kaikki on hauskaa, kunnes kepposen kohteeksi joutuu koulun rehtori, rouva Kierosarvi.
07.00 Pipsa Possu (S)
Jyrin syntymäpäivä. Jyrin syntymäpäivää vietetään erikoisessa paikassa, museossa. Museo ei kuulosta mielenkiintoiselta, mutta tarjolla on niin jännitystä kuin yllätyksiäkin.
07.05 Siina ja Nalle
Siina ja Nalle esittävät kappaleen Hei, huomenta!
07.08 Arvaa kuinka paljon sinua rakastan (S)
Kastanja. Pikku Pupu löytää maasta vihreän karvaisen pallon. Hän ei tiedä, mikä ihme se voisi olla. Hän lähtee etsimään vastausta ystäviltään.
07.20 Vilkki Ankka (S)
Myyrä, ystäväni. Myyrä lyöttäytyy Vilkin, Vompan ja Tanelin seuraan, kun kolmikko on matkalla kelkkamäkeen. Vomppa ei ole kovin innostunut uudesta leikkikaverista.
07.31 Rikun ja Ramin aamu
Rikun ja Ramin ajatukset karkailevat.
07.33 Ryhmä Hau (S)
Kausi 1 / Pennut ja aavelaiva. On halloween, ja kapteeni Turpo järjestää juhlat merirosvolaivalla. Yllättäen laiva lähtee liikkeelle, ja joka puolella tuntuu kummittelevan. Rikun ryhmineen on puututtava asiaan.
08.00 Karvinen (7)
Vaaralliset raidat. No mutta, sehän on Karvinen. Laiska ja lihava, raivostuttava ja rakastettava kissamme tulee jälleen elämänfilosofioineen.
08.12 Belle ja Sebastian (7)
Belle ja porsaat. Villisika on tehnyt tuhojaan Iiron sieniviljelmillä. Iiro päättää lukita emän häkkiin, jolloin kolme pikkuista porsasta jää oman onnensa nojaan.
08.50 Jumppahetki: Tuolijumppa
Maanantaisin Jumppahetkessä helppoa ja hauskaa tuolijumppaa. (U)
09.50 Uusi päivä (S)
Kausi 4, osa 353: Teron mitta täyttyy. Jimin kostonhimo herää kun hän ei saa osaansa keksinnöstään. Tero kostaa epähuomiossa pojalleen. Asko yrittää omalla tavallaan junailla Väinön hoitoa helpommaksi. Vilma ei ilahdu. (U)
10.20 Jopet-show (S)
Kausi 3, 10/10. Kyselijä iskee. Kurahaaran veljekset vetää makkarat. Rooleissa: Jope Ruonansuu, Mika Räinä, Jukka Toivonen. Ohjaus Rike Jokela. T: Filmiteollisuus Fine Oy. (2007) (U)
11.45 Esittelyssä Naissotilaat 3: Maria Peltokangas
Hirvenmetsästystä 12-vuotiaasta lähtien harrastanut pietarsaarelainen Maria lähtee hakemaan intistä vastausta siihen, mitä hän tekee isona. Toteutuuko Marian haave johtajakoulutukseen pääsystä?
12.50 Jumppahetki: Pihajumppa
Perjantaisin Jumppahetkessä ahmaistaan reipas annos raitista ilmaa kotipihalla. (U)
16.30 Uusi päivä (S)
Kausi 4, osa 353: Teron mitta täyttyy. Jimin kostonhimo herää kun hän ei saa osaansa keksinnöstään. Tero kostaa epähuomiossa pojalleen. Asko yrittää omalla tavallaan junailla Väinön hoitoa helpommaksi. Vilma ei ilahdu. (U)
17.00 Pikku Kakkonen
Koululeikkikoulu. Katsellaan Tuomon kanssa Albi Lumiukko, Leikkihetki, Henrietta, Muru, Jepu Neulanen sekä Kaarle.
18.00 Tarinoita järviltä
Kalat. Suomen järvikalat ovat sopeutuneet vuodenaikojen vaihteluun. KK: Maija Flinkman. O: Marko Röhr. T: MRP Matila Röhr Productions Oy. (U)
18.05 Pirjo (S)
Kausi 3. Pirjo (Pirjo Heikkilä) tutustuu Tuulan (Anitta Ahonen) anatomiaan. Pirjo on mukava ihminen, joka tahtoo muille hyvää, mutta täysin arkipäiväiset kohtaamiset saavat Pirjon kohdalla kuitenkin odottamattomia käänteitä ja katastrofaalisia lopputuloksia.
19.00 Sohvaperunat
Tällä viikolla kotisohvilla jännitetään, kuka paljastuu maskin takaa Masked Singer Suomen avausjaksossa. Tuttu Juttu Shown erotiikkakysymykset nostavat punan Sohvaperunoiden poskille eikä jaksossa liikutukseltakaan vältytä.
19.50 Luottomies 2 (7)
Kausi 2, 2/8. Lastenhoito. Tommi (Antti Luusuaniemi) ja Juhis (Kari Ketonen) joutuvat Valioliigan katselun sijaan lastenvahdeiksi Ilonalle ja tämän kaverille. Lopulta tyttöjä ei löydy mistään. Tommi ja Juhis lähtevät etsimään.
21.00 Naissotilaat 3
Kausi 3. 4/10. Kolmen vuorokauden taisteluharjoitus metsässä lähenee loppuaan ja matka metsästä takaisin kasarmille täytyy taittaa marssien. Suvi turvautuu marssilla huumoriin, mutta Mariaa ei naurata.

Yle Teema & Fem

12.01 Brasilian suomalaiskylä
(1970) Suomalaisten Penedon siirtokunnan alkuvaiheet 40 vuotta sitten Brasiliassa, elämä yhteistaloudessa ja ihanneyhdyskuntaan pettymisen syyt. Toimittaja: Erkki Nuorala.
12.34 Misiones, pettymysten paratiisi
(1973) Kerstin Hanfin reportaasi Argentiinaan muuttaneista suomalaisista ja ruotsalaisista siirtolaisista.
13.15 Uusi Kino: Eleganssi (S)
Dokumentaarinen lyhytelokuva herrasmiehistä peltopyymetsällä. O: Virpi Suutari. T: Euphoria Film Oy, 2015. (U)
13.45 Orkesterin edessä (S)
Emilia Hoving, I-Han Fu ja James Kahane ovat nuoria muusikoita, jotka ovat valinneet itselleen instrumenteista kaikkein vaativimman, sinfoniaorkesterin. He opiskelevat orkesterin johtamista maailmankuululla Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla. Kuinka näille uraansa aloitteleville nuorille käy, kun he astuvat orkesterin eteen? O: Anna-Karin Grönroos. T: Tuffi Films. Kuvailutulkkausmahdollisuus TV-esityksessä.