Hoppa direkt till innehållet| 26.9 | 27.9 | 28.9 | 29.9 | 30.9 | 1.10 | 2.10 | 3.10 | 4.10 | 5.10 | 6.10 | 7.10 | 8.10 | 9.10 | 10.10 |

Måndag 26.9.2022 | Program textade på svenska

Yle TV2

10.45 Husdrömmar Sicilien
Säsong 1, 8/8. Julen närmar sig. Julen närmar sig och huset måste bli klart. Målerikonservatorn Massimo är på plats för att restaurera väggarna, samtidigt som familjen åker till Palermo för att fynda inredning. Pernilla Månsson Colt kommer på avslutsbesök för att se resultatet. Svensk serie om att renovera ett gammalt hus på Sicilien. (R)
15.30 Husdrömmar
Säsong 9, 6/10. Modern skånelänga i Klagstorp. Gert Wingårdh och Anne Lundberg följer inspirerande människor som förverkligar sina alldeles egna husdrömmar. Med spaden i marken vänder Gert upp och ner på deras planer. P: SVT, 2022.

Yle Teema & Fem

07.55 Hästarna som förändrade livet
4/8. Från gatan in i stallet. Hästälskaren Sanna Lundell möter människor vars liv förändrats av hästar. I ett av Londons utsatta områden finns ett stall där många trasiga själar hittat ett andra hem. Hästarna lockar ungdomarna bort från gatan och in i en gemenskap som skapar trygghet och framtidstro. Svensk dokumentärserie där vi får möta människor vars liv förändrats av hästar.
09.05 Hemma hos inredningsarkitekten
5/6. Carouschka Streijffert är en inredningsarkitekt, konstnär och scenograf som älskar tak. Vi besöker hennes magnifika vindsvåning med utsikt över Södermalm i Stockholm. Hon var pionjär redanpå 80-talet. P: SVT, 2021.
09.35 Husdrömmar
Säsong 9, 5/10. En kamp för naturen i Lerum. Sylvia och Johan vill leva ett aktivt liv i samspel med naturen, och vill att deras naturhus inte ska bli snyggt utan också hjälpa dem i deras vardagsliv med mycket fritidsaktiviteter. P: SVT, 2022.
11.00 Doobidoo
1/10. Jenny Silver och Claes Malmberg möter Elisabeth Andreassen och Magnus Carlsson. Lekfullt musik- och frågesportprogram under ledning av Lasse Kronér.
14.50 Slöjdreportage
Del 1/5. För ett par hundra år sedan hade hårslöjd sin guldålder. Dalkullorna från Våmhus var kända för sina arbeten, flätade smycken av hår och vandrade runt i Europa som gårdfarihandlerskor. Den traditionella konsten hålls vid liv, och i dag kan man se hårkullor i arbete på hembygsmuseers uppvisningar. Svensk serie där vi bekantar oss med traditionella hantverk.
16.45 Kalkyl
3/9. Volym. Hur många liter vaniljsås behövs för att fylla en stor glastank? När Sabine Louvet ska räkna ut det måste hon också beakta att det ska sitta en person i tanken. Det handlar om volym, basyta och höjd. (R)
17.45 Livet - berättelser från Svenskfinland
Karlebyläraren Tero Hannila blev oväntat omåttligt populär för sina smågalna videon på sociala medier. Där möter han publiken på deras egna villkor. Han har troligen badat mer bastu än någon annan. Men hans verkliga insats är viljan att sprida glädje och motverka mobbning bland barn och unga. För att lyckas krävs både tid och energi - något "Sauna-Tero" har. Redaktör: Mårten Wallendahl
17.55 Yle Nyheter TV-nytt
Det senaste från Svenskfinland, Finland och världen. TV-nytt ger nyheter, analys och reportage.
18.00 BUU-klubben
Tika gillar hösten och gör idag en regnbåge av frukter och bär. Dagens filmer är Rörelsesagor, Ormar ombord, Mamma Mu och Kråkan och Bondgårdens djur.
18.30 Himlaliv: Traumaöverlevaren
Harriet Fagerholm var det första vittnet till sin väns självmord. Det var en traumatisk upplevelse som krävt mycket bearbetning och mycket tid för att återfå den inre balansen. Redaktör: Nina Granvik.
19.00 Sista dagen på jobbet
3/5: Vemod och nya kapitelDet är Jarmos sista dag på jobbet och han har svårt att sätta fingret på sina känslor. Barbara och Kenneth har båda planer på att starta skrivprojekt. Produktion: Eva Lingon Ltd Oy. Ab, 2022.
19.30 Yle Nyheter TV-nytt
Det senaste från Svenskfinland, Finland och världen. TV-nytt ger nyheter, analys och reportage.
19.55 Från Ukraina till Pargas
De är tvungna att i all hast lämna sitt hemland och hoppa på första bästa buss - någonstans. En dokumentär om några ukrainska mammors och barns start i ett nytt land och på främmande språk. Med Pargasbornas hjälp har de ukrainska gästerna snabbt kommit in i sin nya vardag. Regissör: Kati Grönholm, 2022. (R)
21.00 Efter Nio
Grön. Basketpensionären Petteri Koponens pengar, färgexperten Sara Garanty, islamforskaren Nina Björkman. Gustav Kvikant simmar med alger, Janne får kamouflagemålning och Tara Junker gör grön mat. Parad Media.
22.00 Tunna blå linjen (16)
Säsong 2, 2/8. Landet är i chock efter branden och politikerna utlovar konsekvenser. En ny operation sätts igång med syftet att söka upp och upplösa illegala boenden av samma typ som i Frihamnen, något som visar sig bli extra tufft för Sara. När Magnus stöter på Kim - kvinnan som han tog hand om under branden - i köket på en restaurang bestämmer han sig för att hjälpa henne ut ur sin livssituation. Leah skickas mot sin vilja till att hjälpa till hos dialogpolisen när en manifestation för att hedra brandoffren planeras.