FI – Äidinkieli ja kirjallisuus, kirjoitustaidon koe

19.3.2021

Kirjoitustaidon kokeessa kirjoitetaan yksi pohtiva tai kantaa ottava teksti, jossa hyödynnetään vähintään kahta annetuista aineistoista. Tekstin sopiva pituus on noin 6 000 merkkiä. Kokeen enimmäispistemäärä on 60 pistettä.

Tutustu aiheisiin (1–5) ja aineistoihin (A–H). Valitse yksi aiheista (1–5) ja vähintään kaksi aiheeseen sopivaa aineistoa (A–H).

Rajaa näkökulmasi ja tarkastele aihetta hyödyntämällä tietojasi, näkemyksiäsi ja valitsemiasi aineistoja. Älä laita otsikoksesi annettua aihetta, vaan otsikoi tekstisi itse.

Kirjoita tekstisi siten, että lukija voi ymmärtää sen, vaikka ei tunnekaan aineistoja. Viittaa aineistoihin tarkoituksenmukaisella tavalla.

Kirjoita tekstisi valitsemasi aiheen kohdalle varattuun tilaan. Älä jätä muiden aiheiden vastaustiloihin mitään merkintöjä. Vastaustilaan ei liitetä kuvakaappauksia.

Jos kirjoitat vastauksesi aluksi LibreOffice-ohjelmalla, muista tallentaa luonnoksia usein ja siirtää valmis teksti lopuksi vastaustilaan. Kiinnitä huomiota siihen, että kappalejako erottuu selkeästi.

Valitse yksi aihe.

1. Kansallisuus ja identiteetti 60 p.

 

2. Kansallisuus ja kulttuuri 60 p.

 

3. Monikansallinen maailma 60 p.

 

4. Kansallistunne ennen ja nyt 60 p.

 

5. Tulevaisuuden suomalaisuus 60 p.

 

Tarkista, että kirjoitit vain yhden aiheen vastaustilaan. Älä jätä mitään merkintöjä muiden aiheiden vastaustiloihin.