RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Illan täydeltä KISSiä Radio Suomessa vappuna

Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu on ollut KISS-fani 8-vuotiaasta.
Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu on ollut KISS-fani 8-vuotiaasta. Kuva: Katja Toivainen

Tangokuningas Jukka Hallikaisella, Mr. Lordilla ja Radio Suomen juontajalla Maria Jyrkäksellä on yhteinen intohimo. Se on amerikkalainen hevibändi KISS.

Lukuisista hiteistään, maskeistaan ja hurjasta lavashowsta tunnettu KISS konsertoi Suomessa toukokuun 4. päivänä. Radio Suomi ottaa varaslähdön keikkaan kolmetuntisessa KISS-illassa vapunpäivänä.

- Vappu on karnevaalin aikaa ja karnevaalia on myös KISS. Tämä on meille juuri sopiva hetki syventyä yhteen rock-kulttuurin ikoneista, toteaa Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki.

KISS-illan juontaa Radio Suomen Maria Jyrkäs, joka on ollut intohimoinen KISS-fani yksitoistavuotiaasta saakka.

- Ystäväni kanssa katsoimme salaa hänen isoveljensä videoita, ja siellä oli KISSin Lick It Up. Jokin sekä musiikissa että bändin tyypeissä veti puoleensa, ja siitä lähti ihailu, joka ei ole missään vaiheessa haihtunut.

Maria on kutsunut vieraikseen studioon kaksi hengenheimolaistaan, Mr Lordin ja Jukka Hallikaisen.

Jukka Hallikainen on suurelle yleisölle tuttu vuoden 2008 tangokuninkaana. Harva tietää, että siviilissä Jukan sydän on sykkinyt KISSille jo yli 30 vuotta.

- Vuonna 1983 eli 7-vuotiaana sain Lick It Up -levyn ja siitä se lähti. Bändin mukana tuli vahva vaikutus siihen, että kitara ja rumpujen soitto alkoi kiinnostaa entistä enemmän. KISS on myös aina kuulunut iltoihin ja päiviin kavereiden kanssa.

Iskelmämusiikin lisäksi Hallikainen nouseekin edelleen silloin tällöin lavalle KISSin rumpaliksi meikattuna KISS-covereita soittavan Best-yhtyeensä kanssa.

Radio Suomen KISS-illassa on mukana myös kenties tämän maan tunnetuin KISS-fani, Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu. Hän on fanittanut KISSiä jo 35 vuotta.

- Löysin KISSin 8-vuotiaana. KISS oli ensimmäinen bändi jota kuulin, ja siitä lähtien se on ollut minulle myös ykkönen.

KISSin vaikutus on ollut käänteentekevä Putaansuun elämässä.

- Jo pienenä halusin tulla Gene Simmonsiksi, alkaa bändihommiin ja olla rocklaulaja. Edelleen olen sillä samalla tiellä. Ilman KISSiä ei olisi Lordia.

KISS-ilta kuullaan suorana lähetyksenä Radio Suomessa maanantaina 1.5. klo 18-21. Mukaan otetaan myös kuuntelijoiden KISS-tarinoita.

Muualla Yle.fi:ssä