RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Viikon 12 / 2017 uutuudet

Haloo Helsinki!
Haloo Helsinki! on Jere Mattila, Jukka Soldan, Elli Haloo ja Leo Hakanen. Kuva: Sony Music / Marek Sbogal

HALOO HELSINKI!    Tää rakkaus ei lopu koskaan  Spotify

Haloo Helsinki julkaisi perjantaina 10.3. kuudennen albuminsa Hulluuden Highway. Yhtyeen aikaisempia hittejä ovat mm. Rakas, Hulluuden Highway, Beibi, Kuussa tuulee, Kiitos ei ole kirosana, Huuda!, Maailman toisella puolen, Vapaus käteen jää ja Maailma on tehty meitä varten. Orkesteri on yli 650:n keikan lisäksi ehtinyt käydä pokkaamassa myös 6 Emma-palkintoa.

”Meille on edelleen todella tärkeää tehdä albumikokonaisuuksia, jossa joka biisillä on oma paikkansa. Hulluuden Highway on meidän uran tasapainoisin levykokonaisuus ja ollaan noustu bändinä jälleen uudelle tasolle” – toteaa bändin kitaristi-säveltäjä Leo Hakanen.

 

NELJÄ RUUSUA    Sähkökitara  Spotify

Suomalaisen popmusiikin vankkoihin kulmakiviin lukeutuva Neljä Ruusua on vetäytynyt studion uumeeniin valmistelemaan seuraavaa, peräti 15:ttä studioalbumiaan, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Neljä Ruusua raottaa ikkunaa tulevaan levyynsä singlen Sähkökitara myötä. Kappale on tuttuun tapaan Kode Koistisen säveltämä ja Ilkka Alangon sanoittama.

Sähkökitara kertoo maailman kauneimmasta asiasta, siitä jatkumosta minkä kaksi syvästi toisiaan kohtaan tuntevaa ihmistä voivat saada aikaan. Siitä riemusta joka tekee ajasta elämisen arvoista vaikeuksista huolimatta”, Ilkka Alanko kertoo.

 

KIKKA LAITINEN    Kanssa vanhan omenapuun  Spotify  YouTube

Kanssa vanhan omenapuun on Kikka Laitisen yhtyeen uusi single, joka ennakoi tulevaa pitkäsoittoa Puut, linnut ja taivas. Laitinen löysi sielunveljiä uusille lauluilleen: Okko Larun tuottajaksi ja Risto Hemmin soundivelhoksi. Lempeää, kantaaottavaa singer-songwriter -musiikkia on äänitetty, miksattu ja tuotettu legendaarisella Finnvox-studiolla, aidoin soittimin. Bändissä soittavat Kustaa Kantelinen, Mikko Yli-Knuuttila ja Petteri Korhonen. Yhtye on ollut koossa vuodesta 1992.

“Tekstivetoinen, kantaaottava kitaramusiikki on ominta aluettani. Tahdon herättää kuulijoissa tunteita ja käsitellä myös ajankohtaisia asioita, kuten luontoa ja eriarvoisuutta. Ihmiset elävät hyvin erilaisissa kuplissa: köyhät omissaan, rikkaat omissaan, teknologiasta innostuneet tuijottavat ruutujaan, rahaa ja menestystä palvotaan”, pohdiskelee Kikka Laitinen, joka tunnustautuu suureksi Hector-, Juice-, Bob Dylan- ja Neil Young -faniksi.

SHERYL CROW    Halfway there  Spotify  YouTube

Sheryl Crow on tehnyt laulaja-lauluntekijänä yhdeksän levyä. Uusin albumi on nimeltään Be Myself. Edellinen albumi Feels Like Home oli vahvasti kantripainotteinen albumi, mutta uudella albumillaan Sheryl tekee paluuta 90-luvun soundien ja musiikin pariin, ajalle, jolloin häneltä ilmestyivät ehkä uran kovimmat hitit: All I wanna do, My favorite mistake ja If It makes you happy.

Be myself -levyltä näyteraitana soi kappale Halfway there.

 

RON SEXSMITH    Evergreen  Spotify   YouTube

53-vuotias poppari Ron Sexsmith tulee Kanadan Ontariosta ja on tehnyt pitkän uran Amerikan mantereella.  Vaikka mies ei olekaan saanut varsinaista kansainvälistä läpimurtohittiä kohdalleen on hänellä paljon tunnustaneita ihailijoita - Chris Martin,  Elvis Costello, Paul McCartney, Sheryl Crow... Lisäksi mm. Rod Stewart ja Michael Buble ovat versioineet levyilleen Sexsmithin säveltämiä kappaleita.  Kappale Evergreen on miehen uusimmalta albumilta The Last Rider.

Muualla Yle.fi:ssä