RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Viikon 17 / 2017 levyuutuudet

Tuomari Nurmio eläytyy treenikämpällä Judge Bonen rooliin. Taustalla Hoedown-yhtyeen rumpali Topi Kurki (oik) ja basisti Masa Maijanen.
Dumarillumarei - sitä tuleman pitää Hande Nurmiolta. Kuva: Ville Vedenpää / Yle

Taas leivokset ilmassa leikkiä lyö, kevätlauluja radio kaikaa. Vappuviikolla tarjolla musiikkia Joutavista jorinoista saamelaispoppiin.

TUOMARI NURMIO Joutavia jorinoita
Spotify   YouTube

Tuomari, tuo suomirockin Eino Leino julkaisee jälleen uuden albumin. Dumarillumarei levyllä kuullaan Nurmion luonnehdinnan mukaan bluesia ja jenkkaa, soulia ja humppaa, räppiä ja torvisoittoa, itää ja länttä. Montaa sorttia, mut rokkia se on kaikki. Joutavia jorinoita on ensimmäinen singlenäyte Nurmion 24:ltä studioalbumilta.

PS. Tuomari Nurmio on ainoa rockmuusikko, joka on saanut arvostetun Eino Leino -palkinnon (2003), joten titteli ei ole lainkaan kevättuulesta temmattu.

 

PASA Jää vielä Helsinkiin
Spotify   YouTube

2000-luvun alussa espoolaiset lapsuudenystävät Lähderannasta perustivat yhtyeen Pasa. Bändi  julkaisi nimeään kantavan debyyttialbumin syksyllä 2011 ja yhtye valittiin samana vuonna musiikkialan ammattilaisten järjestämään Tulevaisuuden tusina 2011 –äänestykseen sekä Emma-tulokasehdokkaaksi vuonna 2012. Nyt bändin on tullut aika palata pitkältä tauolta ja paluu tehdään singlellä Jää vielä Helsinkiin.

- Lisää on tulossa ja tää ei jää tähän. Pasa on palannut! Niin julistavat yhtyeen jäsenet.

 

IRINA En olekaan valmis
Spotify    YouTube

Irina julkaisi seitsemännen albuminsa seitsemäntenä huhtikuuta vuonna -17. Oikeastaan tuota olisi voitu lykätä heinäkuulle, jotta seiskojen rivistö olisi ollut lähempänä täydellistä. Toisaalta odottavan aika olisi ollut pitkä, vallankin kun Vain elämää -sarja starttaa TV:ssä huhtikuussa ja yleisö löytää Irinan uudelleen. Radio Suomessa soi poimintana uutuusalbumilta laulu En olekaan valmis. Vaikka on se, ihan koko albumi.

 

LITTLE BIG TOWN Happy people
Spotify   YouTube

Happy people on amerikkalaisen country-yhtye Little big townin toinen single-irroitus heidän tuoreimmalta albumiltaan The Breaker. Laulun ovat  kirjoittaneet Lori McKenna ja Hailey Whitters. Radio Suomen kuuntelijoille yhtye ja sen ilmava laulusoundi on tullut aiemmin tutuksi laulusta We went to the beach.

 

FELGEN ORKESTER Jovnna
Spotify

Felgen orkester on norjansaamelaisista muusikoista koostuva yhtye, jonka musiikissa kuuluvat pohjoisen ulottuvuuden lisäksi iloiset pop- ja folkrockvaikutteet. Tekstit ovat pohjois-saamea ja tarkalla korvalla kuunnellessa joikukin kuuluu laulussa Jovnna (suom. Jouni), joka on avausraita yhtyeen viimeisimmältä Duhat jagi geahcen -albumilta (suom. Tuhannen vuoden päästä). Yhtye kertoo saavansa vaikutteita mm. Kentiltä, Bruce Springsteeniltä, Mark Knopflerilta ja Pogues -yhtyeeltä.

Vuonna 2011 perustetun karasjokisen bändin palkintokaappiin on jo ehditty laittaa voittopokaali vuoden 2016 Sami Music Awards -kilpailusta. Sen yhtye sai Vuoden saamelainen radiosävelmä -kategoriassa.  Ja tämä on vasta alkua. Let's yoik'n'roll!

Muualla Yle.fi:ssä