RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Viikon 19 / 2014 levyuutuudet

Maritta Kuula
Maritta Kuula keinuttaa kohti kesää. Kuva: Marjo Tynkkynen

Nyt tarjotamme jotain vihalla ja raivolla, mutta pääasiassa ollaan ihan bing bong. Ollaanko tämä kesä näin?

OLAVI UUSIVIRTA  Ollaanko tämä kesä näin? Spotify

Ollaanko tämä kesä näin? Näyttelijä-laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirran kipinä laulujen tekoon syttyi lukioiässä, vaikka musiikkiharrastus alkoi jo 8-vuotiaana rumpujen soitolla. Ensimmäisestä solistisesta Nuoruustango –albumista on kulunut 11 vuotta kun vuoron saa taiteilijan kuudes, linjaltaan uusiutunut levy: Ikuiset lapset.

Olavi Uusivirta tunnustaa musiikillisiksi idoleikseen Morrisseyn, Bob Dylanin ja Gösta Sundqvistin. Nyt heidän mahdollisia vaikutuksiaan lauluntekijän musiikkiin voi hakea kesähittitarjokkaasta Ollaanko tämä kesä näin? Soimassa on siis ajankohtaismusiikkia Radio Suomen talvipalttoot säilöön pakanneille kuuntelijoille.

 

KAIJA KOO Vihalla raivolla lämmöllä kaiholla  Spotify

Kaija Koon kahdestoista albumi Kuka sen opettaa on albumilistan ensimmäisellä sijalla. Albumi on ylittänyt myös kultalevyrajan ja myynyt kokonaisuudessaan jo yli 15.000 kappaletta. Levy nousi julkaisuviikollaan myös suoraan Spotifyn soitetuimmaksi albumiksi.
- Unelmat kävivät toteen! Huudan KIITOS ja kovaa, Kaija kiteyttää fiiliksiään.
Tämänviikkoinen poimintamme Kaijan viimeisimmältä levyltä on Aku Rannilan, Samu Haberin, Saara Törmän ja Kaija Koon yhteistyön tulos: Vihalla raivolla lämmöllä kaiholla.

 

MARITTA KUULA Bing bong  Spotify  Youtube

Maritta Kuula ei ole musiikkimaailman vasta-alkaja. Hänen uransa starttasi jo 80-luvulla yhtyeessä 500 kg lihaa. Tuolloin Maritta kavereineen rakenteli nuorta ja anarkistista musiikkinäkemystä  perinteiseen runouteen. Marittan soolo-urakin on kestänyt jo tusinan verran vuosia. Nyt on kuitenkin ehtinyt vierähtää liki kuusi vuotta siitä kun viimeisin albumi tuli markkinoille. Tuon ajan Maritta käytti uusien tietokoneiden ja musiikkimetodien etsimiseen.

Tuoreelta levyltä Kuuluisaa sukua löytyy keväinen rallatus Bing bong, joka keinuttaa kevein lattarirytmein nyt myös Radio Suomen kuuntelijoita.

 

IRINA BJÖRKLUND Ton mariage  Spotify

Ton mariage –laulu on juuri ja juuri tunnistettavissa. Alkuperäinen versio on Knipin Egotrippille tekemä Häälaulu, joka julkaistiin 2008 albumilla Maailmanloppua odotellessa.

Se, miten ranskalaiset ovat ottaneet Häälaulun omakseen on toistaiseksi arvoitus. Se, että Irina on tehnyt La vie est une fete -levynsä ranskalaisen levy-yhtiön kanssa juuri Ranskassa, ei ole erikoisuuden tavoittelua. Muuttihan Irina vastikään neljäntoista Los Angeles-vuoden jälkeen lapsuudenmaisemiinsa Ranskaan. Siellä nämä suomalaislaulut ovat saaneet uuden ranskalaisvivahteen elämäänsä.

 

MOLLY Half life  Spotify  Youtube

Suomen ensimmäinen The Voice Kids –voittaja astuu aikuismaailmaan. Tämän 14-vuotiaan Mollyn (Rosenström) laulu Half Life edustaa tanskalais-suomalaista yhteistyötä nuoren artistin ensialbumilla Stardust. Half Life -laulun tekijät ovat Nalle Ahlstedt, Julia Fabrin ja Philip Halloun.

Molly kuulostaa hämmentävän varmalta ja ammattimaiselta. Vallankin kun tietää, että hän on heittänyt ensimmäiset keikkansa vasta viime marraskuussa.

Muualla Yle.fi:ssä