RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Viikon 21 / 2017 uutuudet

Irlantilainen laulaja ja muusikko Imelda May.
Imelda Mary Higham tunnetaan taiteilijanimellä Imelda May. Kuva: Universal Music

 

LUMOTTU APINA   Valoa vasten, yötä pitkin  Spotify  YouTube

Lumottu Apina on suomalaisen popin tuore lupaus, jonka uusin single on nimeltään Valoa vasten, yötä pitkin. Yhtyeeseen kuuluvat Markus Ala-Kauhaluoma, Tuomas Pihnala ja Jukka Viitasaari. Tämä porukka lupaa kuulijoille tarttuvia  melodioita, elämältä huokuvia tekstejä, raikkaita soundeja sekä energisiä keikkoja.  Kappale on orkesterin debyyttialbumilta Elävät eteenpäin joka ilmestyi  helmi-maaliskuun taitteessa.

 

TILHET, PAJUT JA MUUT   Jos lähdenkin huomenna  Spotify

Tilhet, pajut ja muut ovat tehneet uutta levyä tuottajanaan Tuure Kilpeläisen orkesterista tuttu Sampo Haapaniemi .

Jos lähdenkin huomenna on ensimmäinen näyte orkesterin syksyllä ilmestyvältä studioalbumilta.

Kotimaisen pop-kappaleen ytimessä on aina ollut tarina. Solisti Anna-Sofia Tuomisen kirkas ja ajaton tapa tulkita ovat Tilhien musiikin peruskivi, johon jokainen rakennettu pala lopulta nojaa. Jos lähdenkin huomenna  on nuoren ihmisen laulamana kesäöiden laulu: kun yö huomaamatta taittuu aamuun, voi kaksi ihmistä hetken tuntea olevansa yhtä.

– Silloin ymmärtää ensimmäistä kertaa sen aika tavanomaisen ajatuksen, että kaikki on vain tässä ja nyt. Ja että ihmiset ympärillä ovat siinä, vaikkei huomisen suunnasta tiedä, yhtyeen lauluntekijä Juho Hoikka toteaa.

 

SAMPSA ASTALA   Juhli elämää  Spotify  YouTube

Muun muassa Lordin rumpalina ja sittemmin muun muassa Mötikkä-bändistä tunnettu Sampsa Astala paljastaa rohkeasti kepeämmän minänsä: tänä vuonna nimittäin on luvassa aimo annos silkkaa poppia. 

”Viimeiset viisitoista vuotta olen tehnyt hard rockia, joten nyt halusin tehdä jotain aivan muuta. ”, Sampsa toteaa tyytyväisenä. Näytepalana tämän "muun" tekemisestä nappasimme kappaleen Juhli elämää  kanavallemme soimaan.

 

MANDO DIAO   Shake  Spotify  YouTube

Ruotsin yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä rockbändeistä, Mando Diao, julkaisi uransa kahdeksannen studioalbumin toukokuun 12. päivä. Good Times –niminen albumi on syntynyt Mando Diaon kohta kaksikymmenvuotisen uran haastavimman ajanjakson päätteeksi. Vuodesta 1999 toiminut Mando Diao uusi kokoonpanoaan perustajajäseniin kuuluneen solisti-kitaristi Gustaf Norénin jätettyä bändin kesällä 2015. Miehistönvaihdos toi bändin toimintatapoihin muutoksen ja uusi levy onkin syntynyt enemmän bändilevynä kuin aiemmat Mando Diao –albumit.

Maistiaisena Good times -albumilta kappale Shake.

 

IMELDA MAY   Should've been you  Spotify  YouTube

Irlantilaisen laulaja-lauluntekijän viidennen studioalbumin Life. Love. Flesh. Blood.  on tuottanut legendaarinen T Bone Barnett. Imeldan uusi soundi yhdistelee laajasti lukuisia genrejä, kuten bluesia, rockia, soulia, gospelia ja jazzia. Uusi albumi on artistin mukaan hänen rehellisin tuotos tähän asti ja se tuo uutta eloa Imeldan klassiseen, vahvaan laulantaan.

 

Muualla Yle.fi:ssä