RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Viikon 33 / 2017 levyuutuudet

Jenni Vartiainen
Jenni Vartiaisen tuore laulu on Se oikea. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Uutuuksissa on tarjolla elämänohjeita ja musiikillisia tilapäivityksiä. Lauluilla on tarinansa.

JENNI VARTIAINEN   Se oikea    Spotify

Rakkaus on verbi eikä löysä lupaus, laulaa Jenni Vartiainen. Ohje on meille uusi ja Jennille vanha. Laulun syntytarinan mukaan Jenni Vartiainen kirjoitti polttariporukan vihkoon rakkausohjeen yli vuosi sitten ja samana iltana teemasta syntyi laulu Se oikea.

Se on ehtinyt kulkea jo vuoden kehitys-, jalostus- ja levytysretkellään. Nyt tämä Jennin, Jurekin ja Jukan (Immonen) sävellys ja Jennin oma sanoitus on kaikkien kuultavissa.

 

MIKKO HARJU  Taivas ei oo rajana  Spotify

- Meillä kaikilla on unelma. Se voi olla iso tai pieni. Tämän biisin avulla haluaisin auttaa jengiä ottamaan sen ensimmäisen askeleen kohti omaa unelmaa, kertoo Mikko Harju laulustaan Taivas ei oo rajana. Mikko on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka on Radio Suomen kuuntelijoille vanhastaan tuttu laulustaan Sinä riität.

 

JONNA TERVOMAA  Uudet jumalat  Spotify

Jonna Tervomaa sanoo laulavansa kaikille ja itselleen. Tätä herkkua on odotettavissauudella levyllä syyskuun alussa kun Ääni niminen albumi julkaistaan. Levyn tuottajana toimii yhdysvaltalainen The Posies -yhtyeestä tunnettu Ken Stringfellow. Tervomaata ja Stringfellow’ta yhdistävät musiikillinen laajakatseisuus, rakkaus harmonioihin ja molemminpuolinen arvostus. Ääni -albumilla on pelkästään Jonnan itsensä tekemiä sävellyksiä ja sanoituksia. Aiemmin, keväällä Radio Suomessakin kuultu laulu Oo mun kaa saa nyt kaverikseen levyn uuden single-makupalan Uudet jumalat.

 

RAG’N’BONE MAN  As you are   Spotify  YouTube

Englantilainen laulaja-lauluntekijä Rag’n’Bone Man aloitti 15-vuotiaana räppäämisen syntymänimellään Rory Graham. Rag’n’Bone hänestä tuli vasta kuutisen vuotta sitten kun mies pohti itselleen soulnimeä samaan tyyliin kuin Sonny Boy Williamson and Big Mama Thornton. Tinkimätön työ on tuonut Rag’n’Bone Manille Critics’ Choice –palkinnon Brit Awardseissa. Saman kunnian ovat aiemmin pokanneet mm. Adele ja Sam Smith. Kriitikot pitävätkin Rag’n’Bone Mania vuoden 2017 ilmiönä. Myös yleisö on ottanut miehen omakseen. Fanijoukko kasvaa ja keikat niin Briteissä kuin muuallakin Euroopassa ovat loppuunmyytyjä. Radio Suomen levyuutuuksissa soi soul-blues-hiphop -muusikon tuoretta tuotantoa edustava As you are albumilta Human.

 

ARCADE FIRE  Everything now   Spotify  YouTube

Arcade Fire on kanadalainen indierock-bändi. Nyt heidän tuotannostaan on poimittu laulu Everything now, joka on nimikkobiisi bändin viimeisimmältä, viidenneltä albumilta. Yhtyeelle tyypillisesti laulun lomassa soivat myös mielenkiintoiset ja erikoisetkin soittimet. Viimeisin korvaan osunut puhallin laulussa Everything now muistuttaa epäilyttävästi pan-huilua. Bändiläisten perussettiä Arcade Fire värittää viuluin, selloin ja harpuin. Mukana soivat myös ksylofoni, käyrätorvi ja harmonikka. Suuren orkesterin kokoonpano on vuosien varrella vaihdellut, mutta bändin perustaja-nokkamies Win Butler ja hänen vaimonsa Régine Chassagne ovat yhä vahvasti mukana luotsaamassa yhtyettä ja sen musiikillista kulkua.

Yle Radio Suomi

Muualla Yle.fi:ssä