RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
55:48 Audio: Politiikkaradio Extra: Saksan vaalit, AfD ja Max Weberin dilemma
Politiikkaradio

Politiikkaradio Extra: Saksan vaalit, AfD ja Max Weberin dilemma

Saksan liittopäivävaalit ovat sunnuntaina 24.9. Mitä vaaleissa tapahtuu? Nouseeko äärioikeistopuolue AfD maan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi? Nähdäänkö populismijytky Saksassa? Saksan vaalien jälkeiseen EU-integraatioon on ladattu paljon odotuksia. Mutta mikä on realismia ja mikä ei - yhtäältä unionin ja suppeammin rahaliitto Emun osalta? Entä mikä on Suomen asemoituminen? Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen, europarlamentaarikko Petri Sarvamaa, alivaltiosihteeri Tuomas Saarenheimo valtiovarainministeriöstä sekä väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta. Puhelimessa on toimittaja Pertti Rönkkö Berliinistä. Politiikkaradio Extra syventyy ja perehtyy politiikan ilmiöihin ja yhteiskunnan syvävirtoihin. Äänessä politiikan toimijat, tarkkailijat ja ajattelijat.

54:47 Audio: Seksistä ei kannata puhua julkisesti - vieraana kirjailija Laura Gustafsson
KulttuuriCocktail

Seksistä ei kannata puhua julkisesti - vieraana kirjailija Laura Gustafsson

Seksistä ei kannata puhua julkisesti - vieraana kirjailija Laura Gustafsson KulttuuriCocktailin lähetyksissä paneudutaan toisinaan seksiin ja seksuaalisuuteen yhden vieraan kanssa. Tällä kertaa haastateltavana on kirjailija Laura Gustafsson, jonka tuotannossa seksi on vahvasti läsnä. Näin myös hänen uusimmassa kirjassaan Pohja, joka on omaelämäkerrallista fiktiota. Kuinka suoraan Gustafsson on valmis puhumaan seksistä? Millaisena hän näkee seksin ja taiteen suhteen? Toimittaja Tuomas Karemo Tuotanto: Yle Kulttuuri

57:00 Audio: Syyllistetäänkö autoilijoita liikaa vai liian vähän?
Akti

Syyllistetäänkö autoilijoita liikaa vai liian vähän?

Miksi yksityisautoilet? Autoilu on monelle välttämättömyys, mutta osalle mukavuusasia. Miten muuten voisit liikkua? Ovatko fillari, julkinen liikenne tai kimppakyydit sinulle realistisia vaihtoehtoja? Syyllistetäänkö autoilijoita liikaa vai liian vähän? Vähentäisikö maksuton joukkoliikenne autoilua? Tänään vietetään auton vapaapäivää. Sen tavoite on innostaa kestävään liikkumiseen. Päivän kuumin puheenaihe käsittelyssä. Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Heidi Laaksonen.

29:54 Audio: À la carte -politiikkaa ja presidentinvaaliasetelmia
Politiikkaradio

À la carte -politiikkaa ja presidentinvaaliasetelmia

Kuluvan viikon aikana eduskunnassa on lähetekeskusteltu alkoholilaista. Millaisissa asetelmissa mennään? Astuuko laki voimaan, ja jos, millaisin reunaehdoin? Vihreät ovat päivän gallup-komeetta. Miksi? À la carte -politiikka ja Vihreät? Touko Aallon vaikutus? Mitkä ovat riskejä? Presidenttivaaliasetelmissa viime viikonloppuinen Hesarin gallup on edelleen analyysissa. Millainen olikaan tilanne vuoden 2006 ja 2012 vaaleissa? Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo ja politiikan toimittaja Tuomo Lappalainen Suomen Kuvalehdestä.

56:57 Audio: Polaroid-kamerat
Kevyet mullat

Polaroid-kamerat

Katukuvastamme, käytöstämme ja ajatuksistamme on vuosikymmenien aikana hävinnyt melkoinen määrä asioita ja esineitä. Tietosanakirjojen, puhelinluetteloiden ja paperikarttojen tiedot löytyvät nykyään yhdestä ja samasta paikasta, netistä. Polaroid kamera on yleisesti tunnettu nimitys kaikille pikakameroille ja kameroiden valkoreunuksisille valokuville. Aikanaan suositun pikakameran otaksuttiin katoavan uusien digikameroiden myötä. Jälleen kerran, kuluttaja käyttäytyi eri tavalla, kun markkinamiehet ennustivat. Vieraina kokoelmaintendentti Anni Wallenius Suomen valokuvataiteen museosta sekä OPS! Helsinki Polaroid -kirjan tehnyt valokuvataitelija Martti Jämsä.

20:59 Audio: Jenny Matikainen ja Pekingin pyörävuoret
Mistä maailma puhuu

Jenny Matikainen ja Pekingin pyörävuoret

Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen seuraa vierestä, kun turhautuneet kiinalaiset paiskovat pysäköityjä pyöriä pois kulkureiteiltään. Pekingissä kaupunkipyörien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti muutamassa vuodessa, ja aiheuttaa jo ongelmia. Matikainen pohtii myös muita Kiinan muutoksia, kuten nopeaa harppausta mobiilimaksamiseen sekä politiikan vähän hitaampaa muuttumista. Toimittajana Jere Pehkonen.

Muualla Yle.fi:ssä