RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
56:45 Audio: Matti Johannes Koivu: Kolmeminuuttisen laulun ajan jollain asialla tässä todellisuudessa on muoto
Ali Show

Matti Johannes Koivu: Kolmeminuuttisen laulun ajan jollain asialla tässä todellisuudessa on muoto

Ali Jahangirin vieraaksi saapuu muusikko Matti Johannes Koivu. Ultramariini-yhtyeen riveistä noussut laulaja-lauluntekijä on julkaissut sooloartistina kuusi albumia, joista uusin, Lähtölauluja, julkaistiin helmikuussa 2017. Oman tuotantonsa lisäksi hän on kirjoittanut kappaleita myös muille artisteille, kuten Lassi Valtoselle ja Vesa-Matti Loirille. Ali Show'ssa puhutaan filosofisesti ja lyyrisesti, vaikka puheenaiheena olisi vain teinivuosien ensimmäinen alkoholikokeilu Aulangon metsissä. "Varovasti kerittiin sammalta ja ujutettiin ne pullot sinne sammalen alle. Mutta se jäi juomatta. En uskaltanut juoda sitä." Jos Matti Johannes Koivu olisi joku muu, hän olisi satumetsänhoitaja tai mahdollisesti ammattijalkapallomaalivahti: "B-junioreissa minut yritettiin ostaa Valkeakosken Hakaan".

56:45 Audio: Karita Aaltonen: "Vaihtoehtolääketiede" on hirveä sana
Ali Show

Karita Aaltonen: "Vaihtoehtolääketiede" on hirveä sana

Ali Jahangiri saa vieraakseen Karita Aaltosen. TV1:n kuuluttajana toiminut Aaltonen työllistää itsensä nykyisin juontajana, hyvinvointiluennoitsijana ja joogaopettajana. Aaltonen pitää myös Uskalla Parantua -blogia, joka kertoo hänen selviytymisestään aivokasvaimesta. Ali Show'ssa jutellaan meditaatiosta, ruotsalaisuudesta ja pysähtymisestä. Tamperelaislähtöinen Karita muistelee yhteisöllistä kotikaupunkiaan ja vaihto-oppilasvuotta Illinoisissa, jolloin käytiin kolme kertaa viikossa kirkossa. Lapsena Karita katsoi aina kävellessään maahan, jottei astuisi muurahaisten päälle.

56:59 Audio: Peltsin kesäperjantai: Seikkailuja Afrikasta Antarktikselle
Mikko "Peltsi" Peltola

Peltsin kesäperjantai: Seikkailuja Afrikasta Antarktikselle

Löytöretkeilijän elämä on tarinoita täynnä. Reissuilla oppii paljon ja yhdeksi eksoottisten retkien tärkeimmistä asioista paljastuu tarkka ja huolellinen suunnittelu. Miltä tuntuu virtsata 70 asteen pakkasella? Vieraana tutkimusmatkailija Pata Degerman. Yle Puheen kesässä metsästetään, kalastetaan, vaelletaan ja valloitetaan Peltsin ja vieraiden kanssa. Perjantaisin yhdeltä kuullaan tarinoita, joissa on varmasti lapinlisää, kalajuttuja, joita kukaan ei voi vahvistaa. Lisäksi luvassa ammuntaan Suomen suvessa ja saadaan todella kylmää kyytiä.

30:03 Audio: Mitä laulajana paluun tekevä Jimi Pääkallo ei tekisi rakkauden nimeen?
Puheen Aamu

Mitä laulajana paluun tekevä Jimi Pääkallo ei tekisi rakkauden nimeen?

Technicolour-yhtyeen solistina, näyttelijänä ja Robinin tuottajana tunnettu mies julkaisi torstaina ensimmäisen suomenkielisen singlensä Rakkauden nimeen. Hän on istunut levybisnespöydän kummallakin puolella - vuosikymmeniä alalla olleella musiikintekijällä on laaja näkemys siitä, miten homma toimii tänä päivänä. Kuinka laskelmoitua on tekstien kirjoittaminen, vai syntyvätkö kappaleet sydänverellä ja sulkakynä kädessä? Toimittajina Iiris Arjanne ja Laura Airaksinen.

56:45 Audio: Tuija Pehkonen: 12-vuotiaana sain olla neljä tuntia viikossa apteekissa töissä pyyhkimässä pölyjä
Ali Show

Tuija Pehkonen: 12-vuotiaana sain olla neljä tuntia viikossa apteekissa töissä pyyhkimässä pölyjä

Ali Jahangirin vieraaksi saapuu Tuija Pehkonen. Pehkonen tunnetaan radiotoimittajana, juontajana sekä lifestyle-bloggaajana. Pehkosta on kuultu NRJ:n aamu- sekä iltapäiväjuontajana, ja vuodesta 2016 hän on tehnyt ohjelmaa Yle Puheelle. Televisiossa häntä on nähty muun muassa ohjelmissa Tuija Tähtien Kanssa, Suomen ihanimmat häät sekä Kesäterassi. Ali Show'ssa puhutaan itkemisestä, Iisalmesta ja kauhuelokuvista. Lapsena Tuija kävi "kokkipuuhakerhossa" ja partiossa ja joutui jakamaan huoneen isosiskonsa kanssa, mikä ärsytti suunnattomasti. "Vitsi mun lapsuus kuulostaa surulliselta!" Ali ja Tuija pohtivat myös sitä, millaista olisi edustaa toistensa sukupuolia. "Miksi me puhutaan tästä?"

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Muualla Yle.fi:ssä