RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
54:30 Audio: Suomi 100 - Helsingin pörssin kehitys
Pörssipäivä

Suomi 100 - Helsingin pörssin kehitys

Pörssipäivä Suomi 100 -tunnelmissa. Vieraina pitkäaikainen sijoittaja ja sijoituskirjailija Kim Lindström sekä lakiasiainjohtaja Jaakko Raulo Helsingin pörssistä. Kim Lindström tuli markkinoille 1968, kun Helsingin pörssi oli heräämässä uuteen kurssinousuun pitkän hiljaiselon jälkeen. Lindström arvioi, että puolen vuosisadan aikana hän on ollut tekemässä kymmeniä tuhansia osakekauppoja. Jaakko Raulo aloitti Helsingin pörssin palveluksessa 1987, kun meklarit vielä antoivat osto- ja myyntitarjouksia Helsingin Fabianinkadulla. Raulo oli yksi silloisten pörssi-istuntojen eli julkihuutojen puheenjohtajista. Lisäksi rahoituksen professori Mika Vaihekoski Turun yliopistosta kertoo, millaista osakekauppa oli Suomen itsenäisyyden alkuaikoina. Helsingin pörssi aloitti toimintansa 1912, ja avauspäivänä listalla oli 23 yhtiötä. Entä miltä näyttävät itsenäisyyden ajan tuotot? Toimittajana Mikko Jylhä.

32:42 Audio: Ensi kesänä festarilavoille paluun tekevä Tiktak: "Meillä tulee olemaan maailman paras kesätyö!"
Puheen Aamu

Ensi kesänä festarilavoille paluun tekevä Tiktak: "Meillä tulee olemaan maailman paras kesätyö!"

Yksi 2000-luvun alkupuolen suosituimpia kotimaisia pop/rock-yhtyeitä on kuuden energisen mimmin muodostama bändi nimeltä Tiktak. Tiktak sai alkunsa alkunsa samasta Helsingin Suutarilan bändikoulusta kuin aikoinaan The Rasmus tai myöhemmin Haloo Helsinki!. Tiktakin nousukiito alkoi vuonna 1999, kun bändi solmi levytyssopimuksen isolle levy-yhtiölle, julkaisi debyyttialbuminsa Frendit ja sai muun muassa Lopeta-hitin soimaan lähes joka paikkaan. Tiktak teki suomalaista pop-historiaa ollen jäsentensä puolesta iältään nuorin bändi, joka rikkoi platinamyyntirajan Suomessa. Puolet bändin jäsenistä oli tuolloin vasta 13-vuotiaita. Tiktak päätti lopettaa uransa vuonna 2007 neljän albumin ja useiden hittien jälkeen. Viimeisen keikkansa he vetivät Helsingin Tavastialla joulukuun 9. päivä. Eli lähes tasan kymmenen vuotta sitten. Nyt Tiktakin leiristä kuului kummia, kun bändi ilmoitti tekevänsä paluun vuoden 2018 kesäfestareille, ja vetävänsä vielä muutamat keikat vanhojen hyvien aikojen muistolle. Miksi bändi tekee juuri nyt paluun? Entä, millaiset muistot Tiktakilla on suosionsa ajoista? Puheen Aamussa kysymyksiin olivat vastaamassa Tiktakin laulaja Petra sekä basisti Mimmu. Juhani Kenttämaa ja Jere Pehkonen haastattelevat.

57:00 Audio: Matka tulevaisuuteen
Akti

Matka tulevaisuuteen

Mitä toivoisit, että tulevaisuudessa on? Minkä scifistä tutun, elämää helpottavan tai rikastuttavan keksinnön haluaisit toteutuvan? Lentävän auton, androidiapulaisen, teleportin vai minkä? Haluaisitko heilutella valomiekkaa ja tulla duuniin leijulaudalla? Millaista elämä mahtaa olla vaikka 50 vuoden päästä? Ohjelmassa kuullaan muun muassa VTT:n tutkijaa Mikko Dufvaa. Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Tiina Lundberg.

30:03 Audio: Bonnin ilmastokokouksen saldo - toivoa vai epätoivoa?
Politiikkaradio

Bonnin ilmastokokouksen saldo - toivoa vai epätoivoa?

YK:n ilmastokokous päättyi viikonloppuna Saksan Bonnissa. Kokouksessa neuvoteltiin Pariisin sopimuksen yksityiskohdista. Sopimuksessa liki 200 maata pyrkii rajoittamaan ilmaston lämpenemisen kahteen asteeseen. Vieläkö Pariisin sopimuksen herättämä toivo ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä elää? Miksi vanha juopa rikkaiden teollisuusmaiden ja kehittyvien maiden välillä nosti Bonnissa päätään? Entä miten Yhdysvaltain neuvottelijat kokouksessa esiintyvät? Oliko Trumpin ääriskeptinen linja Bonnissa esillä? Vieraana on Suomen ilmastoasioiden pääneuvottelija Outi Honkatukia ympäristöministeriöstä. Toimittajana on Tapio Pajunen.

29:49 Audio: Ilta kasvoi artistiksi Cheekin taustalaulajasta - "välillä mietin, olisiko mun pitänyt ilman Cheekkiä raivata rajummin tietä"
Puheen Aamu

Ilta kasvoi artistiksi Cheekin taustalaulajasta - "välillä mietin, olisiko mun pitänyt ilman Cheekkiä raivata rajummin tietä"

Ilta on nuori artisti, joka on päässyt esiintymään täysille halleille ilman yhtäkään omaa biisiä. Hän on seissyt lavalla yleisömeren edessä, esiintynyt Butsibumissa, Game Night -ohjelmassa sekä kukistanut JVG:n pojat sählyssä. Nyt tältä Cheekin ja Profeettojen taustalla laulaneelta nuorelta suomalais-saksalaiselta naiselta on tullut omaa musiikkia. Puheen Aamussa Ilta oli Suvi Puukankaan ja Jere Pehkosen vieraana.

55:01 Audio: Miten työ muuttuu?
Arjen tulevaisuus

Miten työ muuttuu?

Työn muuttumisesta on puhuttu jo pitkään. Työn muuttumisessa on kyse paljon muustakin, kuin ammattien katoamisesta ja uusien syntymisestä. Tulevaisuudessa työntekijältä vaaditaan toisenlaista osaamista kuin mihin olemme tottuneet. Vastuuntuntoisten yksipuurtajien rinnalle Suomen täytyy kouluttaa vuorovaikutustaitoisia moniosaajia, jotka verkostoituvat tarvittaessa ympäri maailman. Vieraina vanhempi tutkija Eveliina Saari Työterveyslaitokselta sekä tutkimuspäällikkö Jokke Eljala Suomalaisen työn liitosta. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

57:00 Audio: Älylaite - siunaus vai kirous?
Akti

Älylaite - siunaus vai kirous?

Osaatko olla ilman? Onko älypuhelin koukuttanut sinut? Kestätkö tylsää hetkeä vai oletko himosomettaja? Älypuhelin saattaa vaatia huomiota jopa tunteja päivässä. Riippuvuus voi aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa suhteissa, mutta myös erilaisia ruumiillisia oireita, kuten uni-, keskittymis- ja jopa rytmihäiriöitä. Miten rajaat puhelimen käyttöäsi? Onko puhelinta soveliasta näprätä joka paikassa? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Heidi Laaksonen.

Muualla Yle.fi:ssä