RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Yle Puhe uudistuu ensi vuonna - Miltä uusi kanava voisi kuulostaa

Yle Puhe
Kuva: Yle

Yle Puhe uudistuu vuoden 2018 alussa. Suurimmat muutokset kuuluvat kanavalla talviolympialaisten jälkeen helmikuun lopussa.

Yle Puheen pääasiallinen kohderyhmä on 30-44-vuotiaat, joita haluamme palvella jatkossa entistä paremmin. Yle Puhe tulee olemaan vastakin punnitun puheen ja pelottomien persoonien koti. Haluamme tarjota asiakkaille uutta merkittävää tietoa ja avata uusia näkökulmia ympäröivään todellisuuteen. Moniääninen ja monipuolinen laadukas ohjelmisto tulee olemaan lupauksemme. Kanavalta kuulet vuodenvaihteen jälkeenkin mm. ajankohtais- ja asiaohjelmia, syventäviä henkilökuvia ja urheiluelämyksiä.

Uudistuvan kanavan suunnittelu on vielä kesken, mutta joitakin mahdollisia näkymiä on jo julkisuudessa välähdellyt. Yksi näistä on musiikin lisääminen kanavan ohjelmistoon.

Musiikin maltillinen lisääminen joihinkin pidempiin ohjelmiimme on yksi alustava suunnitelma. Musiikkia voisi tässä suunnitelmassa kuulua esimerkiksi kolmen tunnin aamuohjelmassa muutaman kappaleen verran tunnissa. Tämän tarkoituksena olisi rytmittää ja keventää ohjelman kuulokuvaa sopivasti. Mahdollisesti kuultava musiikki olisi kohderyhmän maailmaa ja muistoja resonoivaa tarkasti mietittyä ja erottuvaa kappalevalikoimaa. Yle Puheella on myös paljon ohjelmia, joihin musiikki ei edes istuisi, joten musiikkia kuuluisi vain muutamissa ohjelmissa ja tiettyinä kellonaikoina.

Yle Puheen identiteetti tulee olemaan puheradio. Maailmalla on paljon puheradioita, joissa soitetaan musiikkia. Yle Puheen tähänastinen lupaus on ollut harvinaisen tiukka. Vain yhdelle kappaleelle on ollut soittolupa eli Porilaisten marssille silloin kun suomalainen voittaa olympialaisissa kultaa.

Suunnittelu on siis vielä kesken, mutta tarkoituksemme on tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen kuunteluelämys. Tiedotamme uudistuksen etenemisestä kun suunnitelmat tarkentuvat.

Kuulemme mielellämme ajatuksia ja palautetta kanavasta, sen sisällöistä ja uudistusnäkymistä. Viestin voit laittaa osoitteeseen olli.junes@yle.fi.

Olli Junes
Ohjelmapäällikkö
Yle Puhe

Muualla Yle.fi:ssä