RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Yle Puheen kesä 2017

Juuso Pekkinen - kohtaamisia syvässä päässä kesätwistillä
Maanantaisin klo 13, alkaen 26.6.

Juuso Pekkisen kesäohjelman viiden jakson aikana tapaat muun muassa videopelejä pelaavan plasma- ja fuusiofyysikon, pääset kurkistamaan Snapchat-tähteyden kulisseihin sekä tutustut tupakkalain myötä ahtaalle ajettujen hc-höyryttelijöiden maailmaan. Lisäksi vieraillaan Helsingin Puhoksen ostoskeskuksen viimeisen kaljakapakan terassilla puhumassa maahanmuuttajista sekä ihmetellään, minkälaisia arkkitehtonisia arvoja edustaa 50- ja 60-luvun lähiöiden ostoskeskusrakentaminen. Syvässä päässä siis pysytään - mutta kesätwistillä! Ohjelmasarjan jaksoissa kuullaan tiukkaa asiaa fiiliksellä ja fiilistelyllä höystettynä.

 

Jussi Parviainen - "Älä vastusta kohtaloa, sillä kohtaloa ei ole olemassa"
Tiistaisin klo 13, alkaen 4.7.

Heinäkuussa Yle Puheen ohjelmistoon liittyy Jussi Parviainen. Tiistaisin klo 13 kuullaan Parviaisen nimeä kantava neljäosainen monologisarja kohtalon vastustamisesta. Kaikki jaksot kuunneltavissa Yle Areenassa 4.7. alkaen.

Ensimmäinen osa: Kohtalon vastustaminen
Toinen osa: Jeesuksen menestystarina
Kolmas osa: Armo
Neljäs osa: Subjekti ja objekti

 

Matti Airaksisen Amerikka
Keskiviikkoisin klo 13, alkaen 28.6.

Matti Airaksinen on viettänyt kolme vuotta Amerikassa ja rakastui radioon ajellessaan autolla 16-vuotiaana Texasin tasamailla kuunnellen Classic Rock -kanavia. MacGyver -mallin jeeppi, 99 sentin burgerit, gallonan vetoiset jäätelöpaketit, 7-kerroksiset burritot, San Antonio Spursin korismatsit, paikallisen speedwayn autokisat ja koulubussikyydit muovasivat nuoren miehen maailmankuvaa ja loivat kiinteän siteen tähän usein väärinymmärrettyyn maahan.

Ei uskontoa tai politiikkaa, kesäsarja on rasvaa ja rosteria!

 

Susanin ja Yagmurin kesä
Torstaisin klo 13, alkaen 29.6

Mahadura & Özberkan jalkautuvat studiosta Suomen kesään ja kartoittavat, miten moninaisin perintein ja tavoin suvea vietetään maassamme tänä päivänä. Minkälaiset ovat monikulttuuriset ylioppilasjuhlat, mitä tuumivat maahanmuuttajataustaiset nuorukaiset armeijaan lähdön kynnyksellä ja miten rantaelämästä nauttii nuori musliminainen? Näihin kysymyksiin vastataan kesätorstaisin.

 

Mikko "Peltsi" Peltolan kesäperjantai
Perjantaisin klo 13, alkaen 30.6.

Yle Puheen kesässä metsästetään, kalastetaan, vaelletaan ja valloitetaan kun Mikko "Peltsi" Peltola saa studioon todellisia eräjormia. Luvassa tarinoita, joissa on varmasti lapinlisää ja kalajuttuja, joita kukaan ei voi vahvistaa.

 

Ali Show - Kesän 2017 mielenkiintoisimmat vieraat!
Arkipäivisin klo 10

Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan niin radiossa, televisiossa kuin verkossa. Alin parilalla tirisee valtakunnan ykkösvieraat isäntää säästämättä. Kesä-heinäkuun ajan joka arkipäivä Alin studiossa jaetaan ilot, surut ja salaisuudet sinun kanssasi.

 

Suomalaisen juhlimisen historiaa Puheen kesäaamussa
Perjantaisin 30.6. alkaen

Suomalainen kotoiluinnovaatio kalsarikänni valloittaa parhaillaan maailmaa. Yksin kotona drinksuttelu voi hyvinkin kuvastaa nykyistä suomalaista sielunmaisemaa, mutta miten tähän on tultu? Kevyet mullat -ohjelman toimittaja Jarmo Laitanevan kesäsarjassa luodaan katsaus suomalaisen biletyskulttuurin kulmakiviin. Käsittelyssä ovat kalsarikännien lisäksi perinnejuhlamme juhannuksesta jouluun, opiskelijabileet, festarit, yökerhoelämä sekä biletys risteilyllä. Suomalaisten juhlakulttuuria ruotivat arkistotutkija Juha Nirkko Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta, Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholihallintoyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen sekä suomalaisesta biletyksestä väitellyt Antti Maunu.

 

Kesätreeni Puheen kesäpäivässä
Maanantaisin 26.6. alkaen

Vaikka kesäloman koittaessa mieli tekisi vain pötköttää riippukeinussa tai aurinkotuolissa niin raskaasta työrupeamasta palautumisen kannalta parempi olisi yhdistää liike ja lepo. Tiina Lundbergin kesätreeni -sarja antaa vinkkejä lomaliikuntaan jossa tärkeintä ei ole tavoitteellisuus vaan ilo. Miltä kuulostaa parkour-rata mökkipihalla tai soutaminen kesäisellä järvenselällä? Polkujuoksu kesämetsässä tai porrasjuoksua kylän pisimmissä rappusissa?

 

Kesäherkut kaikilla lisäaineilla Puheen kesäpäivässä
Torstaisin 29.6. alkaen

Kaikkihan tietävät, että ruoassa, myös kesäherkuissa, on lisäaineita. Mutta miten majava liittyy jäätelöön ja mistä tulee termi "karmiininpunainen"? Kesäherkut kaikilla lisäaineilla -ohjelmasarjassa tutustutaan kuuteen tuttuun herkkuun kuorta syvemmältä ja vaivataan oudoimmatkin e-koodit ymmärrettävään muotoon. Tavoitteena ei ole luoda turhia kauhukuvia eikä pilata kenenkään ruokahalua (ainakaan pysyvästi), vaan puhua asioista niiden oikeilla nimillä ilman lisämausteita. Toimittajana Iiris Arjanne.

Muualla Yle.fi:ssä