RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Vuoden 2017 Varjo-Yrjön sai Koko Jazz Club

Yleisradion Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjö 2017 -tunnustuksen sai Koko Jazz Club. Tunnustus julkistettiin Tampere Jazz Happeningissä 3.11.2017.

Vuonna 2010 Helsingissä aloittanut, Koko Teatterin yhteydessä toimiva klubi on puitteiltaan korkeatasoinen jazzkonserttipaikka, jonka ohjelmatarjonnasta löytyy kotimaisen huippujazzin lisäksi myös kansainvälistä väriä. Usein suomalaiset muusikot pääsevät esiintymään Koko Jazz Clubilla yhdessä ulkomaisten jazztähtien kanssa.

Koko Jazz Club on osoittanut vuosien varrella kunnioitettavaa sitkeyttä, sillä julkinen tuki toiminnalle on ollut jatkuvasti epävarmaa. Vuonna 2015 klubi laajensi tarjontaansa Helsingistä muualle Suomeen aloittamalla säännölliset klubi-illat Iisalmessa. Koko Jazz Clubin taiteellisena johtajana on alusta lähtien toiminut jazzmuusikko Timo Hirvonen.

Varjo-Yrjö on Yleisradion Jazzradion antama tunnustus sellaiselle suomalaisen jazzkentän henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan edesauttanut kotimaisen jazzkulttuurin olemassaoloa, esimerkiksi parantanut suomalaisten jazzmuusikoiden edellytyksiä luoda ja tehdä taidettaan.

Varjo-Yrjö jaetaan vuonna 2017 viidennentoista kerran - aiemmin tunnustuksen ovat saaneet mm. Vapaat äänet -tuottaja Charles Gil, Digelius Music, TUM Records, Flame Jazz ry ja valokuvaaja Maarit Kytöharju.

___________

Ylen radion jazzohjelmien kotikanava on Yle Radio 1. Sunnuntai-illan Jazzklubissa seurataan kotimaista sekä kansainvälistä jazztarjontaa ja esitellään jazzin parissa työskenteleviä artisteja. Kello 19.03 alkavassa Jazzklubissa kuullaan mm. Yleisradion omaa jazztuotantoa, konserttinauhoituksia koti- ja ulkomailta, jazzmuusikoiden henkilökuvia sekä uusia ja vanhoja jazzlevyjä kolmeen eri settiin jaettuna pakettina. Eri setit on kuunneltavissa Areenassa jälkikäteen omina ohjelminaan 30 vuorokauden ajan. Jazzklubin tuottaja on Markus Partanen.

Yle Radio 1

Ajankohtaista

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin suorassa radiolähetyksessä

Yle Radio 1:ssä lauantaina 2.12.2017 klo 13.00 - 14.00. Kyselytunti radioidaan suorana lähetyksenä Oulusta.

Muualla Yle.fi:ssä