RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kesäohjelmia Yle Radio 1:ssä

Susanna Vainiola ja Tuuli Saksala
Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle

Kesäisiä ohjelmia Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa.

Putkinotko

Maanantaisin klo 11, toinen lähetys lauantaina klo 14.

Musiikkiohjelma kirjallisuudesta. Toimittajana Lotta Emanuelsson.

Kiveen hakatut

Tiistaisin klo 10.05, toinen lähetys saman päivän iltana klo 22.05.

Tuttu radiosarja palaa uusin jaksoin. YLE Urheilun tuottamassa sarjassa Arto Teronen ja Jouko Vuolle pohtivat suomalaisten urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien hautakivien äärellä heidän elämäänsä ja uraansa. Millaisia ajatuksia syntyykään hautakirjoituksia katsellessa?

Syötävät sävelet

Keskiviikkoisin klo 14, toinen lähetys perjantaina klo 11.

Musiikintutkija ja tietokirjailija Susanna Välimäki houkuttelee musiikkitoimittaja Janne Koskisen makunystyrämetsän siimekseen nautiskelemaan harvinaisia herkkuja - jumalaisesta muskotista aina paholaismaisiin aivoihin. Välimäki ja Koskinen valmistavat säveltäjien kulttuurihistoriallisista resepteistä ruoka- ja juoma-annoksia. 12-osainen sarja kuullaan ja nähdään kesän aikana Yle Radio 1:ssä (keskiviikkoisin 7.6. - 23.8.) Yle Teemalla (elokuussa) ja Yle Areenassa. Lisäksi verkkoon valmistuu Kirsi Kukkuraisen animoima Soiva keittokirja.

Salatut museot

Torstaisin klo 17.35, uusinta perjantaina klo 21.40.

Suomi on museoista rikas maa. Kun satunnainen matkaaja poikkeaa moottoritieltä pienemmille väylille, muuttuu matkanteko jännittävämmäksi. Eteen saattaa tulla itse tehty museo. Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi, museoiden ystävä, on oppaana 10-osaisessa Salatut museot -radiosarjassa, jossa kuuntelija pääsee tapaamaan oman museonsa perustaneita intohimoisia keräilijöitä. Salatuista museoista on tehty myös tv-sarja, jota esitetään touko-kesäkuussa Yle Teemalla keskiviikkoisin klo 21.45.

Maisteri Lindgrenin musiikkiesitelmä

Keskiviikkoisin klo 11, toinen lähetys sunnuntaina klo 14.

Minna Lindgren esitelmöi valitsemistaan musiikkiaiheista - huumoria unohtamatta.

Rakas ääniraita

Perjantaisin klo 17.15, uusinta lauantaina klo 13.00.

Uusi 13-osainen radiosarja alkaa. Musiikkitoimittajat Tuuli Saksala ja Susanna Vainiola piirtävät elämän karttaa popmusiikin avulla. Radioesseitä ja musiikkia yhdistelevissä ohjelmissa kuullaan lauluja popmusiikin kaanonista ja etsitään vastauksia elämän suuriin kysymyksiin rakkaudesta, kuolemasta, kasvukivuista, kaupungista ja ihmisyydestä.

Itseoppineet kirjoittajat

Maanantaisin 12. - 26.6. klo 12.10, uusinta lauantaina klo 17.15.

Kolmeosainen historiasarja. Menneinä vuosisatoina kirkko opetti ihmisille lukemisen alkeet, mutta kirjoitustaito ei kuulunut kirkon opetussuunitelmaan. Vielä 1800-luvun alussa vain muutama prosentti suomalaisista osasi kirjoittaa. Yritteliäimmät rahvaan miehet ja naiset hankkivat  kirjoitustaidon omin neuvoin, ilman muodollista koulutusta. Toimittajana Virpi Väisänen.

Putkiradioiltamat

Juhannuspäivänä lauantaina 24.6. klo 19.03 - 22.00.

Juhannusillan nostalginen aarreaitta: radiohistoriaa, viihdekonserttien, klassisen ja kevyen musiikin helmiä putkiradioiden kulta-ajalta 1950- ja 60-luvuilta, kokemuksia ja muistoja. Ennakkotoiveita iltamiin voi lähettää osoitteeseen risto.nordell@yle.fi, puhelinlinja suoraan lähetykseen avautuu la klo 18 (09 - 144 800). Toimittajina Pekka Laine ja Risto Nordell.

Yle Radio 1

Ajankohtaista

Muualla Yle.fi:ssä