RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Maailmaan mahtuu hyvää

Toivon heinäkuu
Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle

Heinäkuun lopussa Yle Radio 1:ssä soi puhelin. Toivon heinäkuusta ilahtunut kuuntelija halusi kiittää, sillä sydänkesällä monissa ohjelmissa muistutettiin, että myös edistystä ja hyvää mahtuu maailmaan.

Toivon heinäkuu oli Yle Radio 1:n kolmastoista teemaheinäkuu. Kanavalle soittaneen kuuntelijan mielestä toivo olisi sopinut vaikka koko vuoden teemaksi ilmastonmuutoksen ja monenlaisen eriarvoisuuden maailmassa.

Teemanmukaisia ohjelmia on koottu Yle Areenaan, joten käykää netissä kuuntelemassa, jos kesä on kulunut muualla kuin radion ääressä. Toivo kuului kanavalla puheohjelmista musiikkiin ja hartausohjelmista henkilökuviin. Kiitos kaikille ohjelmien tekijöille!

Kaikki upeat teemaohjelmat on koottu tänne:

Toivon heinäkuu Areenassa 

Tässä vielä muutama kuuntelijapalaute:

"Iso kiitos TOIVON heinäkuusta. Olen tämän kuukauden ohjelmista niin kiitollinen: ovatpa ne auttaneet jossakin hankalassa tilanteessa, kun olen miettinyt suuntaa eteenpäin. Erityisesti kiitän Mathilda Wrede -ohjelmasta, mutta kaikki, niin musiikki kuin keskusteluohjelmat ovat olleet suurenmoisia. Olen kuunnellut kaiken mahdollisen, mitä vain olen pystynyt, joitakin hievahtamatta, lähes korva radiossa:) (Kun olen ollut muiden kanssa yhteisessä kesäpaikassa) Vielä iso kiitos. Toivon toiveikasta ja hyvää kesän jatkoa ja syksyä vielä heinäkuun jälkeenkin."

Radiotoimittajana debytoineen muusikko Matti Johannes Koivunkin ohjelmasarja Tulevaisuuksien historia kirvoitti kiitoksia:

"Jospa näin välittyisi ihastunut palaute Yle Radio 1:n Toivon Heinäkuun Matti Johannes Koivulle. Olen syksyllä aloittamassa opinnot Historian laitoksella Itä-Suomen Yliopistossa. Sarjasi ensimmäinen osan kuulemisen jälkeen olen kuin puulla päähän lyöty. Se totisesti antoi huimasti paljon ajateltavaa. - - - Saa olla kiitollinen, että tällaista ohjelmaa tuli juuri tähän kohtaan."

Satu Kivelän toimittamasta sarjasta Löytöretki suomalaiseen toivoon puolestaan syntyi Ninnu Koskenalhon kolumnisarja Antroblogi-sivustolle. Sarjan synnyssä oli yhteistyötahona myös Mielenterveyden keskusliitto.

Sosiaalisessa mediassa sarjasta sanottiin muun muassa näin:
"Kuunnellessani sain itselleni eväitä elämääni. - - - Muut jaksotkin kuuntelen."

Toivo kuului myös lukuisissa musiikkiohjelmissa. Kuuntelijoiden musiikkitoiveita täytettiin lauantaiden Faunin iltapäivä -äänilevykonserteissa, joissa luettiin myös kappalevalintojen perusteluja. Esimerkiksi Miina Orimattilasta oli toivonut alkukuoroa Johann Sebastian Bachin kantaatista numero 214.

Miinan mieleen kantaatti "tuo tunnelman hetkestä, jona pitkään yritetty asia alkaa vihdoin sujua. Kun yritys toisensa jälkeen on tuntunut johtavan vain umpikujaan, mutta lopulta sitkeys kuitenkin palkitaan. Ilo ja toivo täyttävät mielen, ja tulevaisuus avautuu täynnä mahdollisuuksia."

Yle Radio 1

Muualla Yle.fi:ssä