RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Nokia - Suomen suurin tarina

Radioteatteri esittää: Nokia - Suomen suurin tarina.
Radioteatteri esittää: Nokia - Suomen suurin tarina. Kuva: Anne Hämäläinen, Yle Kuvapalvelu

Radioteatteri esittää maanantaisin 24.4.2017 alkaen Tuomas Timosen kirjoittaman ja Juhana von Baghin ohjaaman neliosaisen uutuuskuunnelman, jossa itsenäisen Suomen moderni historia näyttäytyy Nokia-yhtiön tarinan kautta. Teos on Radioteatterin juhlaohjelmistoa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Lähetykset Yle Radio 1:ssä maanantaisin 24.4. - 15.5.2017 klo 19.03. Jaksot uusitaan radiossa heti sarjan ensilähetyksen päätyttyä maanantaisin 22.5. - 12.6.2017 + Yle Areena.

Nokian historiaa seurataan neljässä jaksossa vuonna 1965 toteutuneesta kolmen eri teollisuusalan fuusiosta lähtien aina tähän päivään asti. Väläyksenomaiset jaksot rakentuvat kunkin ajan keskeisen pääjohtajan ympärille. Jokainen jakso on itsenäinen osa kokonaisuutta, ja jokainen jakso on tyyliltään erilainen.

Nokia - Suomen suurin tarina

Radioteatterille kirjoittanut: Tuomas Timonen
(Huom!
Jakso 3/4: Juho Keräsen dokumenttinäytelmän, Pesula - Connecting People, pohjalta radiolle sovittanut ja käsikirjoittanut Tuomas Timonen)
Ohjaus: Juhana von Bagh

Konsepti: Juha-Pekka Hotinen
Äänisuunnittelu: Anders Wiksten
Tuottajaharjoittelija: Jenni Henriika Häkkinen
Tuottaja: Pekka Ruohoranta.

Jaksot:

Nokia 1.
Kairamo - Kännykän synty
Yle Radio 1 maanantaina 24.4.2017 klo 19.03 + Yle Areena

Kumitehdas, Kaapelitehdas ja Nokia Osakeyhtiö fuusioituvat Ab Nokia Oy:ksi. Pääjohtajaksi valitaan Kaapelitehtaan Björn Westerlund. Westerlundin seuraajan, Kari Kairamon kaudella pienestä ja tappiollisesta elektroniikkaosastosta kasvaa Nokian tulevaisuuden kannalta keskeinen toimiala. Mutta Kairamo on sekä yhtiön vahvuus, että sen heikkous: rohkean ja ennakkoluulottoman, mediaa ja julkisuutta rakastavan johtajan kääntöpuoli on maanisuus, masennus ja - lopulta - itsemurha.
Rooleissa mm.: Kari Kairamo - Kari Heiskanen. Björn Westerlund - Sulevi Peltola. Arja Kairamo - Kaija Pakarinen.

 

Nokia 2.
Ollila - Nousu ja uho
Yle Radio 1 maanantaina 1.5.2017 klo 19.03 + Yle Areena

Jorma Ollilan kaudella Nokia kansainvälistyy entisestään ja onnistuu luomaan puhelimen, joka muuttaa markkinat ja ihmisten kulutustottumukset. Markkinajohtajan asemasta ei ole kuitenkaan kuin yksi suunta: alas. Kuluttajien tarpeitten ja markkinoitten virhearvioitten myötä Nokia romahtaa puhelinmarkkinoitten ehdottomasta valtiaasta totaalisesti.
Rooleissa mm.: Jorma Ollila - Hannu-Pekka Björkman. Liisa Ollila - Pirjo Lonka. Kari Kairamo - Kari Heiskanen.

 

Nokia 3.
Elop - Palava lautta
Yle Radio 1 maanantaina 8.5.2017 klo 19.03 + Yle Areena

Katsotaan Nokiaa Stephen Elopin kaudella. Käsikirjoittaja Julia 26 v. haastattelee äitiään, joka on tehnyt uran Nokialla ja joka on irtisanomisten jälkeen ryhtynyt pesulayrittäjäksi Tampereen seudulla. Jakso perustuu haastatteluihin ja muuhun dokumentaariseen materiaalin Nokian entisistä työntekijöistä.
Rooleissa mm.: Julia - Anna-Mari Karvonen. Marja - Irina Pulkka. Asko - Ilja Peltonen. Leena - Lotta Lehtikari. Reima - Tommi Eronen.

 

Nokia 4.
Suri - Uusi alku
Yle Radio 1 maanantaina 15.5.2017 klo 19.03 + Yle Areena

Intialaisen Rajeev Surin aikana Nokia saa uuden otteen markkinoista ja suuntaa kohti uutta nousua. Kausi on eräänlainen yhden aikakauden loppu ja toisen alku: Intiasta, jonne Nokia on tähän asti vienyt osaamista, tulee nyt johtaja, joka auttaa suomalaisen yhtiön uuteen nousuun. Rajeev Surin henkilöhistorian kautta saamme kuvan tämän hetken kansainvälisestä Suomesta.  Rooleissa mm. Rajeev Suri - Kasimir Baltzar.

Yle Radio 1

Ajankohtaista

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin suorassa radiolähetyksessä

Yle Radio 1:ssä lauantaina 2.12.2017 klo 13.00 - 14.00. Kyselytunti radioidaan suorana lähetyksenä Oulusta.

Muualla Yle.fi:ssä