RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Sokeain kuunnelmapalkinnon 2016 voittaja on Elli Salon käsikirjoittama ja Linda Wallgrenin ohjaama Hirvimetsä

Hirvimetsä
Isä ja poika metsässä, Raimo Grönberg ja Verneri Lilja Kuva: Radioteatteri

Sokeain kuunnelmapalkinto 2016 jaettiin perjantaina 24.3.2017. Palkinnon sai "nykyajan erätarina" Hirvimetsä.

Hirvimetsä uusitaan Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 2.4.2017 klo 15.00.

Kuuntele Hirvimetsä Yle Areenasta vaikka heti.

Kuunnelman ovat toteuttaneet käsikirjoittaja Elli Salo, ohjaaja Linda Wallgren ja säveltäjä-muusikko Petra Poutanen-Hurme. Äänisuunnittelijana on Ari Mursula ja tuottajana Erja Manto.

Yle Radio 1 onnittelee palkinnon saanutta työryhmää!

Kuunnelman työryhmä kokonaisuudessaan:

Käsikirjoitus: Elli Salo
Ohjaus: Linda Wallgren
Äänisuunnittelu: Ari Mursula
Musiikki: Petra Poutanen-Hurme
Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola
Tuotanto: Erja Manto, Radioteatteri.
Henkilöt:
Simo - Verneri Lilja
Isä - Raimo Grönberg
Hirvi - Juha Hurme
Lapsi - Iivo Jaakkola.

Hirvimetsä on sekä erätarina tämänpäivän Kainuussa että isä-poika -tarina. Kuunnelmassa isä vie Kainuun korvessa poikansa ensimmäistä kertaa hirvimetsälle. Koomisen ja traagisen rajamaastoissa taivaltava kuunnelma tutkii luontosuhdettamme, miehisyyttä, läheisyyden vaikeutta ja kaipuuta. Metsän kätkössä isä ja poika joutuvat väistämättä kohtaamaan sekä luonnon että myös toisensa.

Sokeain kuunnelmaraati kiittää "vähillä elementeillä rakennettua asetelmaa, jossa sukupolvien väliset jännitteet ja vastakkainasettelut nousevat hyvin esiin. Hirvenmetsästyksen todellisuus, ampumisen hurjuus, rutakoissa rämpiminen ja hirven suolistaminen tulevat kuulijan iholle. Petra Poutanen-Hurmeen arkaainen musiikki sekä Juha Hurmeen laulamalla toteutettu hirvi suorastaan naulitsevat kuulijan paikoilleen. Kaunis loppukohtaus kirvoittaa raadilta liikuttuneita erityiskiitoksia."

Sokeain kuunnelmaraati jakaa vuosittain palkinnon parhaalle, kotimaiselle kuunnelmalle. Raati kertoo tiedotteessaan, että palkinto on "intohimoisten ja tarkkaavaisten kuulijoiden kunnianosoitus kotimaiselle kuunnelmalle". Kuunnelmaraati on perustettu vuonna 1967, ja tänä vuonna palkinto jaetaan siis 50. kerran. Kuunnelmaraadissa on kuusi näkövammaista jäsentä eri puolilta Suomea.

Palkinnon 50. juhlavuotena raati "haluaa yhä kunnioittaa äänellä luomisen tärkeyttä ja taikaa. Kuuntelemisella on edelleen paikkansa kasvavan visuaalisuuden keskellä. Läpi vuosien palkitut tekijät ovat arvostaneet raadin palautetta ja paneutumista kuuntelukokemukseen."

Lue myös:

Miten voittoisa Hirvimetsä syntyi? Tekijät kertovat: Naama turkkiin, villi haisee

Yle Radio 1

Muualla Yle.fi:ssä