Lounaasta saapuu maanantaiyönä lumisateita – odotettavissa huonoa ajokeliä

Korkeapaine Suomen yltä väistyy ja lännestä saapuu matalapaineen keskus, joka vaikuttaa Suomen säähän alkuviikolla. Lumisateita on odotettavissa lähes koko maassa.

Sunnuntaipäivä on vielä pilvipoutainen suuressa osassa maata. Etelä- ja Itä-Suomessa sekä Etelä-Lapissa sataa paikoin lunta tai jäätävää vesisadetta. Keski- ja Pohjois-Lapissa on selkeää. Myöhään sunnuntai-iltana Lounais-Suomeen saapuu lumisadealue, joka liikkuu maanantaiyönä pohjoisemmaksi.

Maanantaiaamuna lumisadealueen etureuna yltää Kymenlaaksosta Keski-Pohjanmaalle. Etelä-Suomessa lunta kertyy jo aamuun mennessä paikoin yli 5 cm, joten ajokeli on jo maanantaiaamuna etelässä paikoin varsin huono. Iltapäivällä lumisateet saapuvat Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan. Itä-Suomessa, Kainussa ja Lapissa on vielä pääosin poutaa. Maanantai-iltana ja tiistaiyönä lumisateet yleistyvät myös idässä ja aivan pohjoisessa.

Tiistaina ja keskiviikkona sää on vaihtelevaa. Ajoittain sataa lunta ja lähes koko maassa on edelleen pakkasta. Rannikkoseuduilla lämpötila voi käväistä keskiviikkona nollan yläpuolella.

16.12.2018 klo 13.27 Toni Hellinen

Aluejako sääennusteissa

Säägrafiikka: Aluejako sääennusteissa

Missä on maan keskiosa? Kuuluuko pääkaupunkiseutu länteen vai itään? Sääennusteiden aluejakoa on selvitetty täällä

Ylen tv-lähetysten sääsymbolit

Säägrafiikka: Ylen sääkartan symboleja

Sadetta vai sadekuuroja? Mitä tarkoittaa violetti katkoviiva sääkartalla? Vastauksen kysymyksiin löydät täältä.

Tuorein sääennuste

Tuoreimmat