Katsojakommentit ovat hauskin osa viisuhuumaa

Saat parhaat #euroviisut-twiitit mukaan tv-kuvaan laittamalla päälle Teksti-TV:n sivun 398. Äänestysohjeet ja -numerot löydät Teksti-TV:n sivun 390 kautta.

Euroviisuissa makuasioista sopii ja pitääkin kiistellä. Paras tai ainakin hauskin Euroviisujen asiantuntemus löytyy kotisohvilta. Siksi parhaat #euroviisut-twiitit saa tänäkin vuonna mukaan tv-kuvaan laittamalla päälle Teksti-TV:n sivun 398. Jos twiittailu on sinulle uutta, lue ohjeet sivulta 397.

Teksti-TV toi Kööpenhaminan Euroviisujen ensimmäisen semifinaaliin tv-lähetykseen 805 ja toisen semifinaalin lähetykseen 960 #euroviisut-twiittiä. Twitter-Teksti-TV on tänä vuonna mukana Euroviisuissa viidettä kertaa.

Itävalta kiilasi kärkitohinoihin

Torstain toinen semifinaali muokkasi kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen voittajaveikkaukset uuteen uskoon. Itävallan parrakas lady Conchita Wurst romahdutti maansa voittokertoimet päälle 20 lukemista kolmeen ja ampaisi jo pidempään voittajaksi povatun Ruotsin Sanna Nielsenin pahimmaksi uhkaajaksi.

Ruotsi kuuluu Euroviisujen kaikkien aikojen menestyneimpiin maihin. Se on voittanut kisat viisi kertaa, viimeksi kaikkien aikojen äänivyöryllä vuonna 2012 Loreenin Euphoria-kappaleella.

Itävallan menestys Euroviisuissa on ollut viime vuosina surkeaa. Maan ainokainen voitto, Udo Jürgensin pianoballadi Merci, Chérie, on vuodelta 1966. Maa on nähty viimeisen kymmenen vuoden aikana viisufinaalissa kerran, vuonna 2011, jolloin Nadine Beiler sijoittui kappaleella The Secret Is Love sijalle 18. Maa jätti viisut kokonaan väliin vuosina 2006 ja 2008-2010.

Muille tämänvuotisen finaalin kärkisijoille vedonlyöjät povaavat perjantain tilanteen mukaan Alankomaita, Armeniaa, Britanniaa ja Unkaria. Aiemmin kärkitohinoissa mukana olleista Norja, Azerbaidzhan ja isäntämaa Tanska ovat hieman menettäneet asemiaan ennakkoveikkauksissa.

Suomelle povataan Something Better -sijoitusta

Mikäli Euroviisujen pressikeskuksen vedonlyöntitaulukkoa on uskominen, Suomi saavutti finaalipaikkansa torstaina niukin naukin. Finaaliin Suomi kuitenkin lähtee hyvistä asemista. Softengine onnistui saamaan parhaimpiin mahdollisiin kuuluvan esiintymisnumeron 18. Lordi esiintyi Ateenan finaalissa numerolla 17.

Isot vedonlyöntitoimistot povaavat perjantaina Suomen ja Seinäjoen Softengine-yhtyeen Something Better -kappaleelle sijoitusta 15:n, jopa 12 parhaan joukkoon lauantain finaalissa. Se olisi suomalaisittain hieno, tavanomaista parempi saavutus. Suomen toistaiseksi paras sijoitus Lordin voiton jälkeen on Hanna Pakarisen 17. sija Helsingin Euroviisuissa 2007. Suomi ei ole hätyytellyt kärkisijoja finaaleissa, mutta on toisaalta karsiutunut niistä Lordin voiton jälkeen vain kahdesti.

Äänestä puhelimella tai Euroviisujen mobiiliapplikaatiolla

Kaikki Euroviisuihin tänä vuonna osallistuvat maat äänestävät finaalissa riippumatta siitä, onko niillä omaa edustajaa enää mukana. Kunkin maan äänistä puolet muodostuu ammattilaisraatien valinnoista ja puolet yleisöäänistä, joita voi tuttuun tapaan antaa puhelinsoitoilla ja tekstiviesteillä.

Äänestysohjeet ja -numerot löydät suomeksi ja ruotsiksi mm. Teksti-TV:n sivun 390 kautta. Haastatteluja ja monenlaista lisätietoa löydät myös Ylen Euroviisut-sivuilta.

Virallisten Euroviisusivujen kautta löydät tietoa mobiiliapplikaatiolla äänestämisestä. Applikaatio ei välttämättä toimi kaikilla älypuhelimilla.

Sami Koivisto
Yle Teksti-TV

Julkaistu: 09.05.2014

Kaikki Mikä Teksti-tv/uutisia ttv:sta - alueen artikkelit

Uusi mobiiliystävällinen Teksti-TV-versio

Teksti-TV-ruudun koko mukautuu käytetyn välineen mukaan.

Yle.fi-sivustolla muutostöitä ma 5.6.

Muutostyöt voivat vaikuttaa Teksti-TV:n nettiversion toimimiseen

Teksti-TV: päivityskatkos

Torstaina 18.5. teksti-tv-järjestelmässä tehdään huoltotöitä klo 01-02. Teksti-TV on käytettävissä, mutta uudet sisällöt ei päivity huoltotöiden aikana.

Kuntavaalit Teksti-TV:ssä

Tulospalvelun hakemisto s. 600

Teksti-TV: päivityskatkoksia

Keskiviikkona 15.3. teksti-tv-järjestelmässä tehdään huoltotöitä klo 01-05. Teksti-TV on käytettävissä, mutta uusien sisältöjen pävittymisessä on häiriöitä.

Teksti-TV: päivityskatkos

Keskiviikkoaamuna 19.10. klo 00.30 - 4.30 teksti-tv-sivut eivät päivity huoltotöiden vuoksi.

Teksti-TV: Wanhat ruudut

Juhlasivustolla 870-877 wanhojen ruutujen kavalkadi.

Yle Teksti-TV 35 vuotta

1,5 miljoonaa suomalaista seuraa viikoittain Ylen Teksti-TV:tä. Juhlasivustolla 870-877 Wanhoja ruutuja ja Teksti-TV:n vankina Fok_it.

Teksti-TV:ssä päivityskatkos

Keskiviikkoaamuna 22.6. klo 7-8 Teksti-TV-järjestelmää huolletaan, eivätkä sivut päivity.

Über-teksti-tv päättynyt

Betakokeiluna rakennettu Über-teksti-tv on tullut tiensä päähän Ylen nettiympäristön teknisten muutostöiden vuoksi.

Teksti-TV:ssä päivityskatkos

Tiistaiaamuna 12.4. klo 6-8 Teksti-TV-järjestelmää huolletaan, eivätkä sivut päivity.

Ruotsinkieliset ttv-sivut uudistuneet

Teksti-TV:n 700-sivujen sisältö on laajentunut ja määrä moninkertaistunut

Katsojakommentit ovat hauskin osa viisuhuumaa

Saat parhaat #euroviisut-twiitit mukaan tv-kuvaan laittamalla päälle Teksti-TV:n sivun 398. Äänestysohjeet ja -numerot löydät Teksti-TV:n sivun 390 kautta.

International Teletext Art Festival ITAF Yle

Kansainvälinen teksti-tv-taidefestivaali esittäytyy kuukauden ajan Teksti-TV:n sivuilla 525-541.

Arkistopikselit:

Maailman menoa ttv-grafiikan arkistohelmien silmin: Stalin

Suomalaiset twiittasivat ahkerasti itsenäisyyspäivän juhlalähetyksiin

Suomenkielinen twiittiliikenne tuplaantui itsenäisyyspäivän iltana, kun tv-katsojat kommentoivat Tampereen itsenäisyysjuhlia. Teksti-TV toi 1300 twiittiä Ylen juhlalähetyksiin.

Teksti-TV:n Viikon valitut

Uusien 870-sivujen ajatus on piristää uutis- ja tietosohjossa kahlaavaa matkaajaa.

Yli 4500 euroviisu-twiittiä Teksti-TV:ssa

Euroviisujen kommentointi Teksti-TV:n twiittisivulla 398 oli selkeä kisamenestys.

Yle Teksti-TV:llä yhä miljoonayleisö

Yle Teksti-TV:llä on yli 900 000 päivittäislukijaa. Määrä on entisellään vuoteen 2011 verrattuna.

Teksti-TV toi 18 500 katsojien twiittiä televisioon viime vuonna

Suosituimmat keskustelut käytiin tunnisteilla #kuntavaalit, #linnanjuhlat ja #yleeurovision. Myös urheilu ja presidentinvaalit kiinnostivat twiittaajia.

Yle Teksti-TV: Viikon kuva -grafiikkakavalkadi

Vappuna alkanut teksti-tv-grafiikan sarja Viikon kuva päättyy tältä erää. 11 taiteilijan ja 36 kuvan kavalkadi esittäytyvät.

Fok_It: Vankina Teksti-TV:ssä

Ttv-grafiikkasivuilla vierailee sarjakuvataiteilija Joonas Rinta-Kanto, joka kertoo Teksti-TV:n vaaroista.

Viikon kuva: katsojien teksti-tv-taidetta

Yle Teksti-TV tarjoaa pikseligrafiikan ystäville mahdollisuuden itseilmaisuun.

Teletext will rise again by Dave Needham

International Teletext Art Festival

Kansainvälinen teksti-tv-taidefestivaali esittäytyy kuukauden ajan Teksti-TV:n sivuilla 525-545.

1 2 3 4 5

Muualla Yle.fi:ssä