Kasvisruoan ystäville

Punajuuri-papupihvit jogurtti-yrttikastikkeella

3 dl kuivia papuja tai herneitä
1 sipuli
2 punajuurta raastettuna
4-5 valkosipulinkynttä
0,5 dl soijajauhoja
2 tl intiankuminaa eli jeeraa
1 tl merisuolaa
1 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen

Liota pavut tai herneet yön yli. Vaihda vesi ja keitä kypsäksi. Kaada keitinvesi pois, laita pavut kulhoon ja tee sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Kuori ja leikkaa pieniksi sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta punajuuri. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi kulhossa. Laita kylmään toviksi.

Pese kädet kylmällä vedellä tai ota niihin tilkka öljyä. Muotoile taikinasta tikkuaskin kokoisia, sentin paksuisia pihvejä.

Kuumenna pannu, paista pihvit öljyssä kypsiksi molemmilta puolilta. Imeytä liika öljy pois talouspaperin päällä.

Tarjoa esim. maustetun (soija)jogurttiyrttikastikkeen, vaniljaisen ohraton tai herneohraton ja raikkaan appelsiini-sipulisalaatin kanssa.

Jogurtti-yrttikastike

200 g esim. turkkilaista tai soijajogurttia tai muuta ruokajogurttia
3 rkl tuoreyrttiseosta (esim. basilikaa, persiljaa ja minttua)
1 valkosipulinkynsi murskana
1 tl hunajaa
1 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Yhdistä ainekset kulhossa. Peitä ja laita viileään noin puoleksi tunniksi.

Yle Teksti-TV
Reseptilähteet: Kuusipalo, Heli: Dolce patata ja muuta ihanaa kasviksista, Into Kustannus, Helsinki 2011; Maku.fi

Julkaistu: 22.03.2012

Kaikki ruoka/kasvis - alueen artikkelit

Avokadopasta

Syksyn 2012 hittiruoan avokadopastan ohella kannattaa kokeilla myös lohi-avokadosalaattia wasabikastikkeella (ks. Alkuruoat).

Luonnonystävän kasvisvuoka

Kuivattuja metsäsieniä löytyy jo lähes jokaisesta hyvin varustellusta elintarvikekaupasta. Myös vakuumipakatut, pakastetut ja säilykesienet soveltuvat vuokaruokaan.

Puppelin spagettikastike

Teija Sopasen ohjetta mukaillen.

Sieniboston

Kaija Pynnösen ohjetta mukaillen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Muualla Yle.fi:ssä