Vaniljainen ohratto

Ohrattoa kutsutaan valmistustapansa vuoksi toisinaan myös ohrarisotoksi.

2 dl esikypsennettyjä, kokonaisia ohrasuurimoita
8 dl vettä
0,5 dl kasvisfondia
1 sipuli TAI 2-3 kevätsipulia
2 rkl öljyä
200 g vaniljatuorejuustoa
0,5 dl hienonnettua basilikaa

Valmista ensin kasvisliemi: kattilaan vesi, lisää fondi, kuumenna kiehuvaksi.

Hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää ohrasuurimot ja kuullota hetki. Lisää sipuli.

Sekoita kuuma kasvisliemi ohran joukkoon, anna seoksen kiehahtaa. Vähennä lämpöä, kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia.

Lisää tuorejuusto ja hienonnettu basilika. Tarkista suola.

Vaniljatuorejuustoa saat esimerkiksi sekoittamalla maustamattomaan tuorejuustoon veitsenkärjellinen vaniljatangosta raaputettuja siemeniä.

Vinkki: Ohratto kannattaa ajoittaa niin, että se on valmista juuri ennen tarjoilua. Ohrattoa voi maustaa monin tavoin, esimerkiksi yrteillä vaniljan sijaan, sekä käyttää valmistuksessa mukana esimerkiksi omenaa tai punajuurta. Osa nesteestä voi korvata esimerkiksi ruokakermalla. Vaniljainen ohratto sopii hyvin esimerkiksi lampaanlihan tai vaikkapa punajuuri-papupihvien kaveriksi.

Yle Teksti-TV
Reseptilähde: Ruokala.net

Julkaistu: 22.03.2012

Kaikki ruoka/kasvis - alueen artikkelit

Avokadopasta

Syksyn 2012 hittiruoan avokadopastan ohella kannattaa kokeilla myös lohi-avokadosalaattia wasabikastikkeella (ks. Alkuruoat).

Luonnonystävän kasvisvuoka

Kuivattuja metsäsieniä löytyy jo lähes jokaisesta hyvin varustellusta elintarvikekaupasta. Myös vakuumipakatut, pakastetut ja säilykesienet soveltuvat vuokaruokaan.

Puppelin spagettikastike

Teija Sopasen ohjetta mukaillen.

Sieniboston

Kaija Pynnösen ohjetta mukaillen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Muualla Yle.fi:ssä