Kommentoi Bakun Euroviisuja tv-ruudulla

Twitter-Teksti-TV on käytössä kaikissa Ylen euroviisulähetyksissä. Teksti-TV:n tarjoaman euroviisuinfon löydät kootusti sivun 390 kautta.

Bakun Euroviisut kilpaillaan viikolla 21 upouudessa Crystal Hallissa. Odotettavissa on kolme huikeaa showta; Azerbaidzan on satsannut ensimmäisiin Euroviisuihinsa noin kymmenkertaisesti Helsingin viisujen (2007) kustannukset. Spektaakkeleja voi seurata suorana Yle TV2:n, Yle HD:n, Yle Areenan ja Yle Radio Suomen kautta.

Suomen Pernilla Karlsson kilpailee veljensä äiti-Karlssonin syntymäpäiville kirjoittamalla När jag blundar -kappaleella 1. semifinaalissa tiistaina 22.5. klo 22.00-00.00. Kanssakilpailijoina on tässä vaiheessa 17 muun maan edustajat, muiden muassa ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Venäjän udmurttimummot sekä Irlannin pomppivat Jedward-veljekset ja San Marinon Facebook-viisu. Finaaliin pääsee kymmenen maata kummastakin semifinaalista.

2. semifinaalissa torstaina 24.5. klo 22.00-00.00 kilpailevat mm. Viron Ott Lepland power-balladilla Kuula, sekä vuoden suurin ennakkosuosikki, Ruotsin Loreen listakärkikappaleella Euphoria. Suomi ei osallistu äänestykseen, mutta kotikommentit virrannevat tuttuun tapaan vuolaina Twitterissä ja tv-ruuduilla.

Bakun Euroviisujen voittaja selviää Grande Finalessa lauantaina 26.5. klo 22.00-01.15. Finaalissa kilpailee 26 maata - 20 semifinalistin ohella finaalissa ovat automaattisesti mukana järjestäjämaa Azerbaidzan sekä kisojen viisi suurinta rahoittajamaata Britannia, Espanja, Italia, Ranska ja Saksa. Suomi osallistuu äänestykseen riippumatta siitä, onko Suomi finalistien joukossa. Suomen pisteet Euroopalle ilmoittaa euroviisuvoittaja Mr. Lordi.

Näin äänestät

Suomi äänestää 1. semifinaalissa ja finaalissa. Äänestysohjeet puhelinnumeroineen näet sujuvasti etukäteen ja koko lähetysten ajan Teksti-TV:stä, sivulta 392.

Kullakin kappaleella on oma äänestyspuhelinnumero (soitto maksaa 99 senttiä + pvm); tekstariäänestys tapahtuu lähettämällä suosikkikappaleen kilpailunumero (1. semifinaalissa 01-18, finaalissa 01-26) numeroon 17163 (viestit maksavat 1 euron / kpl). Tekstariäänet rekisteröityvät reaaliajassa, vaikka puhelimesi mahdollinen viestin toimitusvahvennus tulisi myöhemmin.

Tänä vuonna ei voi äänestää kilpailukappaleiden esitysaikana vaan äänestys alkaa juontajien ilmoittamana ajankohtana kappaleiden esityksen jälkeen ja kestää 15 minuuttia. Suomesta ei voi äänestää Suomea.

Katsojien äänet ratkaisevat 50 prosenttia pisteistä. Toiset puolet tulevat asiantuntijoilta, jotka tekevät ratkaisunsa jo kenraaliharjoitusten perusteella.

Näin kommentoit

Kaikkia kolmea lähetystä voi kommentoida tv-ruudulla Twitter-tunnuksella (risuaita) yleeurovision laittamalla päälle Teksti-TV:n sivun 398. Yle julkaisee viestejä niin paljon kuin on sujuvasti luettavissa.

Teksti-TV valitsee julkaisemansa viestit, aiheeseen liittyviä, asiallisia, mainoksettomia twiittejä suosien. Twiitin maksimimitta on 140 merkkiä. Jätä pois linkit ja muut hashtagit; se helpottaa luettavuutta tv-ruudulla.

Kommentit näkyvät televisiossa ohjelmatekstityksen tapaan, yksi kerrallaan. Ne voivat välillä poistua hetkeksi näkyviltä tai vaihtaa paikkaa kuvaruudulla.

Teksti-tv-toiminnot ja fontit vaihtelevat tv- ja boksimallien mukaan. Tutustu omasi toimintoihin jo ennalta; esimerkiksi tekstin mustan taustapalkin saa useimmilla laitteilla pois, jos se tuntuu peittävän liikaa kuva-alaa. Jännittäviä viisuhetkiä!

Yle Teksti-TV

Julkaistu: 22.05.2012

Kaikki vapaa-aika/musiikki - alueen artikkelit

Kate Bush pehmittää sydämet kokemaan syvemmin

Konserttiarvio: Kate Bush nostaa pop-kulttuurin kuluttajan yksipuolisesta, aisteja turruttavien kokemusvyörytysten merestä vähemmän egokeskeiseen tapaan koskettaa, kertoa ja tuntea vuorovaikutusta.

Kaarlo, 9: "Parasta Kississä oli musiikki!"

Kiss juhlisti 40-vuotista taivaltaan uudella hämähäkkilavalla Helsingissä 3.6. tutuin elkein. Ensimmäisen rock-keikkansa kokeneen suomussalmelaisen Kaarlo Salmirinteen, 9, mukaan parasta kaikessa oli Kissin musiikki. Syliin lensi myös muisto Paul Stanleyltä.

Topi Saha: Kolme veljee

Topi Sahan toista pitkäsoittoa kuunnellessa on vaikea kuvitella, että Saha on vasta reilu parikymppinen.

Neljänsuora: Riisiä hiuksissa

Neljänsuoralla on 15-vuotinen taival takana. Riisiä hiuksissa on bändin seitsemäs pitkäsoitto.

Bastille: Bad Blood

Briteissä kovasti nostatettu ja listaykköseksikin mennyt Bastille onnistuu tekemään oman kuuloista musiikkia.

OneRepublic: Native

OneRepublicin nokkamies Ryan Tedder on tehtaillut hittejä yhdelle jos toisellekin artistille ja hittikynnyksen ylittäviä kappaleita tuntuu riittävän omaankin juttuun.

Kaartin Combo: Tää on se ilta

Perinteikkäästä Kaartin Soittokunnasta lohkottu Kaartin Combo on varsin nostalgisissa tunnelmissa uudella levyllään.

Kerkko Koskinen Kollektiivi

Nyt harmittaa. Harmittaa etten ollut Helsingissä nauttimassa Kerkko Koskinen Kollektiivin juhlaviikkojen konsertista. Jos levy on näin huima, niin mitä olisikaan ollut konserttispektaakkeli!

Kuukauden levy: Scissor Sisters: Magic Hour

Homopopin kuninkaallisista tuli radioystävällisempiä.

Kommentoi Bakun Euroviisuja tv-ruudulla

Twitter-Teksti-TV on käytössä kaikissa Ylen euroviisulähetyksissä. Teksti-TV:n tarjoaman euroviisuinfon löydät kootusti sivun 390 kautta.

Kuukauden levy: Madonna: MDNA

MDNA on mustimmillaan riemastuttavin.

Heikki Koskelo: Aamuun on aikaa

Vuoden 2011 Tangokisojen suosikki Heikki Koskelon debyyttialbumi on hyvin perinteistä ja jokseenkin mahtipontista iskelmää jousitaustoineen.

Eija Kantola: Peili

20-vuotista taiteilijajuhlaansa tänä vuonna juhlivan Eija Kantolan 11 levy on kerrassaan mahtava!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Muualla Yle.fi:ssä