Teksti-TV:n levyarvostelu 26.3.2012

Olavi Uusivirta: Elvis Istuu Oikealla

Elvis istuu oikealla on kunnianosoitus artistin esikuville, suomirockin isoille lyyrikoille, Juice Leskiselle, Dave Lindholmille jne. Listaan voisi lisätä myöhempien aikojenkin kärkitekstittäjiä Samuli Putrosta lähtien.

Koska esikuvat kuuluu jopa fraseerauksessa selkeästi, hieman epäselväksi jää, ollaanko tässä nyt vain näyttämässä että idolien tyyli on omaksuttu, vai onko lauluista vilpittömästi tullut vain niin läpikuultavia.

Ilmeisesti jälkimmäinen on oikein. Voi olla että suuri yleisö haluaisi hieman helpommin pureksittavia kappalerakenteita, mutta Uusivirta ei selkeästi halua tyytyä vain keskitien radiohittien tavoitteluun.

Se kenttä onkin Happoradion ja parin muun hallussa, vaikka Uusivirtakin on On niin helppoo olla onnellinen -tyyppisillä vanhemmilla kappaleillaan osoittanut sen osaavansa.

Näyttelijä, muusikko, laulunkirjoittaja Uusivirta nousee sukupolvensa tekijöistä mielenkiintoisimpiin, mutta aika näyttää onko hänessä karismaa ja kykyä tehdä vielä enemmän omankuuloista, esikuvista vapaampaa musiikkia.

Yle Teksti-TV

Julkaistu: 27.06.2012

Kaikki vapaa-aika/musiikki - alueen artikkelit

Kate Bush pehmittää sydämet kokemaan syvemmin

Konserttiarvio: Kate Bush nostaa pop-kulttuurin kuluttajan yksipuolisesta, aisteja turruttavien kokemusvyörytysten merestä vähemmän egokeskeiseen tapaan koskettaa, kertoa ja tuntea vuorovaikutusta.

Kaarlo, 9: "Parasta Kississä oli musiikki!"

Kiss juhlisti 40-vuotista taivaltaan uudella hämähäkkilavalla Helsingissä 3.6. tutuin elkein. Ensimmäisen rock-keikkansa kokeneen suomussalmelaisen Kaarlo Salmirinteen, 9, mukaan parasta kaikessa oli Kissin musiikki. Syliin lensi myös muisto Paul Stanleyltä.

Topi Saha: Kolme veljee

Topi Sahan toista pitkäsoittoa kuunnellessa on vaikea kuvitella, että Saha on vasta reilu parikymppinen.

Neljänsuora: Riisiä hiuksissa

Neljänsuoralla on 15-vuotinen taival takana. Riisiä hiuksissa on bändin seitsemäs pitkäsoitto.

Bastille: Bad Blood

Briteissä kovasti nostatettu ja listaykköseksikin mennyt Bastille onnistuu tekemään oman kuuloista musiikkia.

OneRepublic: Native

OneRepublicin nokkamies Ryan Tedder on tehtaillut hittejä yhdelle jos toisellekin artistille ja hittikynnyksen ylittäviä kappaleita tuntuu riittävän omaankin juttuun.

Kaartin Combo: Tää on se ilta

Perinteikkäästä Kaartin Soittokunnasta lohkottu Kaartin Combo on varsin nostalgisissa tunnelmissa uudella levyllään.

Kerkko Koskinen Kollektiivi

Nyt harmittaa. Harmittaa etten ollut Helsingissä nauttimassa Kerkko Koskinen Kollektiivin juhlaviikkojen konsertista. Jos levy on näin huima, niin mitä olisikaan ollut konserttispektaakkeli!

Kuukauden levy: Scissor Sisters: Magic Hour

Homopopin kuninkaallisista tuli radioystävällisempiä.

Kommentoi Bakun Euroviisuja tv-ruudulla

Twitter-Teksti-TV on käytössä kaikissa Ylen euroviisulähetyksissä. Teksti-TV:n tarjoaman euroviisuinfon löydät kootusti sivun 390 kautta.

Kuukauden levy: Madonna: MDNA

MDNA on mustimmillaan riemastuttavin.

Heikki Koskelo: Aamuun on aikaa

Vuoden 2011 Tangokisojen suosikki Heikki Koskelon debyyttialbumi on hyvin perinteistä ja jokseenkin mahtipontista iskelmää jousitaustoineen.

Eija Kantola: Peili

20-vuotista taiteilijajuhlaansa tänä vuonna juhlivan Eija Kantolan 11 levy on kerrassaan mahtava!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Muualla Yle.fi:ssä