Hyppää sisältöön

Yle seuraa urheilupäivän uutisia, puheenaiheita ja tapahtumia tässä artikkelissa.

Siitä on jo melkein kymmenen vuotta, kun ”Martin-mania” aiheutti suurseurojen kilpajuoksun. Vuodet Real Madridissa eivät paljoa tarjonneet, mutta nyt Martin Ödegaard villitsee Valioliigan seuraajia.

Nuorten MM-hiihdot : paketissa on 5 artikkelia

Mitali oli Eevi-Inkeri Tossavaiselle jo nuorten MM-hiihtojen toinen. Suomi on voittanut Kanadan Whistlerissä käytävissä nuorten MM-hiihdoissa nyt neljä mitalia.

Mikke­li­läis­per­heessä on isojen kakkukahvien paikka. Tyttäristä Jasmin Kähärä voitti alle 23-vuotiaiden MM-kultaa ja Jessica aitoi Tukholmassa hallien­nä­tyk­sensä. Jesse sauvoi hopeaa nuorten olympia­fes­ti­vaa­leilla.

Jasmin Kähärä oli ylivoimainen alle 23-vuotiaiden MM-hiihdoissa Kanadan Whistlerissä. Kähärä piti sunnuntaina kovinta vauhtia aina sprinttikisan karsinnasta lähtien.

Eevi-Inkeri Tossavaisesta tuli 12:s suomalainen junioreiden hiihdon maail­man­mes­tari. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassilan mukaan MM-kulta on todella kova saavutus.

Polvi­leik­kauk­sesta toipuva Leijonien päävalmentaja seuraa kotisohvalta helmikuun Ruotsin EHT-turnauksen.

Nyrkkei­ly­liitto julkaisi maanantaina tuoreen kantansa suoma­lai­sur­hei­li­joiden osallis­tu­mi­sesta kansain­vä­lisiin kilpailuihin, joissa he kohtaavat mahdollisesti venäläisiä ja valko­ve­nä­läisiä urheilijoita.

Kansas City Chiefs ja Philadelphia Eagles kohtaavat NFL:n finaa­liot­te­lussa. Chiefs voitti välieränsä dramaat­ti­sesti, Eagles selvisi helpommalla.

Sebastian Aho on äitynyt neljän ottelun mittaiseen maaliputkeen. Maaleja tehoputken aikan on syntynyt peräti seitsemän.

Ylen selostaja Mika Saarelainen uhosi lopettaa tuomaroinnin, jos EM-mitalia ei tule. Hän selvisi säikäh­dyk­sellä, kun Juulia Turkkila ja Matthias Versluis säkenöivät vapaa­oh­jel­massa.

Hiihdossa MM-näyttöjä: paketissa on 4 artikkelia

Planican MM-kilpailujen 50 kilometrin massalähdöstä on lupa odottaa Iivo Niskasen ja Johannes Hösflot Kläbon kaksin­tais­telua, jos norjalaisen matka­va­lin­noista ei tule ongelmaa, kirjoittaa Atte Husu.

Hiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen oli tyytyväinen Les Roussesin yhteis­läh­tö­ki­sojen tuloksista. Hän uskoo, että toinen sija oli helpotus myös Iivo Niskaselle.

Iivo Niskanen olisi mielellään ollut kuntonsa puolesta MM-aikataulussa jo marraskuussa, mutta totesi myöhäs­ty­neensä tuolloin bussista. Hän aikoo kuitenkin mita­li­taistoon mukaan toisella bussilla.

Reetta Hurske hirmuvireessä: paketissa on 2 artikkelia

Reetta Hurske on äitynyt huimaan SE-vireeseen. EM-halleja varten hän haluaa saada aikaan tasaisia suorituksia.

Turkkila ja Versluis EM-pronssia!: paketissa on 4 artikkelia

Matthias Versluis ja Juulia Turkkila pääsivät juhlimaan muita isommalla lipulla. Jännitys purkaantui ikimuis­toi­sella tavalla, kun suoma­lais­kak­sikon pisteet kajautettiin ilmoille Espoon areenalla.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat jäätanssin EM-pronssia lauantaina Espoossa. Mitali oli lajissa ensimmäinen suoma­lais­pa­rille vuosi­kym­meniin ja palkinto kovasta työstä.

Ennen Juulia Turkkilaa ja Matthias Versluisia Suomen edellisen jäätans­si­mi­talin saavuttivat Susanna Rahkamo ja Petri Kokko 28 vuotta sitten. Rahkamo ei usko, että seuraaviin jäätans­si­mi­ta­leihin menee niin kauan.

Tästä jutusta löydät Espoossa järjes­tet­tyjen taito­luis­telun EM-kisojen kohokohdat, uutiset, näyttävimmät klipit ja suorat lähetykset.

Novak Djokovic kaatoi Australian avointen loppuot­te­lussa Stefanos Tsitsipasin kolmessa erässä. Mestaruus on Djokovicin 22:s, jolla hän jakaa grand slam -voittojen ennätyksen.

Rallin SM-sarjassa kilpailevat Heikki Kovalainen ja Janni Hussi vierailivat Urhei­lus­tu­diossa. Kuinka monta ruusua he keräsivät legen­daa­ri­sessa Tuttu juttu -show'ssa?

5 min

Alisa Vainio pinkoi Espanjan Sevillassa uuden ennätyksensä puoli­ma­ra­to­nilla. Aiemmin joulukuussa hän juoksi ennätyksen maratonilla.

Lauri Markkanen avitti Utah Jazzin voittoon kori­pal­lo­liiga NBA:ssa. Suomalainen ei ota suuremmin paineita mahdollisesta tähdis­tö­va­lin­nasta.

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov oli illan suomalaisnimi jääkiekon NHL:ssä. Barkov venytti pisteputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi.

Les Roussesin maailmancupin piti tarjota vastauksia Suomen MM-kisojen sprintti­va­lin­noille, mutta toisin kävi. Sekä miehissä että naisissa etenkin neljännen hiihtäjän valitseminen on varsin haastava tehtävä.

NHL: paketissa on 2 juttua

NHL-kiekkoilija Joonas Donskoi ei ole pelannut kuluvalla kaudella otteluakaan, eikä paluusta kaukaloon ole mitään tietoa. Tilanne on raskas, koska hyökkääjä oli lyönyt kaiken peliin ja hankkinut oman kokinkin.

Suomen hiihtotähdillä mollivoittoista: paketissa on 4 artikkelia

Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen kommentoi Urhei­lus­tu­diossa kahta yhdistetyn puheenaihetta: Jarl Magnus Riiberin hylkäystä ja suoma­lais­miesten hiihtovauhtia.

Carolina Hurricanes oli vielä kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua kaksi maalia tappiolla. Sebastian Aho toi kuitenkin Carolinan peliin mukaan.

Hiihdon maailmancup : paketissa on 2 artikkelia

Suomalaiset EM-taitoluistelussa: paketissa on 2 artikkelia

Adrian Frantsi adoptoitiin Suomeen Romaniasta hieman yli kolme­vuo­ti­aana. Isän mukaan ensi­ko­ke­mukset rinteessä olivat ihan kauheita, mutta nyt 25-vuotias Frantsi kilpailee X Gamesissa.

Venäläisiä urheilukisoihin?: paketissa on 2 artikkelia

Vaikka HPK-taituri Michael Joly haluaisi pelata vielä NHL:ssä, ei jatko SM-liigassa ole suljettu pois. Nyt kiekko­tai­tei­lija on matkalla HPK:n ja koko liigan pörssi­ku­nin­kaaksi.

Lauri Markkanen villitsee Utahissa: paketissa on 3 juttua

Huippu-urheilu tähtää voittamiseen, mutta sen ytimessä on vähintään yhtä elimellisesti viihdyt­tä­minen, kirjoittaa urhei­lu­toi­mit­taja Jussi Paasi.

Natalia Kuikan edustama Portland Thorns on ollut myrskyn silmässä viime kuukaudet. Päävalmentaja jätti tehtävänsä joulukuussa romanssikohun takia ja nyt lähtivät apuvalmentaja ja fysiik­ka­val­men­taja.

Taitoluistelun EM-kisat: paketissa on 2 artikkelia

Mikaela Shiffrin voitti tiistaina suurpu­jot­telun Italian Kronplatzissa. Vasta 27-vuotiaalle yhdys­val­ta­lai­selle voitto oli 83:s maail­mancu­pissa. Hän siirtyi Lindsey Vonnin ohi naisten kaikkien aikojen ykköseksi.

Suomen Nyrkkei­ly­liitto lähettää maajoukkue-edustajia sittenkin lajin MM-kilpailuihin, vaikka turnauksessa ottelee myös venäläisiä.

Liiga-SaiPan toimi­tus­joh­taja Jussi Markkanen kertoo, että SaiPa saa uuden urhei­lu­joh­tajan. Aiemmin pesti lakkautettiin säästösyistä.

1500 metrin SM-hopea­mi­ta­listi onnistui sivu­mat­kallaan, vaikka loppu ei kulkenutkaan parhaalla mahdollisella tavalla. Onnistunut harjoi­tuskausi povaa nuorelle juoksijalle hyvää hallikautta.

Yle Areenassa julkaistu viisiosainen sarja sukeltaa Jaden arkeen. Hän on tullut tunnetuksi transur­hei­li­joiden oikeuksien puoles­ta­pu­hu­jana ja vihapuheen läpinäkyväksi tekijänä.

Tom Bradyn tulevaisuus on jälleen kuuma puheenaihe. Amerik­ka­laisen jalkapallon lajilegendaa odottaa jättimäinen asiantun­ti­ja­so­pimus.

Suomalainen ampu­ma­hiih­täjä Erika Jänkä lähetettiin Hochfilzenin maail­mancu­pissa suoraan sairaalaan. Itäval­ta­lais­lää­käri epäili, ettei Jänkä voisi enää kilpailla lainkaan diabeteksen takia.

Kesä- ja talvio­lym­pia­laiset nähdään vuodesta 2026 alkaen entistä laajemmin ja ilman laji­ra­joi­tuksia. Myös olympia­jää­kiekko palaa Ylen kanaville.

Urheilustudion reseptikirja

Yle Urheilun asiantuntijan Antti Pohjan laatima jalkapallon ABC avaa pelin eri vaiheita sopivasti yksin­ker­tais­ta­malla, mutta ennen kaikkea ymmär­ret­tä­västi.

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.

.
.