Hyppää sisältöön

Energiakriisi koettelee etenkin jääurheilua, jonka harrastajat ovat epä­ta­sa-ar­voi­ses­sa asiassa. Ur­hei­lu­lii­tot- ja seurat vetoavat päättäjiin, ettei lii­kun­ta­paik­ko­ja suljettaisi.

Jouko Myrrän yllätyspotkut: paketissa on 4 artikkelia

Sarjajohtaja vaihtoi yllättäen pää­val­men­ta­jaa. Ohjat ottaa Jokereista vapautunut Antti Pennanen, joka on hyvin erilainen luotsi kuin edeltäjänsä, Yle Urheilun uu­tis­pääl­lik­kö Pekka Aalto kirjoittaa.

Venäjä takaisin nyrkkeilykehiin: paketissa on 2 artikkelia

Yleisökadon lisäksi taloushuolta lisää se, että useat seurat elävät yli varojensa. Ruot­sa­lais­seu­rat ovat pyytäneet apua yleisöltä.

Pik­ku­huuh­ka­jien pää­val­men­ta­jak­si vuo­den­vaih­tees­sa hyppäävä Mika Lehkosuo toisi norjalaisesta jalkapallosta mukanaan vaikutteita paikallisesta kou­lu­jär­jes­tel­mäs­tä.

Laura Hietaranta on voittanut viime viikkoina useita pieniä am­mat­ti­lais­ki­so­ja. Marraskuun lopulla hän lähtee har­joit­te­le­maan Vera Zvonarevan johtamalle ten­nisklu­bil­le Dubaihin.

Venäjä ja huippu-urheilu: paketissa on 2 artikkelia

USA:ssa valmentanut Pauliina Miettinen ei yllättynyt tut­ki­mus­ra­por­tin tuloksesta. Raportista selvisi myös yksi uusi tapaus viime vuodelta.

Formula ykkösissä skandaalin käryä: paketissa on 2 artikkelia

Jukurit sai ottelusta Sparta Prahaa vastaan 3–0-luo­vu­tus­voi­ton. Jukureiden jatkopaikka Mestarien liigan alkulohkosta varmistui.

Vammalan Lentopallo pelaa kuudetta kertaa peräkkäin Mestarien liigan karsinnoissa. Ainoan kerran joukkue on edennyt loh­ko­vai­hee­seen kaudella 2017–2018. Yle näyttää VaLePan kes­ki­viik­koil­lan pelin suorana.

Yle Urheilun asiantuntija Markus Halsti uskoo, että Manchester Cityn Erling Haaland rikkoo Mohamed Salahin yhden kauden maa­lien­nä­tyk­sen.

Kalle Rovanperän maailmanmestaruus: paketissa on 4 artikkelia

Ott Tänak ja Sebastien Ogier hehkuttivat Kalle Rovanperän maa­il­man­mes­ta­ruut­ta. Jutun pääkuvan videolla halaavat Harri Rovanperä ja Pasi Rantanen, joka rakensi Kalle Rovanperän ensimmäiset ralliautot.

Jalkapallon naisten Mestarien liigan lohkot arvottiin maanantaina Sveitsin Nyonissa. Rosengårdia edustava Ria Öling on ainoa loh­ko­vai­hee­seen selvinnyt suo­ma­lais­pe­lu­ri.

Historiallisen mestaruuden taustat: paketissa on 3 artikkelia

Tältä maa­il­man­mes­ta­ruu­den ratkaissut Power Stage näytti Kalle Rovanperän kyydissä!

HIFK putoaa Ykköseen : paketissa on 3 artikkelia

Åland United voitti jalkapallon Suomen cupin kolmatta kertaa peräkkäin. Olym­pias­ta­dio­nil­la pelatussa finaalissa HJK kaatui 2–0.

Pohjoismaiden pelaajatuotanto: paketissa on 2 artikkelia

Valioliigan kär­ki­seu­rois­ta löytyy useita poh­jois­maa­lai­sia, nuoria hyökkääjiä. Yle Urheilu esittelee tämän hetken viisi kirkkainta ruotsalais- ja nor­ja­lais­täh­teä. Entä vieläkö Zlatan Ibrahimovic kerää otsikoita Ruotsissa?

Poh­jois­mais­ten pelaajien määrä Euroopan suurissa jal­ka­pal­lo­sar­jois­sa on kasvanut mer­kit­tä­väs­ti. Ruot­sa­lais­asian­tun­ti­ja kehuu, että maassa pe­laa­ja­kas­va­tus ja siihen liittyvä bisnesmalli on saatu korkealle tasolle.

Jalkapallon Kansallista liigaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta, mutta moni asia on jo varmistunut. Lauantaina varmistui ensi kauden sarjanousija sekä lii­ga­kar­sin­taan joutuva joukkue.

Tapiolan Hongan 17-vuotias Elsa Lemmilä on naisten Korisliigan mie­len­kiin­toi­sim­pia nimiä. Fyysisten lahjojen kääntöpuoli on ollut louk­kaan­tu­mis­herk­kyys, joka on suurlupauksen tärkein kehityskohde.

Kuopiolaisen Savo Volleyn molemmat passarit ovat louk­kaan­tu­neet, minkä vuoksi ottelu Akaa-Volleyta vastaan pelataan Sii­lin­jär­vel­lä vasta 15. lokakuuta. Sen sijaan huomista vierasottelua ei saatu siirrettyä.

Sveitsin Zürichissä on käynnissä Kan­sain­vä­li­sen hiihtoliiton tärkeitä kokouksia. Useat norjalaiset poistuivat paikalta. Suomi ei boikotoi kokouksia, mutta vaatii, että venäläiset ja val­ko­ve­nä­läi­set eivät jatkossa olisi paikalla.

Naisten ko­ri­pal­lo­maa­jouk­ku­een kultakimpale pelaisi mielellään jatkossakin kahdessa sarjassa, mutta pian se ei ole enää mahdollista. WNBA:ssa Kuierin tilastot ovat polkeneet paikallaan.

KuPSin europelit: paketissa on 2 artikkelia

Vivianne Miedema ei pääse Mölymäelle tänä talvena, mutta kelpaisi tänne joku pienempikin tähti. Naiset ansaitsevat Mestarien liigan rinnalle toisen eu­ro­kil­pai­lun, kirjoittaa Yle Urheilun Hinni Hirvonen.

Monille nuorille SM-lii­ga­kau­ka­lot ovat unelmien täyttymys, mutta tähdeksi nousemiseen vaaditaan hyvien lajitaitojen ohella koko­nais­val­tais­ta pelin ymmärrystä.

Ilveksessä kiek­ko-op­pin­sa saanut Huhtala allekirjoitti torstaina vuoden mittaisen sopimuksen Mestiksessä pelaavan Kiekko-Espoon kanssa. Viime kaudella hän edusti ruotsalaista HV71:tä.

Ilari Melart palasi SM-liigaan ja HIFK:hon 10 vuoden tauon jälkeen. Kokenut puolustaja liikkuu sulavammin kuin koskaan, kiitos Ruotsin vuosien. Melartin pakkiparina pelaa Otto Salin, jonka ensimmäiset harjoitukset HIFK-paidassa eivät ihan heti unohdu.

Rasismiepäily Huuhkajien ottelussa: paketissa on 2 artikkelia

Ovet kävivät viime kaudella tiuhaan tahtiin käsipallon mahtiseurassa Riihimäen Cocksissa. Rans­ka­lai­sin­vaa­sion myötä Riihimäellä panostetaan nyt nopeaan peliin ja iloisempaan kä­si­pal­lo­kult­tuu­riin.

Puolitoista vuotta sitten äidiksi tullut Anna-Julia Kontio tasapainoilee äitiyden ja ratsastuksen välillä. "Jotkut sanovat, että äitiyslomalla harmittaa, kun ei pääse ratsastamaan. Minulla ei ollut mitään sellaista."

Kamppailulajien häirintätapaukset: paketissa on 2 artikkelia

Kamp­pai­lu­la­jit saivat julkisuudessa olleen Jonna Hakkaraisen tapauksen lisäksi huhtikuussa ilmoituksen sek­su­aa­li­ses­ta häirinnästä vaa­sa­lais­seu­ras­sa. Myös tämä jätettiin tutkimatta. Urheilun oi­keus­tur­va­lau­ta­kun­ta piti viikon määräaikaa koh­tuut­to­ma­na.

Tutkinta liittyy henkilöön tai henkilöihin joukkueen sisällä. Suomen urheilun eettinen keskus on saanut asiaan liittyen vähintään kaksi ilmoitusta. Tut­kin­ta­pääl­lik­kö on yk­si­tyis­koh­dis­ta vaitonainen.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Olym­pia­ko­mi­tean huip­pu-ur­hei­lu­yk­si­kön johtajana aloittanut Matti Heikkinen vetää uuden työnsä alussa maltillista linjaa. Mi­ta­li­ta­voit­teis­ta hän ei ole vielä valmis puhumaan, mutta rahasta kyllä.

Maailmankuulu Shandurin poo­lo­fes­ti­vaa­li järjestetään kerran vuodessa Poh­jois-Pa­kis­ta­nis­sa. Poolo on jo kauan ollut osa paikallista kulttuuria.

Tarinat urheilijoiden taustoista: paketissa on 2 artikkelia

TPS:ssä pisteitä mättävä Milla Nordlund on noussut elämänsä aal­lon­poh­jas­ta ku­kois­tuk­seen. Masennuksen ja jalkavaivojen kanssa kamppaillut Nordlund janoaa lisää menestystä niin seura- kuin maa­jouk­ku­ees­sa­kin.

KuPSin mestaruusjuhlat

Mes­ta­ri­jouk­kue KuPSin pelaajien katseet ovat jo keskiviikon Mestarien liigan kar­sin­taot­te­lus­sa itä­val­ta­lais­ta St. Pölteniä vastaan. Sen jälkeen myös pelaajat saavat juhlia, sanoo päävalmentaja Ollipekka Ojala.

Venäläiset kansainvälisillä kentillä: paketissa on 4 artikkelia

Federerin tunteikkaat jäähyväiset: paketissa on 2 artikkelia

Am­mat­ti­lais­ken­tät jättävä sveit­si­läis­suu­ruus painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa, mutta kuvaili olevansa onnellinen, eikä suruissaan.

Ur­hei­lu­kat­so­mois­sa on syksyllä rähisty Euroopassa ja myös Suomessa. Saksalaisen jal­ka­pal­lo­kult­tuu­rin tutkijan mukaan syitä li­sään­ty­neil­le ongelmille ovat pandemian vaikutukset ja vanhat yh­teis­kun­nal­li­set rakenteet.

Päätöksen taustalla ovat ko­ro­na­pan­de­mian takia peruuntuneet ottelut sekä suomalaisen am­mat­ti­nyrk­kei­lyn resurssit. Tatlin lopettaessa suomalaisen am­mat­ti­nyrk­kei­lyn tilanne heikkenee entisestään.

Rallin MM-sarjan kuljettajapeli käynnissä: paketissa on 2 artikkelia

Pitkän uran tehnyt manageri Timo Jouhki ja MM-historian kokenein kartanlukija Miikka Anttila ottavat kantaa rallin MM-sarjan pu­hut­ta­vim­paan kysymykseen: jättääkö maa­il­man­mes­ta­ri Ott Tänak Hyundain vai ei?

Formula 3 -luokassa ajava William Alatalo tähtää autourheilun ku­nin­kuus­luok­kaan. Vierailu hänen toiseen kotimaahansa sai pohtimaan, miten Suomessa ja ylipäätään Euroopassa voidaan valittaa pie­nim­mis­tä­kin asioista.

Naisten kiekkoliigan tila puhuttaa: paketissa on 3 artikkelia

Susijengille historiallinen voitto EM-kisoissa: paketissa on 2 artikkelia

Suomi teki his­to­rial­li­sen tempun ja eteni koripallon EM-kisojen puo­li­vä­lie­riin. Lauri Markkanen oli huikeassa flow-tilassa, mutta taustalta löytyy myös muita onnistumisia ja esi­mer­kil­li­nen, koko­nais­val­tai­nen puolustus.

Suomi EM-kisoihin lentopallossa: paketissa on 2 artikkelia

Tapio Kangasniemi nosti Suomen naisten len­to­pal­lo­maa­jouk­ku­een pohjalta arvokisojen va­kio­kä­vi­jäk­si. Kangasniemen aika pää­val­men­ta­ja­na päättyi vii­kon­lop­pu­na. Jatkossa Kangasniemi toimii val­men­nus­pääl­lik­kö­nä.

Jarmo Lehtinen on selostanut ur­hei­lu­kil­pai­lu­ja Ylelle 40 vuoden ajan. Hän antaa vinkit, mitä alalle haluavan kannattaisi tehdä.

Uusimman tuo­tan­to­kau­den jaksoissa muisteltiin muun muassa Pentti Linkolaa, Hannu Mikkolaa, Minna Canthia ja Laila Hirvisaarta.

Urheilustudion reseptikirja: paketissa on 4 artikkelia

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.