Hyppää sisältöön

Helanderille uusi valmentaja: paketissa on 2 artikkelia

Ari Nummela on tehnyt mittavan työn suomalaisen kestä­vyy­sur­heilun eteen ja valmentanut Eemil Helanderista nuorten arvo­ki­sa­mi­ta­listin niin maasto­hiihdossa kuin kestä­vyys­juoksussa.

Kesä­har­joit­teluun tehdyt muutokset sekä menneen kesän kasvutarina pudo­tus­peleissä ovat nostaneet Aleksander Barkovin jälleen uudelle tasolle, kirjoittaa Yle Urheilun Tommi Seppälä.

Jääkiekon SM-liiga­pe­laajista on tullut esille syksyn aikana kaksi rikostapausta. Pääsarja on luonut uuden vastuul­li­suus­työ­ryhmän tukemaan seuroja tilanteissa.

Aleksander Barkov nakutti pitkästä aikaa tehot 0+3. Colorado pystyi pitämään Tampan huippu­vi­reiset pelaajat kurissa.

Suomen hiihto­maa­jouk­kueen uusi voite­lu­päällikkö Heikki Tonteri pitää haasteista. Niitä on tiedossa tällä kaudella fluorikiellon takia.

Robert Helenius vieraana Urheiluhulluissa: paketissa on 2 juttua

Nyrkkeilijä Robert Helenius oli Urheiluhullut-ohjelman vieraana. Helenius kertoi jatko­suun­ni­tel­mistaan ja kommentoi myös doping-epäilyä.

Suomi julkisti maajoukkueensa Jällivaaraan: paketissa on 2 artikkelia

Riitta-Liisa Roponen kilpailee ensi viikonloppuna hiihdon maail­mancupissa Jällivaarassa. Roponen on mukana Suomen 11 urheilijan joukkueessa.

MielipideUrheilu

Perinteinen keihäs­se­minaari oli taas ilahduttavan kansain­vä­linen. Huippu­ta­pahtuma kiinnostaakin ulkomailla enemmän kuin Suomessa, ja numerot puhuvat puolestaan, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Olympia­jär­jes­täjät vakuuttavat, että Seine-joen varrelle suunniteltu poikkeuk­sel­linen avajais­se­re­monia sekä ympäri Pariisia levittäytyvät kisapaikat pystytään turvaamaan.

Hans Christer Holund vannoi lopettavansa uransa 2022 ja jättävänsä hiihtour­heilun. Hän lopetti 2023 ja ryhtyi heti tv-asiantun­tijaksi. Luiste­lu­hiihdon taiturin tarina hakee vertaistaan.

Mistä asioista F1-kausi 2023 muistetaan? Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh niputti viimeisen osakilpailun sekä ennen kaikkea koko kauden puheenaiheet, topit ja flopit.

Alkukaudella rämpinyt Connor McDavid iski hirmutehot Anaheim Ducksia vastaan. Kyseessä oli hänen NHL-uransa yhdeksäs vähintään viiden pisteen ilta.

Venla Karttunen otteli toiseksi Portugalin kova­ta­soisessa karaten ranking­tur­nauksessa.

Oona Kivelän työ tankotanssin parissa jatkuu valmentajana.

Iivo Niskanen paiskoi sauvojaan: paketissa on 2 artikkelia

Suomalainen sauvasponsori aikoo puhutella Iivo Niskasen alkavalla viikolla. Norjalainen valmistaja suhtautui tuotteidensa paiskomiseen huumorilla.

Niskasen käytös puhuttaa: paketissa on 2 artikkelia

Iivo Niskasen raivokas reaktio on ollut lauantaina suuri puheenaihe myös kansain­vä­lisessä mediassa. Suoma­lais­hiih­täjät Perttu Hyvärinen ja Vilma Ryytty ymmärsivät reaktion täysin.

F1-kausi 2023 päättyi Max Verstappenin juhliin. Viimeinen kilpailu huipentui Charles Leclercin kovaan taktikointiin, mutta se ei auttanut Ferraria nousemaan Mercedeksen edelle.

Rukan maailmancup huipentui: paketissa on 3 artikkelia

Ruotsin pääsarjaseura HV71:n hyökkääjä Sanni Hakala loukkaantui vakavasti perjantaina.

Jessie Diggins taisteli voitosta Rukalla hurjien vaiheiden jälkeen 20 kilometrin yhteis­läh­tö­kil­pailussa. Paras suomalainen oli yllättäen Vilma Ryytty ennen Krista Pärmäkoskea ja Kerttu Niskasta.

Toivakasta maailmalle lähtenyt Ahvo Taipale on myynyt Amerikassa suomalaisia suksia enemmän kuin kukaan muu. Eläkepäivät alkoivat heinäkuussa, kun henkilökunta osti hänen yrityksensä miljoo­na­kaupassa.

Tenniksen Davis Cupin finaa­li­tur­nauksen loppuottelu Australia vs. Italia, Malaga, Espanja, selostus Ville Nygård ja Sakari Lund.

5 h 2 min

Yhteislähdössä draamaa: paketissa on 2 artikkelia

Vilma Ryytty oli sunnuntaina Rukan maail­mancupissa paras suomalainen, vaikka hänellä oli toista päivää putkeen ongelmia sauvojen kanssa. Suomen tähdillä oli suksiongelmia.

Ilkka Herola joutui hiihtämään reilun kilometrin ylämäkeä Rukan maail­mancupissa yhdellä sauvalla. Ylen hiihto­asian­tuntija Jussi Piirainen kuvaili urakkaa todella raskaaksi.

F1-kauden päätös: paketissa on 2 artikkelia

Lapsuu­de­nys­tävät Esteban Ocon ja Pierre Gasly yrittävät tulla toimeen talli­ka­vereina. Yhteenotoilta ei ole kuitenkaan tällä kaudella vältytty.

Mikael Granlundin kauden avausmaalia kelpaa ihastella useampaan otteeseen. Suomalainen tahkosi ennen tätä iltaa 13 peliä ilman maalia.

Janne Ahonen sai maistaa omaa lääkettään Rukan maailmancupin avauksessa, kun Mico-poika lähetti terveiset isälleen. Kunin­gas­kotkan mukaan terveisiin liittyy pari väärin­kä­si­tys­täkin.

Jääkiekon SM-liiga­kier­roksen kuumimmassa ottelussa Tappara-valmentaja Rikard Grönborg joutui suihkuun ja Tampereella nähtiin 80-luvun teemaillan henkeen myös tuima nokkapokka.

Jarkko Nieminen ja kumppanit tarjosivat suomalaisille urheilun ystäville jotain, mitä ei nähdä ehkä koskaan enää, kirjoittaa Janne Karinkanta.

Suomen Vilma Ryytty ja Kazakstanin Kseniya Shalygina rikkoivat sauvansa lähtöporttiin. Aino-Kaisa Saarinen pohti lähtöportissa olevan vikaa ja näki tilanteessa myös koke­mat­tomuutta.

Kun Iivo Niskanen tämän­kal­tai­senkin suorituksen jälkeen sättii vireys­tilaansa ja paiskoo välineitään, olisi mukava tietää, mikä hänelle oikein riittää, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Jääkiekkoliitolle uusi puheenjohtaja: paketissa on 2 artikkelia

Kokenut jääkiek­ko­vai­kuttaja Erkka Westerlund hävisi Heikki Hietaselle Jääkiek­ko­liiton puheen­joh­ta­ja­vaalin. Westerlundin mukaan liitto­valtuusto ei halunnut muutosta.

Fluorivoiteet puhuttavat: paketissa on 2 artikkelia

Fluorikielto on ollut alkaneen hiihtokauden kenties puhuttavin aihe. Nyt ampu­ma­hiihdossa ollaan havahduttu uuteen ongelmaan asian tiimoilta.

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen eivät iloinneet sijoi­tuk­sistaan Rukan maail­mancupissa.

Kilpailu- ja kulut­ta­ja­vi­raston (KKV) tutki­mus­päällikkö avaa, mihin perustuen SM-liigan sarja­jär­jes­telmää arvostellaan. Hän kertoo myös, miten SM-liiga voi perustella nykyisen sarja­jär­jes­telmän olemassaoloa.

Ristomatti Hakolan mukaan ei kannata yllättyä, jos hän laittaa keväällä sukset naulaan. Iivo Niskanen harkitsee vakavasti, palaako enää koskaan maajouk­ku­eeseen kesä­har­joi­tus­kaudeksi.

Eero Hirvoselta huippusuoritus: paketissa on 3 artikkelia

NHL:n puheenaiheet: paketissa on 3 juttua

Suomi Davis Cupin välierissä: paketissa on 2 artikkelia

Suomen tennis­maa­jouk­kueen jäsenet kehuivat Malagassa olleita suoma­lais­kan­nat­tajia. Kapteeni Jarkko Nieminen sanoi, ettei ole koskaan kokenut vastaa­vanlaista tenniksessä.

Jatkaako SM-liiga tälläkin kertaa vänkäämistä, vaikka lähes kaikki merkit viittaavat siihen, että seinä tulee kohta vastaan, kirjoittaa Jussi Paasi.

Olympia­ko­mitean hiihto­la­ji­vastaava haluaa nähdä tähtiur­hei­lijat maajouk­kue­lei­ri­tyksissä lajin tulevaisuuden takia. Oman vaimonsa uraan hän kehottaa suhtautumaan merkittävänä opetuksena.

Suomen 2020-luvun koripallon kotikisaputki sai jatkoa, kun Kansain­vä­linen kori­pal­loliitto Fiba nimesi vuoden 2027 naisten EM-kilpailut Suomeen ja Liettuaan.

Johannes Hösflot Kläbo jäi kolmanneksi Rukan maailmancupin sprinteissä. Jasmi Joensuu oli paras suomalainen kuudennella sijallaan. Hyvää vauhtia väläytellyt Joni Mäki pettyi välierissä.

Yhdistetyn maailmancup alkaa Rukalla uudella kilpai­lu­muodolla, jonka on tulkittu hidastavan lajia hallinnutta Norjan supertähteä Jarl Magnus Riiberiä.

Manageri Timo Jouhki kertoo, miten Kalle Rovanperän sopi­mus­neu­vot­telut etenivät ja sanoo, että uusi sopimus on rahallisesti parempi kuin tämänvuotinen.

Mistä fluorikiellossa on kyse?: paketissa on 2 artikkelia

Maailmancup käyntiin Rukalla: paketissa on 3 artikkelia

Juoksijan polven kanssa Planican MM-kauden kamppaillut Pärmäkoski on juoksukiellon jälkeen löytänyt lenkkeilyyn uuden kipinän.

Krista Pärmäkoskella kulki erinomaisesti teho­har­joi­tuksessa Rukalla, vaikka hän oli viettänyt ”discovaloyön” tulipalosta aiheutuneiden sähkökatkojen takia.

Urhei­lu­vai­kuttaja Sirpa Korkatti pyrkii Hiihtoliiton johtoon. Hiihtoliiton talouskriisi, henkilökunnan poikkeuk­sel­linen hätähuuto, harras­ta­ja­määrät sekä harrastusten hinnat puhuttavat.

Davis Cupin välierä perjantaina: paketissa on 2 artikkelia

Suomen kannattaa panostaa Otto Virtasen voiton maksi­moi­miseen Davis Cupin välierässä perjantaina, kirjoittaa Janne Karinkanta.

Huuhkajilla oli huono arpaonni ensi kevään EM-jatko­kar­sin­tojen arvonnassa. Suomi arvottiin A-polulle ja vastaan tulee Wales.

Perheen lisäksi perinteet ja kunnioitus ovat Iivo Niskaselle tärkeitä asioita. Suomalaisen hiihdon supertähti miettii myös, millaisen perinnön hän suomalaisille jättää.

Keskustelu kotimaisen jääkiekon tulevasta sarja­jär­jes­telmästä käy kuumana. Pelaa­jayh­dis­tyksen mukaan SM-liigan julkistamat muutokset ovat riittä­mät­tömiä.

Chelsean kauden jälkeen jättävä Emma Hayes nousee kaikkien aikojen parhaiten palkatuksi naisval­men­tajaksi, kun hän aloittaa kesällä Yhdysvaltain jalka­pal­lo­maa­jouk­kueen pääval­men­tajana.

Nuorten maail­man­mestari Vilho Palosaari on ottanut harjoi­tus­kaudella fyysisesti jätti­läis­loikan. Nuori kuusamolainen ei osaa ottaa paineita suomalaisen mäkihypyn menes­tys­his­toriasta.

Suomi voitti Kanadan tenniksen Davis Cupin puoli­vä­lierässä otteluin 2–1.

Pikku­huuh­kajat kaatoi Armenian vuoden viimeisessä EM-karsin­taot­telussa histo­rial­lisin 6–0-lukemin. Huuhkajiin tyrkyllä olleet Topi Keskinen ja Otso Liimatta heiluttivat tahtipuikkoa voitossa.

11 ystävää EM-karsintojen jälkipuinnissa: paketissa on 3 juttua

Rovanperän jatkosopimus: paketissa on 3 artikkelia

MielipideUrheilu

Hiihtoliiton johta­juusongelma johtuu myös siitä, että palkattiin hieno mies, mutta ei maastohiihdon valmen­nus­pääl­liköksi, vaan toimin­nan­joh­tajaksi, kirjoittaa Pekka Holopainen.

.
.