Hyppää sisältöön

Suomen Matti Mattsson ui toiseksi 200 metrin rintauinnin EM-fi­naa­lis­sa. Mattsson on kaikkiaan kolmas suo­ma­lai­sui­ma­ri, joka on voittanut urallaan ar­vo­ki­sa­mi­ta­lin EM-, MM- ja olym­pia­ki­sois­sa.

Nuoret Leijonat iski tehokkaalla ylivoimallaan viidesti Slovakian verkkoon. Kasper Simontaival, Kasper Puutio ja Aatu Räty saivat ottelussa kolme pistettä.

Lähes 2,5 tuntinen taistelu sai onnellisen päätöksen Suomen miesten len­to­pal­lo­maa­jouk­ku­een osalta Itävallan Ried im Innkreisissä myöhään sunnuntaina.

Helander ei pysty heittämään Münchenissä: paketissa on 2 artikkelia

Toni Keränen debytoi aikuisten arvokisoissa Oregonin MM-kisoissa. Nyt paikka aukesi myös EM-kar­ke­loi­hin, koska Oliver Helanderin kylki ei salli heittämistä.

Tiistaina uransa viimeisen ottelun pelaava Toni Kohonen sai kat­sot­ta­vak­seen vanhoja klippejä Ur­hei­lu­ruu­duis­ta. Liki 30-vuotisen uran tehnyt tähtilukkari muistelee upeimpia hetkiään sekä vähemmän hohdokkaita tapahtumia.

Naisten Su­per­pe­sik­ses­sä Manse PP juhlii runkosarjan voittoa lyö­jä­ku­nin­ga­tar Siri Eskolan johdolla. Katseet kohdistetaan kuitenkin jo ensi keskiviikkona käynnistyviin puo­li­vä­lie­riin.

Suomi osallistuu Münchenin EM-viikon beach volley -turnaukseen kolmen parin voimin. Naisten puolella val­mis­tau­tu­mi­nen ar­vo­tur­nauk­seen on poikennut aiemmista kausista.

Yleisurheilun EM-kisat alkavat maanantaina: paketissa on 5 artikkelia

Englan­ti­lai­sen valmentajan Stephen Feeneyn lin­jaus­tek­niik­ka on ollut viime vuosina kuuma peruna snoo­ke­ram­mat­ti­lais­ten keskuudessa.

FC Barcelona on hankkinut uusia pelaajia jouk­ku­ee­seen­sa 153 miljoonan euron arvosta. Sa­man­ai­kai­ses­ti heikko taloudenpito on ajanut seuran ta­lous­on­gel­miin, joiden vuoksi sen on pakko etsiä eri keinoin pelastusta. Jari Litmanen kokee, että huolettomuus on näkynyt jo pitkään.

Tuskin missään NHL-or­ga­ni­saa­tios­sa ovat valmentajat vaihtuneet, kuten Floridassa. Tampereella kesäänsä viettävä Aleksander Barkov lähtee kevään pettymysten jälkeen pian mes­ta­ruus­jah­tiin jälleen uuden valmentajan, Paul Mauricen johdolla.

Lavdije "Lavi" Begolli ja KuPS ovat olleet kuluvalla liigakaudella omalla tasollaan. Harva tietää, että Suomen kentillä ihastuttanut maalitykki todisti lapsuudessaan sodan kauhuja.

Selkävaivat ovat haitanneet te­li­ne­voi­mis­te­li­ja Emil Soravuon kauden harjoittelua. Suomen miesjoukkueen tärkein tavoite on sijoittua EM-kisoissa 13 parhaan joukkoon.

Nuoret Leijonat kukisti Tshekin: paketissa on 3 artikkelia

HJK voittoon europelissä: paketissa on 2 artikkelia

Vesa-Matti Loiri kilpaili SM-tasolla jal­ka­pal­los­sa, vesipallossa, käsipallossa ja biljardissa. Lisäksi Loiri otteli nyrkkeilyssä ja pelasi muun muassa jääkiekkoa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Uinnin EM-kilpailut käynnistyvät torstaina Roomassa. Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallinen ei lataa kovia odotuksia pienelle suo­ma­lais­jouk­ku­eel­le. Matti Mattssonin kohdalla mitalia voidaan kuitenkin odottaa.

Haluatko voittaa liput Olym­pias­ta­dio­nil­le Ruot­si-ot­te­luun? Tunnistatko korkeushypyn kie­räh­dys­tyy­lin? Vastaa oikein viiteen perättäiseen kysymykseen ja palkinto voi olla sinun.

Olym­pias­ta­dio­nil­la pelattava Super Cup on ensimmäinen virallinen ottelu, jossa käytetään uutta pait­sion­tun­nis­tus­tek­no­lo­gi­aa. Helsingissä nähdään lähtölaukaus uudelle aikakaudelle jal­ka­pal­los­sa, kirjoittaa Samu Saatsi.

Nuorten MM-kiekko käyntiin: paketissa on 2 artikkelia

Lentopallon EM-karsinnat: paketissa on 2 artikkelia

Yle Urheilun asiantuntija Mikko Esko on pitänyt näkemästään tänä kesänä, kun Suomen miesten len­to­pal­lo­maa­jouk­kue on pelannut. Erityisesti passari Fedor Ivanovin ja hakkuri Aaro Nikulan toimiva yhteistyö on joukkueelle tärkeää.

Juoksija Sara Kuivistolla ja hänen avo­puo­li­sol­laan Porvoon Akilleksen jää­pal­lo­maa­li­vah­ti Olli Lappalaisella on takanaan todella haastava puo­li­vuo­tis­jak­so.

Nuorten Leijonien ennakkonäkymät: paketissa on 2 artikkelia

Suomen alle 20-vuotiaiden jää­kiek­ko­maa­jouk­kue aloittaa keskiviikon vastaisena yönä kamppailun MM-mitaleista Edmontonissa. Nuorten Leijonien tavoite on tälläkin kertaa maa­il­man­mes­ta­ruus.

Unkarilainen toi Suomelle MM-pronssia: paketissa on 2 artikkelia

Unkarilaisen Sara Mihalikin Suomelle tuoma MM-mitali oli ra­ta­me­lon­nas­sa ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Mihalik on ilmaissut halunsa kilpailla Suomen väreissä olym­pia­lai­sis­sa, mutta Olym­pia­ko­mi­teas­sa asiasta ei ole vielä keskusteltu.

Janne Salmen mukaan etenkin Suomen mies­suun­nis­ta­jien tilanne näyttää lupaavalta ensi vuoden MM-kisoja ajatellen.

Jussi Paasin vieraina ovat Toyotan tal­li­pääl­lik­kö Jari-Matti Latvala ja ral­li­asian­tun­ti­ja Henri Haapamäki. Pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren.

Tänak voitti, Lapilla draamaa: paketissa on 2 artikkelia

Ott Tänakilla on nyt yhdessä Sébastien Loebin kanssa eniten Jyväskylän MM-rallin voittoja ul­ko­maa­lais­kul­jet­ta­jis­ta. Tänak nousi nyt myös Jari-Matti Latvalan rinnalle. Kaksikolla olikin lämmin hetki median edessä.

Jyväskylän MM-rallissa on nyt meneillään pisin aikakausi ilman suo­ma­lais­voit­ta­jaa, mutta ilman uutta suomalaista rallin maa­il­man­mes­ta­ria on eletty pidempään. Kalle Rovanperältä nähtiinkin kotikisassa siinä mielessä mestarin puhetta, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Näin Jyväskylän MM-rallissa kävi: paketissa on 2 artikkelia

Kalevan kisat 2022: paketissa on 3 artikkelia

Jyväskylän MM-rallin puheenaiheet: paketissa on 7 artikkelia

Esapekka Lappi oli ajamassa selkeällä kolmossijalla Jyväskylän MM-rallissa, mutta täräytti auton katolleen. Sen jälkeen siir­ty­mäe­ri­kois­ko­keel­la nähtiin mie­len­kiin­toi­nen pal­kin­to­ko­ro­ke­pai­kan pe­las­tuso­pe­raa­tio.

Tulevat vuodet ovat tilastojen mukaan tärkeitä Saga Vannisen matkalla seit­se­not­te­lun menestyjäksi. Yle Urheilun asiantuntijan Jaakko Ojaniemen mukaan Vannisen täytyy ottaa harppaus tu­los­ta­sos­saan.

24-vuotias Siri Eskola rikkoi yhden kauden lyötyjen ennätyksen naisten Su­per­pe­sik­ses­sä lauantaina Tampereella.

Ossi Väänänen muistaa innostuksen tunteen, jonka Jokerien siirtyminen KHL:ään aikoinaan synnytti. Sittemmin silmät ovat hänen mukaansa avautuneet ja tilalle on tullut järkytys.

Jalkapallon EM: paketissa on 3 juttua

Valkeakosken Haka pitää kiinni skot­ti­hyök­kää­jäs­tä, joka johtaa sarjan maalitilastoa 11 osumalla. Maalintekijän tilastot ja lahjakkuus on huomattu jo ulkomaisissa seuroissakin.

Vettel lopettaa uransa

Sebastian Vettel on yksi kaikkien aikojen me­nes­tyk­sek­käim­mis­tä F1-kul­jet­ta­jis­ta neljällä maa­il­man­mes­ta­ruu­del­laan. Uransa viimeisinä vuosina 35-vuotias sak­sa­lais­kul­jet­ta­ja on erottautunut yh­teis­kun­nal­li­sil­la pu­heen­vuo­roil­laan.

Sydney McLaughlin, Armand Duplantis ja Tobi Amusan tuikkivat MM-kisojen kirkkaimpina tähtinä. Viivi Lehikoinen oli Suomen valovoimaisin ylei­sur­hei­li­ja.

Uusimman tuo­tan­to­kau­den jaksoissa muisteltiin muun muassa Pentti Linkolaa, Hannu Mikkolaa, Minna Canthia ja Laila Hirvisaarta.

Urheilustudion reseptikirja: paketissa on 4 artikkelia

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.