Hyppää sisältöön

Ketkä viimeisinä jatkoon MM-futiksessa?: paketissa on 2 juttua

Jalkapallon MM-kisat pelataan Qatarissa 20.11.–18.12. Yle seuraa kisoja ja uutisoi niihin liittyvistä ilmiöistä tässä artikkelissa.

Iranin maajoukkueen fysiik­ka­val­men­ta­jaksi palannut Kujala näki jalkapallon MM-kisoissa, kuinka kovassa paikassa maan pelaajat olivat kentällä ja sen ulkopuolella.

Sekä Sveitsi että Serbia tavoittelevat keskinäisestä kohtaa­mi­sestaan jatkopaikkaa pudo­tus­pe­li­vai­heeseen. Maiden kohtaaminen on asettanut viime MM-kisojen tapahtumat valokeilaan, mutta uusia kohujakin on noussut esiin.

Saksa ulkona MM-kisoista: paketissa on 2 artikkelia

Japanin kysee­na­lai­selta vaikuttanut voittomaali hyväksyttiin video­tar­kis­tuksen jälkeen. Kun Japani voitti Espanjan ja lohkon, Saksalle ei riittänyt enää parin maalin voittokaan Costa Ricasta.

Tampereen areenan valmistumista juhlittiin vuosi sitten ja se on saanut tunnustuksia pitkin kulunutta vuotta. Uusin pysti tuli tällä viikolla maail­man­laa­jui­sesta urhei­lua­ree­nojen kilpailusta.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikon­vaih­teessa Norjan Lille­ham­me­rissa. Suoma­lais­mie­len­kiinto kohdistuu perjantaina naisten 10 km:n (v) väliai­ka­läh­dössä Eveliina Piippoon, joka jätti Rukan kisat väliin.

MM-kisojen pelilliset trendit: paketissa on 2 artikkelia

Jääkiek­ko­liiga NHL:ssä nähtiin paljon suoma­lai­son­nis­tu­misia. Dallas Starsin kaikki suomalaiset ylsivät pisteille.

Ida Hulkko kilpailee taas: paketissa on 2 artikkelia

Hallitseva MM-pronssi­mi­ta­listi Belgia jäi yllättäen alkulohkoon. Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnas uskoo, että Belgialla on edessään iso työ maajoukkueen uudel­leen­ra­ken­ta­mi­sessa.

Mikkelin Jukurit pelaa seuraavan 15 päivän aikana yhdeksän ottelua. Jukurien pääval­men­tajan Olli Jokisen mukaan SM-liigassa ei hirveästi pienempiä seuroja kuunnella.

Vuoden pelaajina palkittiin Glen Kamara ja Natalia Kuikka. Katso Suomen jalkapallon pääsarjojen tähdis­tö­ken­täl­liset tästä jutusta.

Suomen miesten viestijoukkue oli Kontio­lah­della ampumahiihdon maail­mancu­pissa kuudes, vaikka käytti 12 varapatruunaa ja joutui myös sakko­kier­rok­selle. Naiset olivat viestissään seitsemänsiä.

Argentiina vakuuttavasti voittoon: paketissa on 3 artikkelia

Tanskan upea jalka­pal­lo­vire kääntyi Qatarin MM-kisoissa valtavaksi pettymykseksi. Tanska­lais­lehdet lyövät maajoukkuetta isoin kirjaimin. Australiassa sen sijaan ihmiset ottivat kadut haltuun keskellä yötä.

Laita futistietosi testiin: paketissa on 3 artikkelia

Takapelaaja loistaa niin naisten Korisliigassa kuin maajouk­ku­eessa. Kahdessa viimeisessä EM-karsin­taot­te­lussa Aarnisalo oli joukkueen paras pistei­den­te­kijä ja kuhina nuoren lahjakkuuden ympärillä kiihtyy.

Los Angeles Kingsin ja Seattle Krakenin kohtaamisessa nähtiin 17 maalia. 2000-luvulla samaan on pystytty vain kahdesti.

Viime vuosina useita vastoin­käy­misiä kokenut aitajuoksija Oskari Mörö aikoo palata vielä huipulle. Hän tietää, miksi suomalainen yleisurheilu on palannut menestyksen tielle.

Urheilustudion reseptikirja

Suomalaiset NHL:ssä: paketissa on 3 artikkelia

Englanti kaatoi viimeisessä lohko­kamp­pai­lussaan Walesin maalein 3–0. Vaikka Britannian jalka­pal­lo­herruus ei vaihtunutkaan, hakee ”pikkuveli” Wales selkeää pesäeroa Englantiin monella tavalla.

MM-kisojen lohkovaihe huipentuu: paketissa on 4 artikkelia

Helsingin kaupungin mukaan Pasilassa sijaitsevan areenan ensi vuoden maanvuokrat on jo maksettu puoliksi kuukausia ennen eräpäivää. Hallikauppa on tällä hetkellä pysähdyksissä.

Ampumahiihtäjät Kontiolahdella: paketissa on 2 artikkelia

Rangaistuspotkut puhuttavat: paketissa on 2 artikkelia

Tennislupaus Otto Virtanen voitti marraskuussa ensimmäisen ATP-haasta­ja­tur­nauk­sensa. Virtanen lähtee tammikuussa Australian avointen karsintoihin.

Lauri Markkanen iski Chicago Bullsia vastaan 32 pistettä ja ison määrän kolmosia. Suoma­lais­tähden osallis­tu­minen otteluun oli vaakalaudalla.

Neymar koki kovia MM-kisojen avauksessa. Ei ole varmaa, pystyykö supertähti pelaamaan enää kisoissa. Päävalmentaja Tite myönsi virheensä, joka kenties pahensi tilannetta.

Yhdistetyn kisasta kritiikkiä: paketissa on 3 artikkelia

Vaikka FIS-pomo ei ole yhdistetyn tilanteesta huolissaan, Suomen päävalmentaja Antti Kuisma ja Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen pelkäävät, mitä tulevina vuosina tapahtuu.

Jalkapallon pelilliset trendit: paketissa on 2 artikkelia

Yle Urheilun asiantuntijat Miika Nuutinen ja Jonne Kunnas esittelevät sisään­ve­det­tyjen laita­puo­lus­tajien toimintaa.

Yle Urheilun asiantuntijan Antti Pohjan laatima jalkapallon ABC avaa pelin eri vaiheita sopivasti yksin­ker­tais­ta­malla, mutta ennen kaikkea ymmär­ret­tä­västi.

MM-futiksen puheenaiheet: paketissa on 2 artikkelia

Saksassa miesten maajouk­kue­jal­ka­pallo ei ole tällä hetkellä kovassa huudossa, eikä joukkuekaan tällä hetkellä loista kentällä. Espanja-tasapelin jälkeen Saksa on Qatarin MM-kisoissa tiukassa paikassa.

Oikeuden mukaan valmentaja oli muun muassa pakottanut painamalla uhrinsa kipua tuottavaan asentoon. Voimis­te­lu­liiton toimin­nan­joh­taja Maria Laakso kommentoi tuomiota maanantai-iltana.

Maail­man­mes­taruus meni nyt vasta kolmannen kerran Suomen ja Venäjän ulkopuolelle. Pronssille yltänyt suoma­lais­joukkue Gloria saavutti historiansa ensimmäisen MM-mitalin.

Janne Ahonen tapasi Suomen lumilautailun MM-mitalisti Rene Rinnekankaan Rukalla. Rinnekangas kirjoitti vastauksensa Urhei­lis­tudion ystäväkirjaan.

Kisauransa päättänyt taito­luis­te­lija Jenni Saarinen kertoi kypsy­tel­leensä päätöstään jo pitemmän aikaa.

Epäasiallinen käytös urheilussa: paketissa on 2 juttua

Voimistelun kohu: paketissa on 2 artikkelia

MM-futiksen henkilötarinat: paketissa on 3 artikkelia

Tapio Lehtinen pelastui merihädästä: paketissa on 2 artikkelia

Tapio Lehtisen purjevene upposi viidessä minuutissa keskellä Intian valtamerta. Hän pelastui ja on nyt rahtilaivassa matkalla kohti Kiinaa. Maihin hän pääsee vasta kuukauden päästä.

Meren kutsu on doku­ment­tie­lo­kuva äärimmäisen haastavaan Golden Globe Race -yksin­pur­jeh­dus­kil­pailuun osallis­tu­neesta, suori­tuk­sellaan lajin maail­man­tähtien joukkoon nousseesta Tapio Lehtisestä.

Urheilustudion kaverikirja

Kalle Palander tapasi Viron presidenttinä vuosina 2016–2021 toimineen Kersti Kaljulaidin Levillä. Kaljulaid kirjoitti ensimmäisenä Urhei­lus­tudion ystäväkirjaan.

Epäterve kulttuuri voimistelussa: paketissa on 3 artikkelia

Uusimman tuotan­to­kauden jaksoissa muisteltiin muun muassa Pentti Linkolaa, Hannu Mikkolaa, Minna Canthia ja Laila Hirvisaarta.

Urheilustudion reseptikirja: paketissa on 4 artikkelia

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.