Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Pärmäkoski paranteli asemiaan – "Vielä on kisoja jäljellä"

Krista Pärmäkoski paranteli asemiaan Tour de Ski -kiertueen naisten kokonaistilanteessa.

hiihto
Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski kuvassa
Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski Tourin naisten takaa-ajossa. Lehtikuva / Markku Ulander

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen tekivät hyvää yhteistyötä Tour de Ski -hiihtokiertueen naisten 10 km:n takaa-ajossa Lenzerheidessa. Kahdeksantena matkaan päässyt Pärmäkoski otti nopeasti kiinni kuudentena startanneen Niskasen.

Tämän jälkeen suomalaiskaksikko taittoi taivalta yhdessä. Pärmäkoski kiristi vauhtiaan vapaan hiihtotavan kilpailun loppuvaiheissa ja nousi lopputuloksissa neljänneksi. Niskanen sijoittui kuudenneksi.

- Tänään ei ollut muuta sijaa otettavissa kuin neljäs sija. Muut olivat sen verran kaukana ja hyviä vapaan hiihtäjiä, Pärmäkoski kertoi.

- Tärkeintä oli malttaa lähteä rauhassa liikkeelle. Maltoimme hiihtää rauhassa ensimmäiseen jyrkkään saakka, vaikka takana tullut porukka nousi jo lähelle. Mutta oli varmasti hyvää taktiikkaa, että meillä oli alussa malttia, Pärmäkoski kertasi.

Pärmäkoski on Tourin kokonaistilanteessa kahden minuutin päässä kärjessä jyräävästä norjalaisesta Ingvild Flugstad Östbergistä.

- Ero on iso, mutta vielä on kisoja jäljellä. Seuraavat kaksi kisaa eivät ole sellaisia, mutta Fiemmen pertsa on sellainen, jossa voi tulla notkahduksia, Pärmäkoski viittasi lauantaina Val di Fiemmessä hiihdettävään 10 kilometrin yhteislähtöön perinteisellä hiihtotavalla.

- Tilanteet saattavat vielä muuttua suuntaan tai toiseenkin, Pärmäkoski puntaroi.

Lue lisää:

Pärmäkoski kiri neljänneksi takaa-ajossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat