Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaishiihtäjiltä löytyi ukkosmyrskyn keskellä huumoriakin – "Näköjään ne ovat saksalaiset ja FIS:n miehet sokerista, kun eivät kestä sadetta ja tuulta"

Martti Jylhä, Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola eivät olleet pahoillaan siitä, ettei Tour de Skin Oberstdorfin sprinttiä hiihdetty. Jylhältä jäi kiertueen tärkein kisa hiihtämättä, mutta hänen mielestään päätös kisojen perumisesta oli oikea.

hiihto
Myrsky peruutti Oberstdorfin sprintin keskiviikkona.
Laura Arffman / Yle

Tour de Skin Oberstdorfin sprintti jouduttiin perumaan alueella riehuneen ukkosmyrskyn takia. Naiset ehtivät hiihtää karsinnan, ennen kuin kilpailun johto teki harvinaisen päätöksen.

- Näköjään ne ovat saksalaiset ja (Kansainvälisen hiihtoliiton) FIS:n miehet sokerista, kun eivät kestä sadetta ja tuulta, Iivo Niskanen totesi virnistäen, mutta sanoi olevansa tyytyväinen, ettei joutunut tositoimiin.

- Aika-ajon olisi voinut hiihtää kyllä, mutta koko päivä olisi ollut aika tiukka.

FIS:ssä urheilijaedustajana toimiva Martti Jylhä kiinnitti huomiota olosuhteisiin vasta siinä vaiheessa, kun miesten karsinta lähestyi. Tuolloin hän oli jo valmis neuvottelemaan kisajärjestäjien kanssa, mitä asialle pitäisi tehdä.

- Tämä oli oikea ratkaisu, sillä tuolla oli tosi vaaralliset olosuhteet. Pelkkä sade ei vaikuta mitään, mutta se myrskytuuli, mikä repi mainosaitoja mukanaan ja kaatoi metsää. Tänään olisi voinut sattua ihan mitä vain, Jylhä sanoi.

- Tietenkin harmittaa, koska tämä oli se tärkein kisa tällä kiertueella, mutta toisaalta ne tärkeimmät kisat ovat kuukauden päästä ja siellä pitäisi hiihtää mahdollisimman hyvin.

Ristomatti Hakolaakaan ei hirveästi harmittanut, ettei keskiviikkona päästy hiihtämään, sillä ulkona ei hänen mielestään ollut mukavaa.

- Oli aika vaikea saada lämpöä aikaiseksi, kun tuli vaakasuoraa vettä ja välillä lähti kaveri taaksepäin, hän kertoi.

Jylhän mukaan hiihtäjät eivät liiemmin ulkona lämmitelleetkään, vaan juoksivat rinkiä stadionin ravintolassa.

- Sielläkö he olivat? Minä mietinkin, että mihin kaikki on hävinnyt! Ja minä vetelin tuolla…, Hakola parahti.

Suomalaiskolmikko ei muista, että olisi koskaan aikaisemmin joutunut kisaamaan moisissa olosuhteissa tai sitä, että kisat olisi keskeytetty muun kuin pakkasen tai lumen puutteen takia. Ukkosmyrskyn ja hiihtokisan yhteensopivuudesta he olivatkin samaa mieltä:

- Saksassa ne näköjään kuuluu yhteen, Hakola totesi ja sai Niskasen huikkaamaan:

- Rädyn Sepolle terveisiä!

Lue myös:

Sprinttihiihdot jouduttiin perumaan Tour de Skillä rajuilman takia

Jylhä pelästyi Pärmäkosken vaaratilannetta – mainosteltta päätyi Saksan huoltoauton päälle

Näin myrsky riepotteli sprinttihiihtäjiä

Heikkinen koki myrskyn Bormiossa: ”Ukkonen jyrisi ja taivaalta satoi ihme palluroita”

Rajuilma sekoitti Oberstdorfin sprinttihiihtoja Tour de Skillä – Jylhä säikähti Pärmäkosken puolesta

Suosittelemme

Tuoreimmat