Jylhä pelästyi Pärmäkosken vaaratilannetta – mainosteltta päätyi Saksan huoltoauton päälle

Päävalmentaja Reijo Jylhä koki keskiviikkona kauhunhetkiä, kun myrskyn koureissa olleella Oberstdorfin hiihtostadionilla eivät mainosaidat tai -teltatkaan pysyneet paikoillaan.

hiihto
Reijo Jylhä
Reijo JylhäLehtikuva

Juuri kun Krista Pärmäkoski oli starttaamassa Tour de Skin Oberstdorfin osakilpailun perinteisen hiihtotavan sprintin karsintaan, iso tuulenpuuska lähetti mainosteltan suomalaishiihtäjää kohti.

- Näytti siltä, että ne (Pärmäkoski ja teltta) kohtaavat, mutta se teltta menikin Saksan huoltoauton päälle. Huusin, että ”Varo!” mutta eihän siinä myrskyssä kukaan kuule, Jylhä kertasi tapahtunutta.

Maajoukkueen toisen valmentajan, Teemu Pasasen mukaan kilpailun peruminen oli oikea ratkaisu, sillä mainosaitojen lisäksi laduille tuli niin paljon roskaa, ettei niillä pystynyt kunnolla hiihtämään.

Miesten kisaradan lähettyville kaatui isoja kuusia, joiden raivaamiseen olisi mennyt aikaa. Kisajärjestäjät olivat tehneet jo hyvissä ajoin päätöksen, että miehet olisivat hiihtäneet saman radan kuin naiset.

- Siinä vaiheessa kun päätös tehtiin, ei radalle ollut vielä kaatunut puita, mutta sinne oli lentänyt paljon roskia. Kun kisa peruttiin, rupesi kuusia kaatumaankin, Pasanen sanoi.

Jylhän mukaan Düsseldorfin maailmancupin sprintit on peruttu kaksi kertaa tuulen takia, mutta vastaavanlaista ukkosmyrskyä ei ole aikaisemmin maailmancupin hiihtokisoissa nähty. Kilpailun peruuntuminen oli Jylhän mielestä harmi sikäli, että se olisi ollut yksi Tour de Skin mielenkiintoisimmista kisoista.

- Tässä olisi kuitenkin ollut hyvät radat ja meillä oli odotusarvo tälle päivälle aika iso. Mutta kun katsoi noita tuloksia, niin oli oikeudenmukaista, että tuo päätös tehtiin. Naisissa tuli jo valtavan isoja aikaeroja olosuhteiden takia.

Torstaille ei ole ennustettu parempaa säätä, mutta Jylhän mukaan vesisade tai tuuli eivät ole ongelmia, jos vaaratilanteilta säästytään.

- Varsinkin jos noudatetaan alkuperäistä ohjelmaa, että hiihdetään 10 ja 15 kilometrin yhteislähtökisat, niin silloin olosuhteet ovat kaikille samanlaiset, Jylhä muistutti.

Lue myös:

Sprinttihiihdot jouduttiin perumaan Tour de Skillä rajuilman takia

Heikkinen koki myrskyn Bormiossa: ”Ukkonen jyrisi ja taivaalta satoi ihme palluroita”

Suomalaishiihtäjiltä löytyi ukkosmyrskyn keskellä huumoriakin – "Näköjään ne ovat saksalaiset ja FIS:n miehet sokerista, kun eivät kestä sadetta ja tuulta"

Näin myrsky riepotteli sprinttihiihtäjiä

Oberstdorfilla oli vakuutus vahinkojen varalle – tappiot silti sadoissa tuhansissa

Suosittelemme

Tuoreimmat