Mäkäräisen kilpakumppani pohtii paluuta äitiyslomalta – maastohiihtokisoihin

Miriam Neureuther (omaa sukua Gössner) on voittanut ampumahiihdossa kaksi viestin maailmanmestaruutta. Hiihdossa hän on saavuttanut viestin olympia- ja MM-hopeaa.

hiihto
Miriam Neureuther
Miriam NeureutherEPA

Miriam Neureuther (o.s. Gössner) on kahden lajin taitaja. Nuorempana hän voitti ampumahiihdossa nuorten MM-mitaleja useampiakin ja erottui etenkin hiihtovauhdillaan. Niinpä Saksan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jochen Bechle kutsui Neureutherin pikakomennuksella Liberecin MM-hiihtoihin.

Neureuther valittiin Saksan ampumahiihfon maailmancupin joukkueeseen seuraavalla kaudella 2009-2010, mutta tulokset eivät kuitenkaan olleet sitä luokkaa kuin hän olisi halunnut, joten Neureuther vaihtoi lajinsa maastohiihtoon.

Bechlen houkutteluista huolimatta Neureuther palasi takaisin ensisijaisesti ampumahiihtäjäksi ja kilpaili tässä lajissa maailmancupissa kauteen 2016-2017 asti. Hän voitti tuona aikana kolme henkilökohtaista kilpailua ja otti useita muita palkintosijoja.

Tällä hetkellä 27-vuotias Neureuther on äityislomalla, sillä hän sai esikoisensa lokakuussa. Alppihiihtäjä Felix Neureutherin kanssa joulukuussa naimisiin mennyt saksalainen ei sulje pois mahdollisuutta, että hän palaisi takaisin huippu-urheiluun – tosin ainoastaan maastohiihtoon.

- Ampumahiihdossa täytyy ampua puhtaasti eikä se ole enää minulle mahdollista, Tour de Skin osakilpailua Oberstdofissa katsomassa ollut Neureuther kertoi ARD:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

- En ole koskaan ollut parhaita ampujia, sen sijaan hiihtäminen on aina ollut hauskaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat