Mäkäräinen ihmetteli alun nihkeää vauhtiaan: "Melkein järkytyin"

Kaisa Mäkäräinen menetti palkintokorokepaikan ampumavirheeseen, mutta harmitteli kisan jälkeen hiihtovauhtiaan.

Kaisa Mäkäräinen Kuva: AOP

Kun ampumahiihdon takaa-ajokisassa kolme laukausta karkaa ohi ja ladulla vauhti on neljänneksi nopeinta, kilpailijan luulisi murehtivan jälkeenpäin onnistumisiaan aseen kanssa. Oberhofin takaa-ajossa viidenneksi sijoittunut Kaisa Mäkäräinen mietiskeli jälkeenpäin kuitenkin hiihtoaan.

Mäkäräinen hävisi hiihdon nopeimmalle Ranskan Celia Aymonierille vajaat 23 sekuntia, mutta jätti esimerkiksi 10 kilometrin takaa-ajon voittanutta Slovakian Anastasia Kuzminaa lähes kymmenen sekuntia.

- Vähän nihkeästi hiihto lähti käyntiin. Kuvittelin, että vauhti olisi ollut alussa parempaa. Melkein järkytyin kisan jälkeen, kun katsoin kierrosaikoja, Mäkäräinen kertoi Oberhofista.

Kahdella viimeisellä kierroksella Mäkäräinen tunsi saavansa itsestään ja suksistaan enemmän irti.

- Kaksi viimeistä rinkiä tultiin kovaa. Ei ollut mitenkään suunniteltua, että aloittaisin varovasti, sanoi Mäkäräinen, joka ampaisi ladulle sprintin jälkeen toisena, 35 sekuntia Kuzminan jälkeen.

Ampumapaikoilla Mäkäräiseltä karkasi kolme kutia ohi. Toisen makuupaikan hän ampui nollille.

- Ensimmäisen makuupaikan ohilaukaus oli virhe, joka harmittaa paljon. Yhden nollan kun olisi saanut taululle lisää, se olisi riittänyt podiumille.

Viestissä sunnuntaina

Mäkäräinen kilpailee Oberhofissa sunnuntaina vielä viestikilpailussa. Muut suomalaiset joukkueessa ovat lauantain takaa-ajossa 32:nneksi sijoittunut Mari Laukkanen, Venla Lehtonen ja Laura Toivanen.

- Pitää antaa olympiakomitealle viestinäyttöjä, Mäkäräinen kertoi.

Suomi oli naisten viestissä joulukuussa Hochfilzenin maailmancupissa 16:s. Olympianäyttö tuli viestissä periaatteessa annettua jo marraskuussa Ruotsissa, kun Suomi oli Östersundissa sekaviestin kahdeksas.

Mäkäräinen käänsi vuosi sitten maailmancupissa käyränsä nousuun, kun hän voitti Oberhofin jälkeen Ruhpoldingissa kaksi kilpailua.

- Ruhpoldingissa ohjelma on viimevuotisesta muuttunut. Siellä hiihdetään nyt torstaina normaalimatka, maailmancupissa Kuzminan jälkeen toiseksi noussut Mäkäräinen sanoi.

Lue myös: