Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta

Lentopallon cup-mestaruus Hämeenlinnaan 12 vuoden tauon jälkeen: "Hienoa nähdä, miten nuoret pelaajat ovat kehittyneet"

HPK löylytti Turun uudessa palloiluhallissa Kuusamon Suomen cupin finaalissa.

lentopallo
HPK
HPK:lle viides naisten Suomen Cupin mestaruus.Lehtikuva

HPK valloitti lauantaina lentopallon naisten Suomen cupin mestaruuden 12 vuoden tauon jälkeen. Hämeenlinnalaisjoukkue löylytti Turun uudessa palloiluhallissa pelatussa loppuottelussa Kuusamon erin 3-0 (25-15, 25-18, 25-17).

Hämeenlinnalaisten edellinen cup-mestaruus oli vuodelta 2006. Kuusamo oli puolestaan ensimmäistä kertaa mukana cupin loppuhuipentumassa.

Finaalista muodostui täysin yksipuolinen näytös.

- Pelaajista näkyi voitontahto alusta lähtien. Kontrolloimme peliä kaiken aikaa. On hienoa nähdä, miten nuoret pelaajamme ovat kehittyneet, iloitsi HPK:n italialaisvalmentaja Luca Chiappini.

Chiappini mainitsi erikseen 18-vuotiaan keskitorjujan Yasmine Madsenin, joka saalisti viikonvaihteen kahdessa ottelussa yhteensä 12 torjuntaa.

Finaalissa kentän ykköspelaaja oli HPK:n kanadalainen Vicky Savard, joka pyssytti 17 pistettä. Hyppysyötön taitava hakkuri epäonnistui vain kerran hyökkäyksessään.

- Tämä oli hyvä askel ennen kevään ratkaisupelejä liigassa. Olemme jo hioutuneet hyvin yhteen, vaikka viime kauden joukkueesta vain kaksi jatkoi tähän kauteen, sanoi HPK:n maajoukkuelibero Saana Koljonen.

Kuusamo teki virheitä hyökkäyksessä

Kuusamoa on pidetty kuluvalla kaudella HPK:n ja salolaisen kestomenestyjän LP Viestin pahimpana uhkaajana. Cupin finaalin perusteella pohjoisen joukkueella on kuitenkin vielä matkaa aivan kärkeen.

- Meillä ei ollut palaa tällä kertaa. Pari kertaa ajattelin, että josko se peli lähtisi käyntiin, mutta ei se koskaan lähtenyt, harmitteli Kuusamon päävalmentaja Tuomas Alatalo.

Kuusamon hyökkäyspeli sakkasi läpi kamppailun. HPK torjui Kuusamon hyökkäyksen 12 kertaa, lisäksi Kuusamo teki itse 14 suoraa hyökkäysvirhettä. Kyseisillä lukemilla lentopallo-ottelua on käytännössä mahdotonta voittaa.

- Emme saaneet hyökkäyksessä mitään aikaiseksi, vaikka se on ollut kauden aikana meidän vahvinta osaamista, Alatalo kertoi.

HPK ei pysty juhlimaan kovin kauaa cup-mestaruuttaan, sillä joukkue pelaa jo keskiviikkona iltapäivästä Suomen aikaa eurocup-pelin Krasnojarskissa Itä-Siperiassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat