Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pärmäkoski pettyi neljänteen nelossijaansa – "Lähtötilanteeseen nähden tämä oli varmasti tosi hyvä"

Krista Pärmäkoski starttasi Tour de Skin päätösetapille kolmannelta sijalta, mutta ei pystynyt pitämään sijoitustaan. Neljäs sija ei tyydyttänyt suomalaishiihtäjää.

hiihto
Krista Pärmäkoski (vas.) ja Kerttu Niskanen Tour de Skin viimeisen etapin jälkeen.
Krista Pärmäkoski (vas.) ja Kerttu Niskanen Tour de Skin viimeisen etapin jälkeen.Lehtikuva

Krista Pärmäkoski oli pettynyt neljänteen sijaansa Tour de Skin lopputuloksissa, sillä tarjolla oli myös pykälää parempi palkintosija.

– En ole tyytyväinen. Olisiko tämä nyt neljäs kerta, kun olen neljäs. No, se oli sellainen, Pärmäkoski totesi kisan jälkeen.

Pärmäkoski oli viime vuonna Tourilla toinen, mutta tätä ennen hän on sijoittunut kaksi kertaa kahdeksanneksi ja tosiaan kolme kertaa neljänneksi. Ikaalisten Urheilijoiden hiihtäjä taisteli kyllä 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa ja Tourin kokonaiskilpailussa tiukasti kolmannesta sijasta Yhdysvaltojen Jessica Digginsin kanssa, mutta ei pystynyt vastaamaan tämän vauhdin lisäykseen Alpe Cermisin nousussa.

– Oli kyllä tosi raskas taival tänään. Oli tieto, että nousu olisi aika jäinen, mutta loppujen lopuksi se oli aika vetinen. Se varmaan lössähti jonkin verran aamusta, hän arvioi.

Koko kiertuetta ajatellen Pärmäkoski oli tyytyväinen, sillä hän sairasti alkutalven sitkeää tautia. Vielä joulun tienoilla hän pohti, starttaako ollenkaan Tourille.

– Siihen lähtötilanteeseen nähden tämä oli varmasti tosi hyvä. Jos se (Oberstdorfin peruutettu) pertsan sprintti olisi ollut mukana, niin se olisi ehkä muuttanut tätä loppua. Yksi hyvä kisa jäi pois ja Lenzerheiden pertsan kisa oli huono (13:s). Ne olivat ehkä osasyyt siihen, että sijoitus oli tänään tällainen.

Kun Pyeongchangin olympialaisiin on enää noin kuukausi aikaa, on Pärmäkoskelle nyt tärkeintä palautua Tourin rasituksesta ja pysyä terveenä. Ensi viikonloppuna hän osallistuu Vantaan SM-hiihtoihin ja sen jälkeen Planican maailmancupiin.

– Sitten se on vain odottelua, että olympialaiset alkavat, hän hymähti.

– Nyt on tietenkin hieman harmistunut mieli, sillä olisi ollut kiva olla podiumilla, mutta onneksi kisoja tulee vielä.

Lue myös:

Pärmäkoski hyytyi Digginsin iskuun – Wengille ylivoimainen Tour-voitto

Niskanen odottaa nyt kuntonsa nousevan kohisten – "Ei tuntunut, että kisat olisivat menneet jäseniin"

Saarinen tietää, milloin pitää olla kunnossa – "Siellä on sellaista orastavaa alkua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat