Suora

  • Parayleisurheilun MM, kahdeksas kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Niskanen odottaa nyt kuntonsa nousevan kohisten – "Ei tuntunut, että kisat olisivat menneet jäseniin"

Kerttu Niskanen oli Tour de Skin kuudennen etapin jälkeen hyvin pettynyt, mutta kiertueen päätyttyä hän totesi olevansa kokonaistulokseen tyytyväinen. Talven päätavoite on kuitenkin vasta edessä ja ensi viikonloppuna Niskanen aikoo jälleen palata voittokantaan.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu NiskanenLehtikuva

Kerttu Niskanen oli tämän kauden Tour de Skin viimeisellä etapilla, 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa, uuden tilanteen edessä: hän joutui hiihtämään alun tasaisen osuuden aivan yksin. Itse asiassa hän joutui taivaltamaan Alpe Cermisin nousunkin yksin, sillä Itävallan Teresa Stadlober pysyi sinnikkäästi hänen edellään.

– Vähän turhan iso oli rako siinä edellä menevään, 19 sekuntia. 16 sekuntiin sen sain kavennettua, ja voin sanoa, että hiihdin aika reippaasti. Mutta se oli yksin taivaltamista. Toisaalta oli hyvä, että sieltä ei tullut muita takaa, Niskanen kertasi.

– Ei tullut uupumista, mutta tuo nousu on vain sellaista taapertamista. Ei se ole kuin laittaa jalkaa toisen eteen, siinä ei vauhdin hurmaa ole. Alun yritin hiihtää reippaasti, mutta niin se Stadloberkin siinä edellä yritti.

Niskanen on aikaisemmin sijoittunut Tourin kokonaiskilpailussa kaksi kertaa viidenneksi, joten kuudes sija oli hänelle tyydyttävä. Vieremän Koiton hiihtäjä oli lauantain kisan jälkeen hyvin pettynyt, sillä hän ei saanut haluamaansa tulosta 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa suksien takia. Viimeisen etapin jälkeen hän totesikin, että haluaisi luonnollisesti parempia sijoituksia ja menestystä, mutta ei ollut tämän vuoden kiertueeseen pettynytkään.

– Tämä ei ole talven päätavoite, päinvastoin. Oli tarkoitus saada hyvä kisasetti ja palautella tästä niin, että kunto nousee. Ei tämä ollut minun mielestäni edes niin paha Tour, kuusi kilpailua plus yksi aika-ajo siinä myrskyssä, Niskanen pohti.

– Ei ainakaan tuntunut, että nämä kisat olisivat menneet jäseniin. Joskus aikaisemmin olen ollut väsyneempi.

Niskasen mukaan tämän rypistyksen jälkeen onkin hyvä jatkaa kohti ensi viikon SM-hiihtoja. Sieltä hänellä on luonnollisesti vain yksi tavoite.

– Tietysti voittaa!

Lue myös:

Pärmäkoski pettyi neljänteen nelossijaansa – "Lähtötilanteeseen nähden tämä oli varmasti tosi hyvä"

Pärmäkoski hyytyi Digginsin iskuun – Wengille ylivoimainen Tour-voitto

Saarinen tietää, milloin pitää olla kunnossa – "Siellä on sellaista orastavaa alkua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat